Strana 4 od 9 PrvaPrva ... 23456 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 31 do 40 od 85

Tema: (novi) Gvozdac

Super Member sev avatar
    Datum registracije
    26.10.2010
    Skije / Bord
    Fischer RC4 Superior Pro; Elan Magfire 82xTi

Podrazumevano

Ja sam poslednji put kada sam isao gore jesenas od Rudnice (fenomenalan uspon za motor video iskrcenu zaravan sa desne strane nove zice, za parking. U tom smislu mislio sam da su zavrsili, ali ne bi me iznenadilo da je Raska opet fulala.... Provericu bas prvom prilikom...

Sto se nove zice tice do Treske - po master planu to je novi 4-sed 2R, koji bi trebalo da ide od ispod Suvog Rudista do iznad samog naselja i da vuce nekoliko novih crvenih staza sa sobom.

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Podrazumevano

Da, nisam obratio pažnju na taj 2R (nisam odavno gledao u plan - pa nisam to imao u glavi ).. Mislim da je negde bilo reči na ovom sajtu da taj parking nije napravila Raška za ovu sezonu, a bilo je u planu...

Ski legenda
    Datum registracije
    20.11.2006

Podrazumevano

Sada već bivši ministar skijaš je imao intervju na TvKop i ne spominje se gradnja Gvodac žice i staza http://www.youtube.com/user/tvkop#p/u/13/ppQvZxujB3Q ima četiri dela.
    Po njemu radiće se novo jezero, fabrika vode za snabdevanje centra i Gobelja osnežavanje.

Doduše i ovo je sada pitanje jer je ministar bivši...

Ski legenda
    Datum registracije
    20.11.2006

Podrazumevano

Da obnovimo malo temu.

Na sajtu InfoKop.net pokrenuta je inicijativa da se namesto zamene četvoroseda na Malom Karamanu u šestosed taj šestosed postavi na Gvozdac i time omogući izgradnja novih 8 staza. Ovaj deo skijališta bi pojačao ponudu crnih staza na Kopaoniku. Pokrenuta je neka vrsta izjašnjavanja pa ne bi bilo loše da se izjasnimo po tom pitanji i tako pomognemo inicijativu.

Link ka podršci http://www.infokop.net/autorski-teks...a-gvozdcu.html

PS. izvinjavam se adminu što upućujem posetioce van sajta, ali je tema zanimljiva za posetioce Kopaonik foruma
    ________
    Akole

Member
    Datum registracije
    12.01.2013

Podrazumevano

pitanje jedno a vidim da se mnogi razumeju , dal ima kakvih hotela i gradnje na juznoj strani kopaonika....
    apatinska pivara je trebala da gradi hotel i trebao je vuci na pancicev vrh 4-sed ...
    2009 pricali su i na jutarnjem programu na rts ali od tada ...nista

i zna li jesu radili onaj put sto je kruzio oko pancicev vrh...

Ski legenda trendo avatar
    Datum registracije
    20.04.2008
    Skije / Bord
    Turno freeride ski
    Godina
    57

Podrazumevano

Citajuci sta je to, gde je to i sl. upao mi je ovaj komentar
    pa necu citirati momka nego pastovati

skijam ne biram
    18.01.2013. u 02:35
    Glasova: +2

samo sam jedan dan skijao na kopaoniku. za taj dan sam iskijao sve staze. tako da nisam bas kompetentan, ali nije i da nisam jer dobro primecujem stvari.

najveca guzva je apsolutno bila na pocetnickim stazama i sestosedu koji vodi do KG ako ne gresim ime staze. za sestosed se stajalo u dugom redu.

najveca guzva na pojedinacnoj stazi je bila na istoj toj pocetnickoj stazi na koju vuce sestosed. i na crvenoj dubokoj.

krcmar u konkurenciji ostalih je impresivna staza zbog svoje duzine, i zbog toga sto je aposluto bila prazna, a sa odlicnom podlogom. nazalost stari ski lift tome kumuje.

gobelja na kojoj su lepe staze nije bila mnogo posecena. gvozdac i te ostale staze na koje vuku sidra, su bile najpraznije na planini.

da sam ja menadzer skijalista, ulozio bih resurse i novac u staze koje su orijentisane pocetnicima. jer ocigledno da su oni dominantni skijasi. koga ima najvise taj donosi najvise para. uostalom imate velike i uspesne alpske centre koji imaju 100 staza a samo nekoliko crnih...

ako pak skijaski razmisljam ulozio bih novac u pravljenje novih crnih staza. inace Kopaonik je divno skijaliste, ali mu fali malo sportski duh, nesto u postojecim stazama ne stima u tom smislu, fali neka staza koja je zaista kompletna i izazovna u takmicarskom smislu. inace vidim da tamo slabo ko trenira, skupoca valjda...

pitanje je da li sve te staze mogu da se probiju ? tu su pitanja vlasnistva, ekologije, geologije itd..

u svakom slucaju ona sidra treba zameniti pod hitno, ne mora to da bude sestosed, ali sidra treba da eliminisu. taj deo planine samo zbog njih deluje zaboravljen i napusten. slicno krcmaru.

sve najbolje !

zvuci mi dosta logicno i pazarno.
    Ako dobro vidim Kopaonik dobro zivi od neskijaca i pocetnika

Super Member jopopo avatar
    Datum registracije
    03.10.2010
    Skije / Bord
    Rossignol Radical Mutix R11
    Godina
    53

Podrazumevano

@trendo
    Sve što piše je potpuno tačno, nedostaju jedna ili dve izazovne staze kako kaže autor. Možda Krčmar sa novim liftom bi bila jedna i još jedna takođe duga (ili dve sa dužinom). Postojeće Duboke su kratke i opterećene.

Kopaonik živi od "punišića", to je tačno i to se zove turizam.

Ski legenda ibane avatar
    Datum registracije
    01.12.2004
    Skije / Bord
    Fischer Progressor 8+
    Godina
    50

Podrazumevano

Tacno je da je najveci broj skijasa na plavim stazama ali je tacno i to da Kopaoniku fali i malo zahtevnije staze. Mozda bi vise skijali ledenicu i gvozdac da nije ono sidro koje te izmuci dok te izvuce gore i da postojji ratrak koji ce te staze da utaba. Polazim od sebe. Odem na te staze da me merak prodje. Spustim se jednom do dva puta i crknem. Em sto su obicno razrovane te staze em sto me noge vise zabole dok me sidro izvuce nego kada skijam. Druga dobra stvar je ta da ako bi se napravile staze prema jarmu onda bi se i jaram povezao u jednu celinu. Nisam zagledao da li je planiran lift mozda od dna gvozca do vrha jarma? Znam da od pocetka zice jaram do dna gvozca ima put kojim sam par puta skijao tako da moze odatle da se dodje.

Member
    Datum registracije
    12.01.2013

Podrazumevano

istina da kopaonik nema zahtevnih staza kao sto su lavlja vrata na sar planini ili spust na jahorini...
    fino bi bilo da ti sa dva ski lifta dobijes 15-ak kilometara zahtevnijih staza
    ali morate da shvatite i cinjenicu da su strme staze mnogo teze i skuplje za odrzavanje, ne mogu ih odrzavati obicni ratraci, vec ratraci vece snage, a neke cak i ratrake sa vitlom koji su duplo skuplji
    vertikalni transport je mnogo zahtevniji za te staze jer treba izvuci skijasa uz takvu uzbrdicu...
    takve staze bi trebale imati i zastitnu ogradu i jos mnogo toga
    jednostavno, nisu rentabilne ...
    puno ulozis a neces bas puno ljudi privuci ...
    pa i Jahorinski spust nije u funkciji ...

jos jedan problem je sto Kopaonik trenutno kuburi sa ratracima, pa ce od sledece sezone i one koje su posudili (kao npr za skijaliste Besna Koliba) vratiti na Kopaoniku,

evo kako funkcionisu ti ratraci sa vitlom
    http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=l1W0ji0GMyE
    http://www.youtube.com/watch?v=YKYD-L56T5Y

PS prica da mi pisemo nekakvu peticiju i slicno je smesno, jer je ovde rec o ozbiljnom projektu milionske vrednosti, ostaje nam samo nada da ce ovo procitati neka `prava` osoba

Super Member jopopo avatar
    Datum registracije
    03.10.2010
    Skije / Bord
    Rossignol Radical Mutix R11
    Godina
    53

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od brkic1000 Pogledati poruku
    jos jedan problem je sto Kopaonik trenutno kuburi sa ratracima, pa ce od sledece sezone i one koje su posudili (kao npr za skijaliste Besna Koliba) vratiti na Kopaoniku,
    Da se i to srediti ali će onda ski-pas koštati 200 evra kao u Alpima i Dolomitima a onda će biti kuku-lele, Kop je za snobove!

Narodu se ne može udovoljiti.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •