Ipak je bila samo zaštita koja se uklanja pre upotrebe...
Ipak je bila samo zaštita koja se uklanja pre upotrebe...
Vidim niko ne pominje, zasto sve naocare za skijanje/snowboard imaju onaj debeli sundjer plus onaj debeli prostor do stakla cime se vidno polje odokativno smanjuje ca 30%? Sobzirom na injury rate i broj kolizija na stazama ne vidim nijedan jedinj benefit odreci se perifernog vida na stazi Probao sam naocare od 30 i od 200 eur i nema nikakve razlike sto se toga tice.
Ako misliš na razmak od lica do stakla, mislim da je cilj da se staklo ne grije isijavanjem toplote lica, a kroz sunđer prolazi vazduh koji hladi staklo sa unutrašnje strane. Iz istog razloga su stakla dupla, tj. sa vazduhom (izolator) između. A sve to zajedno samo sa jednim ciljem: da se spriječi zamagljivanje tj. kondenzacija.
Kapiram, vise sam mislio u smislu kako je to uradjeno toliko na ustrb vidnog polja. Ne deluje kao kompromis koji bi skijas prirodno voleo da pravi na stazi.
Ajde da ozivim temu sa mojom dilemom. Dvoumim se izmedju dva modela, Oakley Flight Deck M i Uvex Downhill 2100 VPX.
Kod Uvex-a mi se svidja sto ima variomatic photochrom stakla, medjutim nisam imao priliku da ih probam i da vidim kako ta transmisija funkcionise, tj koliko je brza. Kod Oakley naocara mi se iskreno najvise svidja oblik i stakla, ali takodje nisam imao prilika d aih probam na stazi i da vidim kako to izgleda u razlicitim uslovima.
Da li neko ima iskustva ili mozda neki dodatni predlog?
Sto veći kompromis oko skija želiš da napraviš, to si nezadovoljniji u uslovima koji te zadese...
Supruga koristi Uvex Downhill 2000 sa vario staklom. Izuzetno kvalitetne brile, ali ne očekuj da će staklo brzo mijenjati zatamnjenje. Rekao bih da za to treba bar 20-tak minuta. Isti slučaj je i sa mojim K2 fotohromatskim staklom. Ove sezone sam skinuo to staklo i koristim jedno tamno i jedno svijetlo staklo, zavisno kakvo je vrijeme (imam 2 okvira i 4 stakla).
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)