Rezultati 1 do 6 od 6

Tema: Head wc rebels sl

Ski legenda
    Datum registracije
    26.11.2005
    Godina
    55

Podrazumevano Head wc rebels sl

Gledam ove skije u radnji u Austriji. Na sniženju. Buni me ova kombinacija boja. Na zvaničnoj Head stranici rep skije je u beloj boji a na slici je u plavoj. Da li neko ima info o čemu se radi?

Magarčina stekan avatar
    Datum registracije
    15.03.2005
    Skije / Bord
    Stöckli Laser AX, Salomon QST 92
    Godina
    61

Podrazumevano

Izgleda da je to posebno idanje za neki od trgovačkih lanaca (InterSport, Hervis...). Vidim na slici oznaku i.SL, a Head već godinama koristi slovo e umjesto i, tako da se aktuelni model zove e.SL. Slovo "i" je od Inteligence Technology, a "e" je od Energy Management Circuit. I jedno i drugo ti je nešto mistično, zajebano i nikome znano šta vibracije pretvara u struju i istom strujom smiruje vibracije koju su tu struju napravile. U prevodu, to je nešto što drugi nemaju i služi da bolje prodaje skije. Isto kao npr. UVO dodaci na vrhovima Völkl skija ili Waveflex tehnologija Elana. Razlika je što su Völkl i Elan odustali od ovih revolucionarnih tehnologija, a Head još gura svoju šarenu lažu.

Magarčina stekan avatar
    Datum registracije
    15.03.2005
    Skije / Bord
    Godina
    61

Podrazumevano

Zaboravih napisati da je to odlična skija, bez obzira koja marketinška fora je ispisana na njoj.

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    49

Podrazumevano

Ja ove sezone “vozim” iSL skiju od pre nekoliko godina i odlična je na njoj je head (tirolija) 14..

Ski legenda
    Datum registracije
    13.12.2005

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od stekan Pogledati poruku
    Izgleda da je to posebno idanje za neki od trgovačkih lanaca (InterSport, Hervis...). Vidim na slici oznaku i.SL, a Head već godinama koristi slovo e umjesto i, tako da se aktuelni model zove e.SL. Slovo "i" je od Inteligence Technology, a "e" je od Energy Management Circuit. I jedno i drugo ti je nešto mistično, zajebano i nikome znano šta vibracije pretvara u struju i istom strujom smiruje vibracije koju su tu struju napravile. U prevodu, to je nešto što drugi nemaju i služi da bolje prodaje skije. Isto kao npr. UVO dodaci na vrhovima Völkl skija ili Waveflex tehnologija Elana. Razlika je što su Völkl i Elan odustali od ovih revolucionarnih tehnologija, a Head još gura svoju šarenu lažu.
    Haha, to je ta fora sa strujom, meni je nuđeno pre ima sada već 20 godina, nisam uzeo njih (bile su mi skupe) ali jesam HEAD. To je materijal koji kinetičku energiju (proizvedenu pritiskom stopala na dasku, je li ) pretvara u električnu a onda električna energija taj pritisak, opet pomoću osobina materijala, ravnomerno raspoređuje po celoj površini (možda je tačnije reći zapremini) daske. Takva je to teorija. Reko daj ti meni običnu skiju, nemoj nekog da udari struja.

Magarčina stekan avatar
    Datum registracije
    15.03.2005
    Skije / Bord
    Godina
    61

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od plageton Pogledati poruku
    Haha, to je ta fora sa strujom, meni je nuđeno pre ima sada već 20 godina, nisam uzeo njih (bile su mi skupe) ali jesam HEAD. To je materijal koji kinetičku energiju (proizvedenu pritiskom stopala na dasku, je li ) pretvara u električnu a onda električna energija taj pritisak, opet pomoću osobina materijala, ravnomerno raspoređuje po celoj površini (možda je tačnije reći zapremini) daske. Takva je to teorija. Reko daj ti meni običnu skiju, nemoj nekog da udari struja.
    Blizu si. Teorija je bila da u skiji na "kritičnim mjestima" postoje piezo elementi koji sile vibracije skije pretvaraju u struju koja se prenosi do posebnog materijala koji se usljed te struje skrućuje i time smanjuje vibraciju skije. Slično principu rada Vijagre: suština je u krutosti.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •