Strana 88 od 108 PrvaPrva ... 3878868788899098 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 871 do 880 od 1073

Tema: Freeride, Heliskiing itd. ...

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Podrazumevano

@Sapa: bilo je najavljeno 2 dana snega ovde, pa sunce - što je ideal , pored Marmolade i Arabba (gde smo smešteni) ima možda najbolji potencijal, ne moraš da se udaljavaš mnogo od staze, samo presečeš između.

Seth je super za kombinovan sneg, razbija k'o tenak, ali se zato malo teže okreće kada nije baš pršav sneg a na strmom terenu, ali dobro, valjda mora tako (sa mekšom skijom bi bilo obrnuto).

Što se tiče nagiba, da, dosta je veći je nego što se vidi na filmiću, po ovom snegu ni ne možeš da se krećeš bez većeg nagiba (ili prethodne brzine). Kao što se i vidi na klipu najstrmiji deo je bio pri kraju klipa (može se videti i po tome što se sneg kotrlja niz padinu ).

@Tadija: nije bilo "okidanja" ovih dana iako situacija nije naivna / upozorenja na sve strane a skijaši prilično opušteno jurcaju na sve strane.

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od wlad Pogledati poruku
    @Sapa: bilo je najavljeno 2 dana snega ovde, pa sunce - što je ideal , pored Marmolade i Arabba (gde smo smešteni) ima možda najbolji potencijal, ne moraš da se udaljavaš mnogo od staze, samo presečeš između.
    .
    ako se dobro sjecam, ostavijo sam nedavno opis rute Val Mezdi u Arabi?? znaci sutra pravac taj kuloar. nivo je osim prvih 10tak metara pri ulasku u kuloar za prosjecne offpist skijase, ali ako je snjeg solidan to nebi trebalo da pretstavlja neki problem. plus sto to skijanje kombinujese sa laganom setnjom od 30-40 minuta, ali bez pravih uspona. hike&ride!!!
    treba da ides oko podne zato sto tada imas najvise sunca u samom kuloaru.
    furaj cojece!!!
    Izmenio/la Sapa; 02.03.2011 u 23:11.

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Podrazumevano

Da, da, to je bilo pre mesec dana - tvoj opis. Pogledaj temu Arabba na http://www.skijanje.rs/forum/showthread.php?t=4919 pa poslednje 2 slike u temi - odatle imaju dve rute - jedna prema dole (slikana) a druga se krene isto početak pa onda kako si opisao (šetnja uglavnom stranom pa prema Corvari).

Arabba je super, Marmolada mi se svidela zato što na tom jednom spustu imaš 3-4 izleta sa staze, pored toga u odlasku ka tamo i u povratku još 3-4 pa kada se sve sabere za tih npr. 2 sata do tamo-dole-nazad iskijaš se dovoljno za ceo dan

Sad, mi smo to sve za jedan dan obilazili, spust sa Marmolade i deo offpiste na Arabbi i Sass Pordoi (Rifugio Maria) - dan posle padavina kada je bilo sunce. Već sam pominjao - ovi delovi imaju po terenima dobre predispozicije za offpiste, _ali_ sneg je daleko od ideale, upotrebljiv je dan kada padne i sutra - ako dođeš kasnije kada je sunce (što je uglavnom slučaj - pada jednom u 20-30 dana ) onda možeš samo da uživaš u pogledu - pošto je sneg mix naduvanog/zbijenog/ponegde mekanog - ništa od uživanja...

Tako da, ako na Dolomitima ubodeš jedan dan (a mi smo 2 ) u sezoni da odskijaš offpiste moraš da budeš srećnik - naravno, podrazumevam da bude uživanje a ne "lomatanje" .

Ski legenda trendo avatar
    Datum registracije
    20.04.2008
    Skije / Bord
    Turno freeride ski
    Godina
    57

Podrazumevano

Jest da nisu moji tragovi, ali je bilo milina vedeti pa sam zato sutradan i uslikao freeride sa vrha Todorke
    Priložene slike Priložene slike  

Super Moderator Tadija_91 avatar
    Datum registracije
    20.09.2007
    Skije / Bord
    193 Nordica Enforcer 93 + 196 Volkl Two
    Godina
    33

Podrazumevano

evo mali preview onoga sta se desavalo prosle nedelje, doduse ovo sa prve slike je bilo cisto turisticki, akcija se desavala drugog dana i na drugom mestu, opsirnije kad se probudim
    uglavnom bilo je svega, i opicenih vodica i kuloara i powdera
    Izmenio/la Tadija_91; 20.03.2011 u 17:19.
    www.skimagare.info

photo by Pizzeria-Tina
    Brezovica-ovde je Srbija najlepsa

Super Member milos_pg_91 avatar
    Datum registracije
    28.12.2007
    Skije / Bord
    Elan Magfire 8
    Godina
    33

Podrazumevano

Ma daj, pusti spaavanje, imas kad Pisi kako je biloo

Senior Member
    Datum registracije
    10.08.2006
    Godina
    39

Podrazumevano

Tadija,aj javljaj tvoje utiske.
    Jel si iso levom ili desnom stranom?ja sam isao desnom,za ribice

◆◆ Grimani avatar
    Datum registracije
    04.02.2010
    Skije / Bord
    Line Sir Francis Bacon / Fischer BigStix / Volkl Mantra /
    Godina
    44

Podrazumevano

videh ovo levom ili desnom i setih se sad u januaru vozio sam manje vishe ispod gondole shim de karon(kako se vec to pise) izmedju crne te staze i crvene combe de Caron. jedan od vrhunskih dozivljaja u mom zivotu. nemam kacigu a vrhovi stena gde god se okrenes, strm nagib na vecini te trase(izabrane linije) drajvao sam ove atomic sweet daddy i prosto sam bio odusevljen kako su se ponasale daske a opet sneg je bio na nekim delovima dust n crust a skija mekana al na krqaju sve je to ispalo ok. mogu da kazem da je zeznuto ako vozis sam i ides prvi put po nekim linijama jer jednom umalo nisam se strmoglavio niz liticu....

Datum registracije
    28.12.2007
    Skije / Bord
    Elan Magfire 8
    Godina
    33

Podrazumevano

Evo nesto i iz naseg Montenegra

http://www.tetongravity.com/videos/M...e5-1566554.htm

Bice zanimljivo.

Datum registracije
    28.12.2007
    Skije / Bord
    Elan Magfire 8
    Godina
    33

Podrazumevano

Evo i par slicica
    Priložene slike Priložene slike    

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •