Strana 66 od 67 PrvaPrva ... 165664656667 PoslednjaPoslednja
Rezultati 651 do 660 od 669

Tema: Aktuelnosti sa Jahorine

Super Member Grazer avatar
    Datum registracije
    29.01.2005
    Skije / Bord
    HEAD Supershape e.Magnum
    Godina
    42

Podrazumevano

Odoh na Jahorinu 12.12. na ski opening cetiri dana. Prvo sam bio zabrinut hoce li biti snjega za opening a sada sam zabrinut hoce li raditi zice od previse padavina Nikad zadovoljan

Najavljeno je sad sreda-cetvrtak jos nekih 10cm a onda od sledeceg ponedeljka da ce cjelu sledecu sedmicu padati. Za ovu sedmicu vjerujem posto sve i jedan portal za vremensku prognozu je potvrdio. Za sledecu jos nista ne vjerujem, samo se nadam da nece biti haos pa da ne pustaju zice zbog previse mecave i padavina.

Nadam se najboljem pa da napokon otvorim sezonu kao covjek
    History is made by those who dare to break the rules.

Datum registracije
    29.01.2005
    Skije / Bord
    HEAD Supershape e.Magnum
    Godina
    42

Podrazumevano

Bilo se na ski openingu, od 12.-15.12. Skijalo se i dnevno i nocno.

Snjega nema dovoljno i ako uskoro ne padne nakon ove sedmice i najavljenih visokih temperatura, nece vise biti skijanja do daljnjeg. Stalni minus je izvlacio stanje staza (osim u subotu kada je temperatura bila oko 3 C i kada je pocela kisa. Ne sjecam se kada sam zadnji put na planini dozivio prolom oblaka koji je trajao nekih 2h. To posle-podne sam preskocio). Rade obe gondole, sidro poljice i sestosjed ogorjelica. Na nekim mjestima je zemlja skroz progledala ali su za nocno to sredjivali tako da je nocno cupalo stvar i bilo prava uzivancija. Petak i nedelja, lepo suncano i minus dok je subota bila oblacna i u plusu s kisom. Opet kazem, nocno je sve kompenziralo.

Nema guzve, planina je realno polu prazna, ni oni sami nisu jos poceli sezonu (rentali rade samo do 16h, restorani na Poljicama prazni).

Nova zica, sidro Trnovo jos nije montirana (tek sad stubove postavljaju), na tom djelu je i jedna nova staza probijena. Kazu da ce do januara biti u funkciji. Staze se ne sredjuju vec samo ravnaju sto je glavna mana Jahorine. Popust na ski pass je -50% tako da je to ok. Cjene luduju (obicna pizza 27KM, veliki cevapi 18KM, pivo 8KM), tacno za duplo u odnosu na Banja Luku. Taj vikend bila tri koncerta u Vucku tako da je dosta ljudi bilo na planini ali hvala bogu samo da se sminkaju i poziraju. Influensera i starleta tona preko dana u basti galerije

Summa summarum, ok. 3 dana + 2 nocna je za ski opening odlicna stvar. ski pas -50% i odlicno nocno

Petak i nedelja
    IMG_2971.jpg

Nocno
    IMG_2995.jpg

Senior Member
    Datum registracije
    02.01.2020
    Godina
    29

Podrazumevano

Nahvalise mi put kroz iz Beograda kroz HR, pa Doboj, Zenica, Sarajevo, Jah kao jednostavniji nego na Sabac, Loznica, Zvornik, pa preko Romanije na Jah… da li je neko isao ovom prvom opcijom iako je duza? Meni nesto i nema mnogo smisla… vise granica, vise i km, a i vremena, al mozda kad zaveje Romaniju jeste lakse tuda, ne znam…

Datum registracije
    29.01.2005
    Skije / Bord
    HEAD Supershape e.Magnum
    Godina
    42

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od lexinho021 Pogledati poruku
    Nahvalise mi put kroz iz Beograda kroz HR, pa Doboj, Zenica, Sarajevo, Jah kao jednostavniji nego na Sabac, Loznica, Zvornik, pa preko Romanije na Jah… da li je neko isao ovom prvom opcijom iako je duza? Meni nesto i nema mnogo smisla… vise granica, vise i km, a i vremena, al mozda kad zaveje Romaniju jeste lakse tuda, ne znam…
    70% tog puta ti je auto-put pa ti sam zakljuci. Ova druga opcija su ti lokalni putevi i planinski prevoji. To ti je isto i za nas iz BL, hocemo li na Jahorinu autoputem preko Doboja ili cemo lokalnim putevima preko Knezeva i Travnika. Krace je ali sporije. Ja licno uvjek idem auto-putem, lakse mi je voziti. Vise km ali se pre stigne. Tako ti je i u tvom slucaju.

Member
    Datum registracije
    03.02.2023

Podrazumevano

Sad kad puste brzi put Šabac-Loznica, mislim da je opet brže i lakše preko Romanije. Usput su i Igrišta, ako ih sad otvore skijanje, a ako ne, onda sirnica i kiselo mlijeko.

Senior Member
    Datum registracije
    02.01.2020
    Godina
    29

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Grazer Pogledati poruku
    70% tog puta ti je auto-put pa ti sam zakljuci. Ova druga opcija su ti lokalni putevi i planinski prevoji. To ti je isto i za nas iz BL, hocemo li na Jahorinu autoputem preko Doboja ili cemo lokalnim putevima preko Knezeva i Travnika. Krace je ali sporije. Ja licno uvjek idem auto-putem, lakse mi je voziti. Vise km ali se pre stigne. Tako ti je i u tvom slucaju.

Koliko su putarine na tim delovima autoputa kroz BiH?

Datum registracije
    29.01.2005
    Skije / Bord
    HEAD Supershape e.Magnum
    Godina
    42

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od lexinho021 Pogledati poruku
    Koliko su putarine na tim delovima autoputa kroz BiH?
    3.5eur. Imas 350din kroz Srbiju i mozda 2eur kroz HR (mozda ni toliko).

Obistinila se moja predvidjanja, danas na Jahorini radi samo sidro Poljice. Nema snjega dovoljno. U svakom sluacju mislim da nemaju sta da brinu, prognoza kaze do 1m snjega u narednih nekoliko dana

Member Nightmaster avatar
    Datum registracije
    08.11.2021
    Skije / Bord
    Head supershape
    Godina
    33

Podrazumevano

Jel palo šta snega danas/juče? Kakvo je stanje ovih dana?
    Razmišljam nakon nove godine da dođem na koji dan da me mine želja

Vidim Igrišta su najavili veliko otvaranje za juče, 20.12? Bar su kod nas tako preneli mediji.

Datum registracije
    29.01.2005
    Skije / Bord
    HEAD Supershape e.Magnum
    Godina
    42

Podrazumevano

Zadnjih 48h je palo nekih 20cm dok u narednih 4-5 dana trebalo bi barem jos .5m tako da ce biti dovoljno snjega oko NG i bozica. Nocu i topove pale. Steta sto za sada samo obe gondole i sestosjed ogorjelica rade, nista drugo ne pustaju, ne znam kad planiraju sve pustati. Nadam se da ce i nova zica Trnovo biti zavrsena do NG kako najavljuju.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •