S obzirom na sirenje korona virusa, da li ici na skijanje u Italiju?
S obzirom na sirenje korona virusa, da li ici na skijanje u Italiju?
Ne može ti niko dati pametan odgovor...
Ides u sopstvenoj režiji? Pošto agencije otkazuju aranžmane i vraćaju pare, ekskurzije se "odlažu"
Verovatno je rizik minimalan... sa druge strane tvoj je, ti moraš da doneseš odluku. Objektivni faktori su da je epidemija baš na severu, da su neki gradovi na severu već u karantinu, da su slovenci spremni na zatvaranje granica. Može za nedelju dana da se zaboravi priča, a može i da eskalira...
Može da se desi da odeš ali ne možeš da se vratiš (mada zamisli da MORAŠ da ostaneš da skijaš do aprila? ).
Vrlo je moguće da se desi uvođenje karantina za osobe koje dođu iz Italije (ili bar severnog dela) pa da se vratiš ovde na dvonedeljni karantin.
U svetlu vesti da je i u Hrvatskoj potvdjen prvi slučaj, ja ne bih putovao na tu stranu. Manje zbog zaraze (da se razumemo, ne smatram ovo uopšte naivnim) a više zbog svih problema na granicama i u povratku.
Ja idem u Austriju u subotu pa cu javiti ako postoje neki problemi.
Sto veći kompromis oko skija želiš da napraviš, to si nezadovoljniji u uslovima koji te zadese...
Ljude koji dolaze iz Milana su poceli da testiraju
Ljudi, hvala svima na odgovorima!! Silno sam se uzelela skijanja, ovaj virus me bas zeznuo. Idemo u sopstvenoj reziji, znam da svi otkazuju, trebalo je od 14.3, videcemo, ali verovatno otkazujemo, ne verujem da ce da se smiri situacija...
Javljajte, ako imate jos neke info!! Hvala!!
Ljudi, virus je slabiji od sezonskog gripa... Ne otkazujte bez razloga i nemojte da upadate u haos koji plasiraju mediji
Ovo je tolika dezinformacija da je važno da se odgovori.
Ja sada ne bih išao.
Postoji mala šansa da se zarazite.
Postoji velika šansa da sebi zagorčate život u povratku.
Moja firma je uvela ubavezni 14dnevni rad od kuće za sve koji se vraćaju ili im je neko od ukućana bio u Italiji.
Pa da, nije tu samo pitanje da li ćete sa se zarazite, verovatno nećete, ali cela ta histerija i ludilo mogu da otežaju život.
Situacija me podseća na Francusku posle napada na Šarli Ebdo kada je uvedeno vanredno stanje. Moja drugarica nije htela da ide na skijanje, ne zato što se plašila terorista, nego, kaže, neugodno joj je da bude u okruženju naoružanih ljudi sa šlemovima.
Prijatelj je otisao u Dolomite, kaze nikakve histerije nema. Svi kafici i restorani rade, sve normalno...
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)