pa nije niko trazio detalje
ali molim lijepo samo sam htio da vidim koliko je ozbiljno uzela tvoj prijedlog
![]()
pa nije niko trazio detalje
ali molim lijepo samo sam htio da vidim koliko je ozbiljno uzela tvoj prijedlog
![]()
jaoooo pa zar se do ovde proculo ... ccc ...
Pa ovo nije novozelandski nego srpski ski-forum, a poshto zivimo u globalnom selu-veselu, trachevi se shire neumoljivom brzinom.
I kako da se ne procuje kad su i na ovom forumu vidne brze transformacije: dojucerasnji (ski)manijaci su evoluirali u (ski)magarce, nadam se, za njihovo dobro, da im je namjera da zadrze onaj chuveni moto: ski-magarci "ne po znanju nego (samo) po zhelji"![]()
btw. biti clan udruzenja koje se zove 'ski magarac' je odlican fazon:
Magarac je puno vise primjeran simbol pozitivnog skijaskog duha, nego sto bi se to na prvi pogled dalo naslutiti; obrati paznju na stereotipne karakteristike magarca:
1. Tvrdoglavost: Pravi skijas je uvijek tvrdoglav. Tvrdoglavost proistice iz optimizma-zelje da se skija, pa taman i ako za skijanje nema realnih mogucnosti. Stajati na daskama, bas u inat logici i vremenskim prognozama, e to moze samo pravi ski-magarac.
2. Snaga: Magarci ne samo da su tvrdoglavi no su i "nad-ljudski" jaki; vuku i tamo gdje drugi odustaju. Isto vrijedi i za prave skijashe.
3. Spretnost-stabilnost: Magarci su rijetke vuchne zivotinje koje s lakocom mogu i po 'kozijim stazama'. Sta bi jedan skijash sebi mogao drugo da pozeli nego da posjeduje takve kvalitete, da stigne na terene o kojima obicni smrtnici samo mashtaju. Eto npr. Konj; simbol brzine i elegancije, ali samo kad se radi o ravnici. Na terenima na kojima caruju magarci, se konj pretvara u nespretnu/nezgrapnu zivotinju. Meni kao ljubitelju offpist skijanja se bash svidja poredjenje s magarcem
4. Individualizam. Magarci mogu danima biti sami, na zabacenim mjestima, bez da imalo osjecaju nostalgiju za drustvom. Magarci su klasicni primjer zivotinja koje karakterishe stil: 'o sebi pri sebi'. Skijanje je individualni sport i nije bez osnova sebe usporediti sa jednim magarcem. Lijepo je skijati sa drustvom, ali bit sam sa planinom je poseban osjecaj; jedan od rijetkih momenata kad postajes svijestan samog sebe i svoje nistavnosti.
Barem kad se o ovom sportu radi nije ne umjseno i ne primjerno sebe zvati magaracem.
Dakle dobra vam sreca dragi moje kolege ski-magarci; A zarad ostale bratije, ne odricete se ni vashih "manijackhih" karatkeristika.
Ps
Ne placi teddy-bear, sve ce to narod pozlatiti.
Izmenio/la Sapa; 01.05.2007 u 14:27.
No more drugs for this man.![]()
S'o? ne sivdja ti se ova simbolika magarca na skijama?
btw. wlad prijatelju lakim drozama shirimo svoj skijaski horizont, nista lose u tome
PS
Mnogo si mi ti nesto ozbiljan, naaash.![]()
Izmenio/la Sapa; 01.05.2007 u 15:24.
Dao sam komentar za tvoj post, nemo' odma da se ljutiš. Zamisli da ti daju još, pa šta bi tek onda napisao
.
U to ime živeli![]()
![]()
Stvarno zamisljampriznajem; to bila katastrofa: al tastatura trpi sto ni magare ne moze: kombinacije jedinica i nula su chudo (bar za mene informatickog analfabetu).
Pa gdje da se na tebe ljutim Wlad; Ti si jedan od naj korektnijih ljudi na ovom forumu
PS
Stvarno jes', srecom da mi daju dozirano....(a josh nisam provalio gdje kriju kljuch od 'apoteke'.)
Izmenio/la Sapa; 01.05.2007 u 21:10.
![]()
Zadovoljstvo je čitati tvoje postove.
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)