Evo jos momenata:
Evo jos momenata:
Aj ponovi one prve dve slike,izgledaju ko najzanimljivije a mi vidimo samo 2 coska...
Evo ih jos; autoportert, nemade me ko slikat, a meni bijase lijeeepooo i jos par pejsaza, impresije iz voza![]()
i za kraj, jos malo voz, pa onda bmw-formula 1. nisu auto trke, vec model na ajrodromu
svaka cast sta reci nemam rijecidrago mi je da si se tako proveo
i da je bilo svedjanki i neutabanog snijega naravno
vrijeme je da se preko ljeta ozbiljno zasucu rukavi
i odvoje kakvi fondovi za pravi alat![]()
![]()
Eto, zbog ovakvih pojedinaca kao što su Sapa i Flexon, a posebno zbog ovakvih entuzijastičnih tekstova kao ovaj Sapin, u ovih par dana je nekolicina forumaša već kupila ili upravo kupuje nekakve lopate dužine 185 cm, dimenzija 122/90/115, radijusa 21 m, uzdignute na oba kraja. Još kad bi ih imali gdje voziti...
Možda je vreme da se promeni avatar???
A ne, nikad se ja neću odreći mojih slalomki!
![]()
![]()
![]()
NEMKO, cestitam ti na nabavci !!! Puno pudera sa njima podero, nikad kantne ne ostrijo, samo u snjegu do pojasa skijao.
A nemoj se odricati svojih cackalica. Ovakvih dana kao sto ih je bilo zadnje sedmice u srednjim i zapadnim alpima nema tako puno………mada ja pratim stanje ; Ove sezone je bilo nekih 14,15 powderalerts, dakle skupi se barem 2,3 sedmice u godini kad se moze drogirati puderom. Slalomke nek sluze za sve, osim za prah koji zivot znaci.
Bilo je jako smjesno u tom Andermattu ovih dana. Na gondoli samo freeride skije, a podne kad se polu-mrtav vratis u selo, u onim pregradama za skije nadrealisticna slika: stoje samo Debele Lopateteine A. Sirotanovica. Ispred kafica, restorana kuca svuda vidis samo skije od 90+.
Lokosi koji vjerovatno 90% vremena skijajju na cackalicama, sad izvukli freeride skije iz garaza, podruma, potkrovlja. Vidijo sam I puno “turista” sa debelim skijama, sa naljepnicama shopova gdje su ih iznajmili. Mislim da je posao u freeride branschi cvao zadnjih sedmica u Svici (padalo ga je dosta i u 4 doline i drugim djelovima).
Jos jedna stvar. Marker Duke. Ti vezovi su bili nakaceni bukvalno na svaki drugi, treci par skija koje sam vidijo. Ne vjerovatno. A ako nije bio pricvrscen na Duke onda je bio na rossiju, dyna Px12, 14,16….
Izmenio/la Sapa; 09.04.2008 u 09:41.
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)