Ne obraćam pažnju na 5 godina, ne stoji mi kaciga na suncu i/ili kiši pa da “stiropor” u njemu propada
Bar pred sezonu izvadi "tapacirung" i provjeri da stiropor nije kao na ovoj fotografiji:
Kaciga.jpg
Ovo na slici je poljedica par padova gdje je glava omirisala stazu, a vjerujem i godina koje su se bile nakupile.
Koje je misljenje o ovim, sve popularnijim kacigama s integrisanim brilama? Koliko se to (ne) prakticno pokazalo? Prodavaci mi nista ne znaju reci. Estetski izgledaju sasvim ok ali me interesuje kakve su u praksi. Vreme mi je da mjenjam kacigu, sad joj je 8 godina i vidim bas puno tih, dva u jedan modela je u ponudi. Daleko vise nego ranije.
Dvoumim se izmedju ova dva modela:
ski-helmet-salomon-pioneer-lt-red.jpgFavorit
L41531400_beee81ccd1779e084e8a3af1040e1644.jpg Alternativa ako bih isao u ovom smjeru o kome trenutno ne znam nista
History is made by those who dare to break the rules.
Ako imaš više brila za različite uslove (npr. jedne normalne zatamnjene i jedne sa "bijelim" staklom za noćno skijanje), izbor je jasan.
Drugo, mislim da u uslovima jačeg vjetra kod ovih integrisanih ćeš osjetiti vjetar i na očima.
Treće, zaštita stakla od grebanja nakon skijanja je mnogo lakša kod običnih brila.
Ali opet, nekom je izgled najvažniji.
Ja razmišljam ovako:
Teško pronađem odgovarajuću kacigu, a brile nešto lakše ali ipak moram da se potrudim. A da pronađem u komadu i kacigu i vizir koji bi mi bili dobri, to je statistički vrlo neizgledno.
Pri tome, kada kupujem brile, mogu da biram kakve ću. Kada kupujem integrisane sa kacigom, dobijem to što je u paketu i to je to.
Mada priznajem da kaciga sa vizirom može da ima neke dobre strane, naročito ko nosi dioptrijske naočare na stazi.
@Grazer Meni su te Salomon Pioneer sa prve slike legle k'o ****** samar sto bi se reklo. Naravno sve je individualno i zavisi od oblika glave.Kupio sam i naocare iste firme koje pasuju sa njima. Mogao bi Salomon da mi da neki popust za sledecu kupovinu s'obzirom da imam i njihovu jaknu.
Kaciga sa integrisanim brilama su puno bolje za nekog sa dioptrijskim naočarima, pitam se kako se ranije skijali bez njih.
[SIGPIC]
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)