Baš tako funkcioniše matematika kada kupuju od tvojih para autoput, tunel, termoelektranu, vodovod, itd. Zaduže te, a onda ti plaćaš uslugu.
Tako da čuđenja ne bi trebalo da bude.

Mislim da je priča oko Jahorine opasno skliznula u nepotrebno mračenje i negativnost. Jer realno na Jahorini poslednjih par sezona ne skija niko sem nešto lokalaca i nešto zaluđenika iz regiona, vikednima i praznicima. A prošle godine su i oni počeli da se sele na Ravnu Planinu. Turisti koji su unapred planirali zimovanje na Jahorini, pa došli, sigurno više neće doći jer sneg nisu videli. Tako da ne znam koga će ove cene da rasteraju, kada nije ni bilo skijaša. Dešavalo se da u sezoni radnim danom odskijam dan dva u odličnim ski uslovima, a planina prazna. Koji lokalci ?

Poslednje rukovodstvo Jahorine je radilo sjajno sa parama i podrškom koju su imali, a nisu imali ni dinara, a ni političke podrške (mislim na menadžment pre preuzimanja skijališta od strane SS ekipe). A bez para i podrške ništa nisu uspeli da urade sem produže agoniju. Stigla je SS ekipa, stigle su pare i podrška, tako da ovo što se sada dešava na Jahorini je bukvalno vađenje iz mrtvih.

Činjenica je da rade ogromne infrastrukturne radove, tako da će od sledeće sezone Jahorina napokon biti skijalište na koje može da se računa. Cenovna politika je copy/paste cenovne politke Skijališta Srbije. Očekivano, nažalost. Prekopirana je i idiotska cenovna politika prema deci. Ali znate šta, koliko god takve cene bile sumanute, primer Kopaonika je pokazao suprotno, broj skijaša svake godine raste!

Napravili su grešku gurajući poskupljenje pre nego što može da se vidi i doživi razlog poskupljenja. Ali čini mi se da će se sve ovo zaboraviti za sezonu dve, kada Jahorina napokon proradi kako treba i dolikuje.