Tek sam ove godine malo vise krenuo da skijam van staza po dubokom snegu i to sasvim sam i bez nekoga da mi pokaze (poslednjih nekoliko skijanja isao sa slabijim skijasima od sebe). Da ne bude da nesto pogresno radim, ili da ne napredujem sporo, ima li neko da preporuci neke video lekcije (ili tekstualne) vezano za skijanje po dubokom snegu?

Odgovor sa citatom
. Šalu na stranu, ima mnogo tekstova, a poenta je da skijaš što više pa će sve i doći na svoje mesto - naravno uz pravu opremu a to je 90-110 u struku i nema da misliš.
Kao i često u skijanju, radiš ono što kontra od prirodnog na prvi pogled (kao npr. što je prirodno da se "sedi nazad" - a ne valja u skijanju) a to je da u dubokom snegu pomaže brza vožnja (ne naravno suludo brza

(ovo je snimljeno oko 11 prijepodne, oko dva popodne je jos bilo dovoljno ne proskijanih djelova pod tim vrhom lijevo na snimku. svaki novi spust put sam se pomjerao blagi uspon pa spust pa opet uspon, pjesacenja izmedju 5 i zadnje 20tak minuta do pod vrh te planine, steta sto moj ''kamerman'' nije imao pri ruci pravu kameru nego telefon, sa te udaljenosti se vise nista smisleno nije moglo snimiti.