https://jahorinainfo.com/mapa-skijalista/
Mislim da znam kako oni računaju dužinu staza. Ogorjelica, na primer, to su staze 2 i 2b na mapi, račva se samo nešto malo na sredini pa se opet sastavlja u jednu stazu, oni to računaju kao dve. Isto i sa Poljicama, samo što je to puta tri. I tako dalje. Da ne pominjem slučaj staze 6b, famozni "Ženski spust", koja u stvarnosti ne postoji, ali možete se kladiti da je računaju u ukupnu kilometražu staza.
U razgovorima sa nekima od vlasnika smestaja, neosporiva cinjenica je da je interesovanje u mnogome vece od prosle godine, a posebno turistickih agencija, te je cena smestaja povecana 25-40% u odnosu na iste termine u prosloj sezoni. Bice sta bude. Ako puste Vlasenicu, Jahorina mozda a mozda i ne za Mene.
Vo se vezuje za rogove a Covek za Rec!!!
mapa-Jahorina-2023-copy - Copy.jpg
Koliko vidim od novina iskopali su jezero na dnu Prače. Aktivirali nekorišćeni krak 6b koji je išao kroz šumu i sad je označen kao 6c. Osvijetlili su vezne staze, 8a, 6a i 3 sad je noćno potpuno povezano u oba smera, Prača-Đoković-Poljice-Trnovo. I nije jasno šta je ova 3b sa Ogorjelice, da li su to nešto proširili ili sredili. Trnovo su konačno obojili plavo na mapi, kao što je i bilo na terenu.
Dodali su i magic carpet na veznoj stazi, od Olimpijskog bara prema Ogorjelici 2.
Izmenio/la Berislav; 07.11.2023 u 12:47.
Ruku na srce, iako imaju gomilu kikseva i blamova, mislim da mogu slobodno da kazem da je jahorina izmislila nocno skijanje u odnosu na kopaonik. Bio prosle godine, nocno sjajno, mogu da zamislim kakvo ce biti ove godine....
Sutra krece skijanje na Jahorini.
Nek je sa srecom
Smijurija. Puste sidro Poljice i jednu stazu od 500m i onda pricaju da su otvorili sezonu. Na to se jos hvale kako je popust na ski pas 70%. Jok, treba na punoj cjeni
History is made by those who dare to break the rules.
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)