Povucenom sretnim dobitkom ski pasa (u pocetku skeptican ali eto, za sve postoji prvi put pa tako i da mi skijaliste pokloni ski pas) i cinjenicom da se kolega preselio u Lienz sto impicira gratis smjestaj, otisnuo sam se na putesestvije pravac Austrije i skijao nekoliko dana 3 Zinnen. Do gore autoputem do Lienza, kroz karavanke tunel. Povratak je bila avantura posto sam isao magistralnim i seoskim cestama od Lienza do Hermagora pa preko Wurzenpass pa u Kranjsku Goru pa onda malo do Bleda. Za nekoga ko ne zuri, ljep put. Ne platis AT vinjete a ni karavanke tunel. Fascinantno koliko sela uz put imaju svoja skijalista. Nisu to velika skijalista, jedna zica i par staza ali bas ih puno ima. Kranjska gora bez snjega osim na stazama. Svejedno im je sve u fukciji tako da svaka im cast.

Smjestaj u Lienzu odlicna varijanta, nekih 30min voznje do Vierschach polazne stanice gondole. Lienz malen i pust gradic, generalno mrtav ali s nekoliko vrhunskih sport shopova. Ima dobrih stvari za probrati na snizenju.

3 Zinnen staze kako je i za ocekivati, savrsene, snjega dovoljno. Ta citava regija je pod snjegom. Taman je padao dva dana pre naseg dolaska. Dnevne temperature u minusu, vreme lepo i suncano. Subota je bila oblacna i nesto sitno snjeg padao ali nista vredno spomena. Nema guzve na skijalistu i iskreno, subota je bila najbolja za skijanje s aspekta guzve posto su bile smjene pa najmanje ljudi na skijalistu. Za razliku od skijanja pocetkom januara prosle godine kada su na sve strane bili skijasi iz Hrvatske i Yu zemalja, u ovom terminu nikoga od nasih ali zato sve Poljaci, Cesi i Slovaci. Nesto sitno Njemackih i Italijanskih tablica. Cjene hrane i pica u restoranima nekih 20% skuplje nego prosle godine. U odnosu na proslu godinu, jedna nova zica i par novih staza je u funkciji. Po zvanicnoj statistici, pise da su kapacitet povecali na 115KM.

Sve u svemu, fin road trip, odlicno skijanje u jos boljem ski centru.