Strana 2 od 2 PrvaPrva 12
Rezultati 11 do 18 od 18

Tema: Google maps izbacio ski elemente sa mape. Alternative?

Senior Member
    Datum registracije
    13.12.2010

Podrazumevano

Хвала Влад, ове мапе скијалишта су прилично објективне и хоризонтално и вертикално. Рецимо за Копаоник Стевс са Инфокопа наводи дужину стаза и путева око 59,5 км а по овим мапама 57 км али не селектује 3-4 стазе, кад се и оне додају добије се око 62 км. Поред тога и црне деонице одлично препознаје. На Копу мислим да најстрмија стаза је 19б (некадашња Лавина која је служила за скијање у дубоком снегу) и ова мапа је препознаје као такву. За Јахорину су чак унете и нове стазе Трново 9а и б које су тек направљене. Стекане, за Јахорину приказује само 35 км са свим селектованим стазама. Руку на срце, мени је то и објективно јер ја пошто сам скијао много дана и на Копу и Јахи имам осећај да је Коп много већи. Љебнајић помиње 60 км што је по мени тешки маркетинг.

Magarčina stekan avatar
    Datum registracije
    15.03.2005
    Skije / Bord
    Stöckli Laser AX, Salomon QST 92
    Godina
    61

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Cobra Pogledati poruku
    ... Стекане, за Јахорину приказује само 35 км са свим селектованим стазама. Руку на срце, мени је то и објективно јер ја пошто сам скијао много дана и на Копу и Јахи имам осећај да је Коп много већи. Љебнајић помиње 60 км што је по мени тешки маркетинг.
    Ja sabirao i nisam uspio prebaciti 20 km. Naravno, nisam računao "vezne puteve" tj. šetališta.

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    49

Podrazumevano

Računaju oni i vezne puteve i sve ne brini se

Za Kopaonik je čudno što ima "dva" centra, jedan neki manji deo selektovan i drugi koji ima odabrano skoro sve (fali par staza i u njoj), nedostaje BR3 napravljena ove godine ali će se i to pojaviti verovatno uskoro.

Sve u svemu bolje teško da može s' obzirom da pokrivaju sva skijališta po svetu (vidim da nema u Australiji ).

Senior Member
    Datum registracije
    13.12.2010

Podrazumevano

Да рачунају се и везни путеви, и искрено кад се пређе 50 година а нема се кондиције постају ми дражи од црних и црвених стаза. И дубоки снег прија само на равним падинама и умереним нагибима.

Magarčina stekan avatar
    Datum registracije
    15.03.2005
    Skije / Bord
    Stöckli Laser AX, Salomon QST 92
    Godina
    61

Podrazumevano

Više ćeš se umoriti odgurujući se onim putem od Šatora (danas se kaže "od Peggy-a") ka nekadašnjem hotelu Jahorina (u pravcu Prače). To nije nikad bila, niti će biti skijaška staza.

Naknadno sam skontao da je to skijaška staza. Za skijaško trčanje. Baš sam neuk.
    Izmenio/la stekan; 21.11.2024 u 23:07. Razlog: Dopuna

**** wlad avatar
    Datum registracije
    27.02.2004
    Skije / Bord
    Volkl RaceTiger SL, Nordica E/F 110
    Godina
    49

Podrazumevano Google maps izbacio ski elemente sa mape. Alternative?

Nego se nisu setili kao napolje da samo obeleže livade sa brojevima/romboidima i to su onda ski rute za freeride. Nema nikakvo održavanje (osim znakova) a staviš u statistiku - dobro za marketing…

Na Kopaoniku ima samo jedna takva staza/ruta na Gobelji (“freeride”) legende su čak 2 godine povremeno i tabali rutu ratrazima, očigledno im niko nije objasnio u čemu je svrha freeride rute

Senior Member
    Datum registracije
    13.12.2010

Podrazumevano

Стекане, истина та "стаза" за алпско скијање није, мада сам је више пута "скијао" кад сам морао да се пребацим са Шатора на жичару Двосед. На Копу има мало таквих ски путева, а неколико су баш уживанција за вожњу. Један који обожавам је са врха Беле реке 2 на некадашњу почетну станицу сидра Леденице, 1,5 км шумског пута са једном серпентином а скоро 250 метара висинске разлике. Смрчева шума као из бајке. Добар је и ски пут који долази на исто место са Јарма, има на пар десетина метара гурања али пролази кроз леп предео. И кад нема гужве са дна стазе Кнежевске баре до Дубоке 1. Разбијеш монотонију, скијаш црне стазе и ако има дубоки снег па кад пукну ноге пређеш на плаве и ски путеве и кафане.

Ski legenda
    Datum registracije
    13.12.2005

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Cobra Pogledati poruku
    Стекане, истина та "стаза" за алпско скијање није, мада сам је више пута "скијао" кад сам морао да се пребацим са Шатора на жичару Двосед. На Копу има мало таквих ски путева, а неколико су баш уживанција за вожњу. Један који обожавам је са врха Беле реке 2 на некадашњу почетну станицу сидра Леденице, 1,5 км шумског пута са једном серпентином а скоро 250 метара висинске разлике. Смрчева шума као из бајке. Добар је и ски пут који долази на исто место са Јарма, има на пар десетина метара гурања али пролази кроз леп предео. И кад нема гужве са дна стазе Кнежевске баре до Дубоке 1. Разбијеш монотонију, скијаш црне стазе и ако има дубоки снег па кад пукну ноге пређеш на плаве и ски путеве и кафане.
    To su na Kopaoniku i najlepše rute za vožnju, kad ima uslova.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •