https://www.b92.net/biz/vesti/region...redite-2152829
Ne bih voleo, ali.... ide se ka Ponoru... a uz sve halospeve koji prate bitne stvari...
https://www.b92.net/biz/vesti/region...redite-2152829
Ne bih voleo, ali.... ide se ka Ponoru... a uz sve halospeve koji prate bitne stvari...
Vo se vezuje za rogove a Covek za Rec!!!
Ništa ne brigaj. To je samo proces privatizacije. Uz primjenu alternativnih balkanskih metoda.
У име Општинске управе Источно Ново Сарајево начелник општине Јован Катић, данас је заједно са градоначелником Источног Сарајева Љубишом Ћосићем и кооперацијом кинеских компанија „China National Aero-Technology International Engineering Corporation“ и „AVIC International SHENZHEN Trading Company Limited“ потписао Меморандум о разумијевању који се односи на пројекат изградње гондоле од Источног Новог Сарајева, преко Тврдимића до Јахорине.
- Начелник Катић каже да је циљ Меморандума успостављање сарадње и заједничког рада на овом, уколико све протекне по плану, веома значајном пројекту, којим се планира изградња једнокабловске жичаре са одвојивом гондолом од Источног Новог Сарајева до Јахорине, као и проналаска модалитета финансирања.
„Потписивање представља иницијацију идеје евентуалне изградње жичаре, а у наредном периоду имамо велику обавезу анализирати шта је неопходно за реализацију, како би Источно Ново Сарајево, Источно Сарајево и цијела регија остварили туристичке и друге бенефите од изградње овакве гондоле. Иако је у питању веома комплексан и захтјеван посао, искрено желимо да наша идеја постане стварност и у наредном периоду ћемо обавјештавати јавност о корацима који ће, надамо се, довести до реализације и конкретизације изградње“, поручио је Катић.
Kad se tako brinete za ovu gondolu Pale - Jahorinakoja je sigurno profitabilna, šta li će te reći za ovu kinesku Lukavica-Tvrdimići-Dvorišta-Jahorina i korak bliže ka spajanju Bjelašnice i Jahorine!
Znam za ovu situaciju odavno. Jedan od akcionara je moj dobar prijatelj i ovo se radi s ciljem izvlacenja novca od strane odredjenih ljudi preko OC Jahorina. Nema nikakve sanse da, bez obzira koliko da podignu cjene za sledecu godinu, jahorina moze namiriti dovoljno novca da vraca kredit. Cjena investicije u gondolu je realno oko 3,4 puta manja ali nalog je da se ide s tom cifrom. Kao sto se i vidi iz teksta, vecina akcionara je bila protiv ali je Ministar rekao da moze. Kad jahorina ode u sunovrat, mozda za par godina podignu optuznicu protiv njega kao sto je sad protiv Djombica.
History is made by those who dare to break the rules.
Nemam "prijatelje" medju akcionarima, poznajem mnogo dobrih i jednostavnih Jahorinaca, kojima, eto na zalost, upravljaju ti "prijatelji akcionari", a koji, svi do jednog, nemaju ama bas nikakv osecaj niti razumevanje za Planinu...i sad kad promislim, lepsa mi je Jahorina bila pre 15 godina od ovog sad kamaranja betonskih kvadrata na svakom cosku...
Ona prethodna generacija, sad vec skoro izumrlih Stvaralaca Planine, ili se prevrce u grobu ili zmuri jer Zlo ocima gledati ne moze...
Vo se vezuje za rogove a Covek za Rec!!!
Danas sam saznao da se na Jahorini otvara Salomon shop. Ne znam na kojoij tacno lokaciji, znam da je u vlasnistvu Juventa sport
History is made by those who dare to break the rules.
GONDOLA PALE-JAHORINA
Tender za izgradnju gondole Pale-Jahorina biće raspisan u narednih 20 dana.
JAHORINA
- Ovaranje ski sezone 1. decembra 2022.
- Najvažniji novitet na skijalištu je kupovina najmodernijeg sistema za osnežavanje „snou fektori“, koji omogućava skijanje i na plus 15 stepeni.
- Urađena je dodatna rasveta ski staza, pa ćemo imati trasu od pet kilometara za noćno skijanje.
- Nova stazu za sankanje a jedan lift radiće samo za tu namenu.
- Za ovu sezonu biće završen i novi snoubord park,
- Ski tunel koji će omogućiti lakši prelaz sa izlaza saš estoseda Skočine ka delu staze 6a, na kojem su nešto slabiji skijaši često imali poteškoće pri spuštanju.
Zoran, www.skijanje.rs
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)