Strana 13 od 16 PrvaPrva ... 31112131415 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 121 do 130 od 158

Tema: Koju skiju kupiti?

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    50

Lightbulb

A ima i ona logika što Stekan kaže, da je idealno da vam je podešavanje na sredini skale veza. Dakle, ako vam treba podešavanje od DIN8, idealno je da vam je vez sa skalom 4-12...

A i ova Flexon-ova "pije" vodu, što ima veću skalu to je skuplji/kvalitetniji vez...

A vez nogu čuva, mislite o tome .
    Izmenio/la wlad; 04.04.2007 u 02:27.

no fear nidza avatar
    Datum registracije
    10.01.2006
    Skije / Bord
    Head e-SL
    Godina
    48

Podrazumevano

Uvek sam gore prošao kad se vez kasnije otkačio. Jeste ružno kad se najedeš snega kad ne bi trebalo, ali je još gore kad šepaš posle godinama.

Što se Magfire tiče, matematika kaže da ima zanemarljivo veću površinu od Voelkl S1, koja je 10cm duža, tako da sa te strane sigurno ništa nisam izgubio. Nadam se da sam uspeo da odaberem ipak bolju varijantu, pošto realno nisam preterano agresivan skijaš. Izgubio sam oko 4% offpist performansi, dobio toliko slope performansi - sad, matematičke računice u raznim subjektivnim pričama kažu da se je obično potrebno da razlike budu 10% i veće da bi se na prvu ruku i osetilo da je ima. Što se tiče same dužine i sila koje deluju na skiju, momenat na krajevima skija, je mnogo manji, a i opterećenje na kolena. Možda sam se previše uneo u celu kalkulaciju, ali o tome svemu razmišljam i sračunavam već puniih godinu dana, otkad sam probao Vujin S8.

Nadam se da sam uspeo da objasnim svoju teoriju. Odo' na pos'o, pa se čitamo odande. Skije su, btw, toliko lepe, da je malo falilo da ih strpam u krevet noćas.

Speed Only tataratira avatar
    Datum registracije
    23.01.2006
    Skije / Bord
    Čipovane
    Godina
    51

Podrazumevano

kada jednog dana osjetiš kako vez izleti u zavoju, shvatićeš

drugo, nema skija kojima nisam syebao vezove...naravno sem Race 1018

Fear Me !

no fear nidza avatar
    Datum registracije
    10.01.2006
    Skije / Bord
    Head e-SL
    Godina
    48

Podrazumevano

E, vala, kad onaj krndavi Marker 1000 nije izleteo... Uostalom, tebe ima za dva mene, pa ubaci i to u kalkulaciju. Na moje noge nikad više ništa race. Prvi put sam sad ušao u umerenu opremu i skontao da je to to. Cipele koje jedva čekam da raskopčam, ili skije koje jedva čekam da skinem - možda jednog dana kad odem na neku penzionersku olimpijadu.

Lange je, btw, pravo otkrovenje za moju čudno usku nogu. Njihov medium fit model je kao skrojen za mene, a u Atomic ili Alpinu mogu obe noge da stavim.

Senior Member milos79 avatar
    Datum registracije
    07.12.2005
    Skije / Bord
    Salomon Eq.10 3V Race/Head Monster i.M72

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Sapa Pogledati poruku
    ali moram priznat da sam otkrijo anti-fanclub salomonovih vezova, naiso sam na ljude koji su imali istih problema sa sharafima na krilicima, koji se naprasno olabavljuju....
    Joj ne pominji mi krilca, ludim svaki put od njih, a pritom sam jos i "ponosni" vlasnik 2 para istih vezova S912. Sta ima bi da stave te srafove, bez toga bi vezovi bili sjajni, al jbg da baba ima ... bila bi deda .

Ski magare Nemanjus avatar
    Datum registracije
    28.04.2006
    Skije / Bord
    Fischer RC4 Worldcup RC / Blizzard Bonafide
    Godina
    45

Podrazumevano

Ja co'eka samo kuka. Budi musko, skini koju kilu, vjezbaj jogu.....nabavi neke kvalitetnije vezove....... izgleda da su atomicovi vezovi zheschi shit (ovo zadnje ozbiljno), ali moram priznat da sam otkrijo anti-fanclub salomonovih vezova, naiso sam na ljude koji su imali istih problema sa sharafima na krilicima, koji se naprasno olabavljuju....elem sad i ja znam px 12 ili tyrolia (hvala felxonu na savjetu)..............i budi musko nemoj ba toliko da kukas....
    Nije uopšte u pitanju kuknjava, i nije atomic-ov vez nego el11 (mislim da ga pravi tyrolia za elan), žao mi je ako ste me pogrešno razumeli, samo sam hteo da kažem da je nekad opravdano stegnuti vezove i na 10 ili 12, da bi agresivnija vožnja bila dovoljno bezbedna

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano Eno ga, sad se pravda.......

Ozbiljna je to tema, vezovi; garantovano najbitniji dio opreme.....
    Vec smo ovo prezvakali, ali svake godine kod majstora kontrolisati da te glava ne boli. Upadne prljavstine unutra, razdrnda se.....evo ovo moje g.vno se pokvarilo poslje 14 dana koristenja. Dobio sam novi vez (salomon-stvarcice), i ozbiljna je opcija da ih prodam i nabavim nesto ozbiljno, al ostaje cinjenica da se moraju kontrolisati pred pocetak svake sezone.....
    I dalje vazi: vjezbaj jogu, smrsaj....

PS
    Ja sam htijo da dignem din sa za mene optimalnih 7.9 na jedno 8.5, al mi serviser reko da se ne zajebavam....ako sta pukne, a vez nije dobro nashtiman; posljedica moze da bude da ti zdravstveno/putno osiguranje ne nadoknadjuje troskove lijecenja, oporavka isl (prica da je znao za takve slucajeve). Znam da to dole na nashim prostorima ne vazi, ali....
    Izmenio/la Sapa; 04.04.2007 u 18:27.

Datum registracije
    28.04.2006
    Skije / Bord
    Godina
    45

Podrazumevano

Ozbiljna je to tema, vezovi; garantovano najbitniji dio opreme.....
    Vec smo ovo prezvakali, ali svake godine kod majstora kontrolisati da te glava ne boli. Upadne prljavstine unutra, razdrnda se.....evo ovo moje g.vno se pokvarilo poslje 14 dana koristenja. Dobio sam novi vez (salomon-stvarcice), i ozbiljna je opcija da ih prodam i nabavim nesto ozbiljno, al ostaje cinjenica da se moraju kontrolisati pred pocetak svake sezone.....
    I dalje vazi: vjezbaj jogu, smrsaj....
    E lako je to reći, vežbaj . Šalim se, imam poprilično kondicije obzirom da skijam cele sezone, ali ne bi bilo na odmet doći makar do 95 kg, ustvari to bi bilo idealno, ali ko bi se odrekao!

Aj

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Da mi je trecina tvoje kondicije...osjeco bi se ko Bode
    Al i sa ovih 0,4% od optimalnog opet vazi moto: gas, gas, gas.

Datum registracije
    28.04.2006
    Skije / Bord
    Godina
    45

Podrazumevano

Biće gasa sad na zatvaranju sezone kad stanem prvi put na ovog fischera levo, vez na 10 i udri

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •