Sta mislis, koji nivo znanja i koja oprema mi treba?Mislim, nije da se plasimali me zanima da ne bude da sam se precenio.
Sta mislis, koji nivo znanja i koja oprema mi treba?Mislim, nije da se plasimali me zanima da ne bude da sam se precenio.
Jijang, ne brini. Ne znam kolko si dobar, ali kontam da nisi losh. A sve se to moze otskijat vjeruj mi, samo da vas zakaci dobar snjeg (ako je snejg los odna je patnja, ali jos uvjek nevidjena uzivancija). Nagibi, kuloari nisu bauk, samo polako i mudro, slusaj sta kaze vodic i sve ce biti oke.
Cjena je stvarno junacka, hocu reci evropska. kolko ono bi 150-200 po danu. puno, ali ako imas pare idi obavezno, jer ce ti se otvoriti potpuno nova dimenzija skijanja. Kakvi god da budu snjezni uslovi ( a nadam se za vas da ce biti pravi PUDER) poslje tog iskustva ces postati ovisnik o offpiste skijanju, garnat.
Ovdje organizovana freeride-sedmica 6-7 dana kosta u prosjeku 700 evra i sve je uracunto u to (ukljucujuci freerideskije i ostalu opremu), ono jest da to nije skijanje sa snow-cat nego kombinacija zhica i pjesacenja, ali ipak mi ti i "makedonci" zvuce skupi.
PS
A sto se nesto ne organizujete neki vikend na Bjelasici u licnom aranzmanu (zvuci mozda skromnije, ali i jeftinije, ali mislim da je iskustvo neopisivo.
Onaj momak (zaboravih mu Nick) sto prelazi Bjelasicu uzduz i poprijeko bi mogo da vam bude vodic za puno manje para, zar ne?
Ja lično sam Bjelasicu ostavio za kasnije. Zato što ću ići pešice, i treba vremena, a ne bi želeo da me uhvati nevreme na pola
, a još uvek je sezona "lošeg" vremena...
Eskimi iznajmljuju Armada freeride skije, tako da možeš kod njih da rezervišeš i opremu unapred.
Otišao bih ja bilo gde, gde ima vodiča, sa opremom itd. Snowcat izgleda još primamljivije, skijanje ide od 8-16h![]()
A vidi ovo; znam da je viza big problem, ali ovo je npr freeride kamp u kojem izmedju ostalog ucis da 'chitsh teren' koristis transceiver isl i casove dobijas od pravih majstora freeride skijanja. A kosta 60 evra po danu.
http://www.idfreeride.com/cms/front_...9&changelang=1
skuplja opcija, jer kurs organizuje familija Garhammer vec pominjani u nekom drugom postu; to je ono skijanje po ABS metodi:
http://www.garhammer.com/html/preisliste2007_2008.htm
Evo jos jedan "dobar" primjer zasto je vodic zakon:
http://www.kleinezeitung.at/nachrich...24713/index.do
U Zilertallu, u Austriji su juce poginula dva belgijska snowboardera; Grupa od 3 covjeka je trazeci pogodne offpiste-terene stigla do "mjesta gdje nema dalje" i pokusali da se hodajuci vrate odakle su i dosli;
Dvojca iz grupe su se na usponu okliznuli i zavrsili 150 metara nize u stjenovitoj provaliji. Treci je uspijo da se spase.
Izmenio/la Sapa; 19.03.2008 u 15:11.
Znam da "napolje" na razvijenom zapadu ima tih tura, ali mene lično ne interesuje dok se vize ne ukinu. Ja sve planiram brzo, tj. odlučujem na brzinu, pa mi je ova Šapka odlična stvar, mogu da upalim auto i da zapalim sutra ako mogu
. A sa EU vizama nemam nameru da se zezam, pogotovo ne za odmor....
Razumijem te ooo Wlade, ta Shapka je jednostavnija opcija, onda nista zelim ti da sto prije regulises te obaveze i onda pravac Skopje.............
Uzivaj i puno srece!!!(Dabogda guto puder od jutra do mraka)
PS
Ipak moram jos malo da te isprovociram; Jesi procitao ovo na onom idfreeride sajtu????
" IDFREERIDE GOES BULGARIA!
Check out the Bulgarian backcountry: Idfreeride teamed up with OXO Team to offer the experience of a lifetime: 2006/07
Go before everyone else does: Idfreeride and OXO Team offer freeriding and backcountry guiding in the wickedly beautiful Pirin mountain range in Bulgaria throughout this season.
OXO Team is run by Andrei Balevski. Andy is an experienced guide and freeride competitor, has worked with TGR and knows the Pirin mountains like the inside of his gloves.
The camps run for 5 days, included are pick-up and drop-off from Sofia airport, transport around Bulgaria, a sleek bed & breakfast accommodation in Bansko (6 nights), avalanche gear (backpack incl. transceiver, probe, shovel), lift pass when in lift accessible area, mountain access if needed (snowcat, jeep).
And of course the outstanding Bulgarian hospitality.
Get in touch with Andy at andi@oxo.bg, or call 359 887601694 for dates and details.
Do it! Do it now! "
Ne zvuci lose, a jeli ti i za tu zemlju treba viza???
Kontam si ja nesto sto je to tako skupo.Jedino moze biti zbog ratraka,rdjava mi to misanina djeluje.Garant trosi 100 evrica po penjanju,spustanje ne racunam....
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)