Strana 5 od 5 PrvaPrva ... 345
Rezultati 41 do 50 od 50

Tema: Gde prvi put u Francusku?

Senior Member
    Datum registracije
    16.01.2007
    Skije / Bord
    Head

Podrazumevano

Alpes dHuez i L2A je u zoni blizih skijalista.
    Posetio sam oba, preporucujem L2A ima dosta kvalitetnih laganih staza na vecim visinama, a i strmijih ko voli...

Member Alias avatar
    Datum registracije
    02.03.2009
    Godina
    49

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Milos011 Pogledati poruku
    Greška na njihovom sajtu.
    Na jednom mestu piše ovo:
    Smer: Beograd > Zagreb > Ljubljana > Trst > Torino > tunel Frejus > Albertville > Moutiers > Bourg St.Maurice > Tignes (udaljenost od Beograda 1440 km)
    A ispod ovo:
    UDALJENOST OD BEOGRADA: 1040 km

http://www.franceexpress.rs/tignes.htm
    Jeste Miloše, hvala ti, vidim sada. Znači, Tignes je dalje odvećine ostalih skijališta.

Ski legenda
    Datum registracije
    13.12.2005

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Alias Pogledati poruku

Nisam početnik, čak šta više dobro skijam, ali hoću da mi skijanje bude uživanje, a ne mučenje Zato bih volela da dominiraju staze srednje težine.
    Svi tvoji zahtevi su OK, i ako si solidan skijaš nema razloga da zazireš od bilo kog skijališta u FR. Tinj je (+ Val d'Izer) ogroman, i sto posto je sigurno da će svako naći staze za sebe. Jedina specifičnist (a tu je i L2A sličan) što su teške staze bliže hotelima, ali sa druge strane to je i pogodnost, zato što onda domaćini mora da ih održavaju da gosti ne bi izginuli po hupserima, suprotno francuskom običaju da se crne staze ne peglaju.

Izola i Oron? Hm.

Ova skijališta, a naročito Izola, nisu u klasi 3D, L2A, Espas Kilija i Alp d'Ijeza. Razlika je u broju staza i u njihovoj (pojedinačnoj) dužini. Naravno i u ukupnoj dužini. Ne kažem da je tamo loše, ali treba to imati na umu.

Što se dužine puta tiče tu nema razlike. Možda sat vremena gore-dole za celu Francusku.

Senior Member
    Datum registracije
    16.01.2007
    Skije / Bord
    Head

Podrazumevano

Kad vec zapucas preko sveta, idi u Fr na neko mega skijaliste, od manjih a dobrih imas i u Italiji, koja je ipak osetno bliza..

Member
    Datum registracije
    08.10.2008
    Godina
    39

Podrazumevano

I osetno skuplja... Ako govorimo o manjim i dobrim skijalistima ne znam gde moze da se nadje takvo skijaliste u Evropi gde smestaj + skipass + autobuski prevoz kostaju 250e.

Kad je potrebno malo pristedeti, ovo je idealno resenje, pa makar i putovati 24h...

Senior Member
    Datum registracije
    16.01.2007
    Skije / Bord
    Head

Podrazumevano

Posto obicno nas ide 2-3 u apartman, ja sam i u Francuskoj poprilicno daleko od tih 250 evra, daleko blize 350 koliko me je kostala i Italija - Passo Tonale(Madona)...

Super Member
    Datum registracije
    12.01.2011
    Godina
    40

Podrazumevano

shoo: rečeno je više puta na forumu, to ti je poređenje (veoma)lošeg smeštaja u francuskoj i normalnog smeštaja u italiji/austriji. Kada bi poredio iste smeštaje na oba mesta video bi da je francuska znatno skuplja isto kao i sve ostale cene na stazi...

Member
    Datum registracije
    08.10.2008
    Godina
    39

Podrazumevano

Ok, to jeste u pravu i slazem se.

Nisam se ja najbolje izrazio...hteo sam da kazem da nema povoljnije od toga, a ne bolje.

Junior Member
    Datum registracije
    15.02.2011
    Godina
    39

Podrazumevano

@Alias

Znas kako, put jeste dug... ali ja sam ga iznenadjujuce dobro podnela!
    Inace imam losu kicmu i lose mi padaju putovanja autobusom, ali cesto se staje, putuje se nocu, tako da vecinu prespavas i sta znam, prodje nekako, a meni iznenadjujuce brzo! Zavisi i od autobusa, jesu li udobni, imas li mesta za noge, itd. Jedino je problem ako ides sam, onda moze biti dosadno! Putuje se oko 22- 24 h! Zvuci dosta, ali, kao sto rekoh, u praksi je meni bilo ok. Teze mi je, npr. pao put u Bugarsku kada smo isli na more...
    Anyway, Oron ima mnogo zanimljivije i duze staze, po mom misljenju i divan pejzaz! Mi smo isli preko Ski busa i oni su imali takav aranzman da si smesten u Izoli a 3 dana skijas u Izoli, a 3 u Oronu i isli smo njihovim autobusima. U Oronu si za pola sata i kretalo se oko pola devet, stignes taman na otvaranje zicara!
    Jedino sto sam se odsekla kad smo se prvi put penjali autobusom do skijalista, uski su ima putevi i malo je sablasno, ali posle se naviknes!

Junior Member
    Datum registracije
    15.02.2011
    Godina
    39

Podrazumevano

Sto se tice skijalista u Italiji, u ovom periodu je za mene preskupo. Devojke iz agencije kazu da ne daju popuste na ski pas kao Francuzi i da im je smestaj generalno bolji, samim tim i skuplji, a meni zaista nije bitan kakav je smestaj! Ovo u Fr je sasvim bilo pristojno, imas svoju kuhinju, cisto kupatilo i meni dovoljno. Devojke rekose da bi Italija bila povoljna u aprilu, ali da se slabo prave ti aranzmani, jer slabo ima zainteresovanih odavde... ali ima ih par!

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 10 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 10)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •