Gledam ove skije u radnji u Austriji. Na sniženju. Buni me ova kombinacija boja. Na zvaničnoj Head stranici rep skije je u beloj boji a na slici je u plavoj. Da li neko ima info o čemu se radi?
Gledam ove skije u radnji u Austriji. Na sniženju. Buni me ova kombinacija boja. Na zvaničnoj Head stranici rep skije je u beloj boji a na slici je u plavoj. Da li neko ima info o čemu se radi?
Izgleda da je to posebno idanje za neki od trgovačkih lanaca (InterSport, Hervis...). Vidim na slici oznaku i.SL, a Head već godinama koristi slovo e umjesto i, tako da se aktuelni model zove e.SL. Slovo "i" je od Inteligence Technology, a "e" je od Energy Management Circuit. I jedno i drugo ti je nešto mistično, zajebano i nikome znano šta vibracije pretvara u struju i istom strujom smiruje vibracije koju su tu struju napravile. U prevodu, to je nešto što drugi nemaju i služi da bolje prodaje skije. Isto kao npr. UVO dodaci na vrhovima Völkl skija ili Waveflex tehnologija Elana. Razlika je što su Völkl i Elan odustali od ovih revolucionarnih tehnologija, a Head još gura svoju šarenu lažu.
Zaboravih napisati da je to odlična skija, bez obzira koja marketinška fora je ispisana na njoj.
Haha, to je ta fora sa strujom, meni je nuđeno pre ima sada već 20 godina, nisam uzeo njih (bile su mi skupe) ali jesam HEAD. To je materijal koji kinetičku energiju (proizvedenu pritiskom stopala na dasku, je li ) pretvara u električnu a onda električna energija taj pritisak, opet pomoću osobina materijala, ravnomerno raspoređuje po celoj površini (možda je tačnije reći zapremini) daske. Takva je to teorija. Reko daj ti meni običnu skiju, nemoj nekog da udari struja.![]()
Blizu si. Teorija je bila da u skiji na "kritičnim mjestima" postoje piezo elementi koji sile vibracije skije pretvaraju u struju koja se prenosi do posebnog materijala koji se usljed te struje skrućuje i time smanjuje vibraciju skije. Slično principu rada Vijagre: suština je u krutosti.![]()
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)