Strana 15 od 15 PrvaPrva ... 5131415
Rezultati 141 do 145 od 145

Tema: Dolomiti Super Ski Preporuka

Super Member Grazer avatar
    Datum registracije
    29.01.2005
    Skije / Bord
    HEAD Supershape e.Magnum
    Godina
    43

Podrazumevano

Zvanicni sajt cjele regije Dolomiti Superski

Regiju inace cini 12 ski centara:

1. Cortina d'Ampezzo
    2. Kronplatz
    3. Alta Badia
    4. Val Gardena
    5. Arabba/Marmolada
    6. 3 Zinnen
    7. Val di Fassa / Carezza
    8. Val di Fiemme / Obereggen
    9. San Martino di Castrozza/Passo Rolle
    10. Gitschberg Jochtal - Brixen / Rio di Pusteria
    11. Alpe Lusia/San Pellegrino/Tre Valli
    12. Civetta

Prvih sedam sam skijao, iskreno za preostalih pet nikada cuo nisam. Neki nisu nimalo mali, tipa Alpe Lusia ili Rio di Pusteria imaju svaki +100km staza sto ih cini ozbiljnim ski centrima.

1 ski karta za 1200km staza i 450 ski liftova.
    Izmenio/la Grazer; 24.01.2025 u 09:32.
    History is made by those who dare to break the rules.

Senior Member Bratko avatar
    Datum registracije
    28.01.2010
    Godina
    50

Podrazumevano Dolomiti Super Ski - Colfosco

Ove godine smo 25.01.-01.02. ponovili DolomiteSuperSki, s tim sto je smestaj sada bio u Colfoscu.
    Colfosco je odlican izbor i za nekoga ko bi da zavrti SellaRondu jer ste odmah na "krugu"
    ali i za skijanje u jednom/dva centra jer je npr. jutarnje spustanje sa vrha Dantercepies crvenom ili crnom stazom neprocenjivo!
    Colfosco smo birali i iz razloga putovanja, jer je lako dostupan severnom rutom preko Austrije (840km iz Bg: Lienz-Bruneck-Colfosco), kao i ValGardena (40km duzi put kojim smo isli prosle godine) i Corvara/AltaBadia.

Skijanje u ovom domenu je na zaista vrhunskom nivou, vec je o tome bezbroj puta pisano…bez zamerke!
    Ono sto bih izdvojio su tri stvari, vrv je neko o tome pisao ranije ali mi je promaklo, pa evo opet:
    - Marmoladu ko zeli da skija mora da porani i da usput ne zastajkuje i ne ponavlja lepe staze , inace ce cekati 45-60min na gondolu kao sto se nama desilo oko 11-11:30h u MalgaCiapela…a kad ste vec dotle dosli, onda nema nazad nego stani u red i cekaj!
    - put izmedju Colfosca i Selve, preko prevoja PassoGardena, je zatvoren za saobracaj! Jedan dan nam je padala kisa pa smo mislili da skoknemo kolima do Ortisei-a, ali moglo je samo do prevoja…lepo pise na prvoj serpentini da je put zatvoren zbog lavina, ali ko da cita znake usput!
    - od 01. januara 2022 je uvedeno obavezno osiguranje prema “trecim licima”. Cena je 18eur za 6 dana, kupuje se online (uz prethodno posedovanje skipass-a). Mi to prosle godine nismo ni znali, niti kupovali, niti nam je iko trazio. Ove godine smo uzeli. Niko vas na stazi ne pita za isto, vrv do trenutka dok vam isto ne zatreba (ne daj Boze). Link je ovde https://www.dolomitisuperski.com/en/...iday/Insurance

Sve u svemu, odlicna regija i odlicno skijanje!
    Vredi doci opet!

Ski legenda trendo avatar
    Datum registracije
    20.04.2008
    Skije / Bord
    Turno freeride ski
    Godina
    57

Podrazumevano

U vezi Malga Ciapela I odlazak na Marmoladu.
    Uobicaeno je da je sedmodnevna smena u subotu pa najvise ljudi nagrne u utorak I sredu, a cetvratak I petak su sasvim ok. Odnosno za jedan odlazak u dane kada svi nagrne u zadnja dva dana pre smene moze se I dva puta na Marmoladu, pa vi sada...

Datum registracije
    20.04.2008
    Skije / Bord
    Turno freeride ski
    Godina
    57

Podrazumevano

Eto imalo se prilike da se opet posete Dolomite u ski varijanti i to u nedelju na prelaska zime ka proljece. Izbor je pao na San Candido/Innichen kao dobro mesto za setnju kako niz Dolomite tako i niz samo mesto, mada pri samom kraju sezone, ne tako zivo , ali sa vise izbora prodavnica, lokala, i sl nego ostala okolna mesta.
    Ideja je bila da se putuje savaki dan na razlicno skijaliste. A i porodicno, sa jednom osobom neskijac i jednom pocetnik, tako da samo ja i cerka cemo dati maksimum do rucka a posle opusteno svi skupa. Ne bi pisao posebno nego zbirno ovde jer i takva je bila ideja, ne koncentrirati se na jednu regiju.

1.dan
    Ne tako sjajan, tacnije samo taj dan je bio sa padavinama i ne suncan, ostale dane suncani i moze se reci topli. Tako da prvo sa resio da obidzem gradsko brdo Baranci no to je brzo dosadilo i iako ima varijante ski bus/voz do Versciaho ipak sam odvezen kolima. Ostatak tog dan sam obisao 90% od Monte Elmo do Croda Rossa
    2. dan
    Nazad u Versciaho ali ovog puta sa cerkom i ponovili sve iz prvog dana do rucka. Mogu izdvoiti tu stazu 3b u Creda Rossu delu gde je cerka samo uz osmeh iskomentirala 'strmicko'. Posle podne skupila se porodica u Sesto pa na rucak u taj veliki fansi Helm restoran. Posle rucka vise druzenja manje skijanja i to. Za kraj dana veliki izazov spustiti se niz stazu 11 do Sesto, tamo se vezba tehnika .
    Nismo se vise vracali u ski centu sa tri dimnjaka tako da opsti utisak je da centar ima sve za svakoga, manje plavih staza, to manje je zbog toga sto to sto je plavo je vise ski putevi poveznice i to, ali sve u svemu dovoljno dva dana.
    Usput to brdo iznad San Candida je odlicno za pocetnike i ima sve sto treba za da se udze u svet skijnja za svaku uzrast a da ne bude prevelik i da ima od svega po nesto. Preporuka za pocetnike u tom delu alpa.
    3.dan
    Resili se za Cortinu. Iako sam vec bio jedanput u Cortini nisam bio na delu Faloria tako da je izbor pao tamo. Mogu da kazem da je izbor bio ne dobar no ooodlicaan, ma svega ima tamo, od one prastare gondole kojom je dozivljaj izvoziti se njom do uredzenosti i konfiguracije staza do prisutni skijaci okolo, nema ski skole i pocetnike, do stil restorana, ma pravo gospodsko skijaliste, sve u stilu. Ovde se poznaje duh Cortine od rustikalnih zicara do case belog vina (ne pivo) u restoranima. Moram da priznam da ja nisam bas takav gospodin ali sam se ovde osecao gospodski . Staze zahtevne i prekrasne, sto bi rekla cerka ne tako dugacke da se moze iz cuga. Ma sve pozitivno za Folariu.
    4. dan
    Resili da odemo do Kronplatza da vidimo to sto tamo ima a mnogo njih hvale. Koristili smo auto iako moze uz ski kartu besplatno vozom do Perca, tako da je bolji izbor bio Gasl. Kazem bolji izbor zato sto je parking odmah do gondole, apres ski kod gondole , skijama do auta tako reci i to. Mnogi su ovde opisivali Kronplatz tako da ne bih mnogo reci trosiona to. posle prvog spusta do Perka za zagrevanje otislo se odmah u obilazak ka Piccolino i nazad dok jos uvek sneg drzi, i nismo pogresili, vredelo je to. Kad se vratili nazad na Kronplatz spustili se kecom do Riskone pa nazad do Gasl da se spoi porodica za rucak u jedan od nekoliko restorana na vrh, pa vise druzenje manje skijanje za ostatak dana i to. Ukupan utisak Kronplatza je da je ipak veoma dobar centar, bez obzira na veliki broj gondola. Pocetnici vole gondole a Kronplatz je prilagoden pocetnicima, dosta plavih staza i dugackih i sirokih, ma raj za pocetnike.
    5.dan
    Nazad na Cortinu, ovaj put Tofana delu. Ja sam vec iskusio Tofanu ali bilo je interesantno sa cerkom tamo, posebno zenski spust staza 33, a posle spusta sa 51, kaze dosta 'sve me boli' . U gornjem delu Tofane Ra Valles bilo je svega a najvise prirodnog snega, malo freerida, malo padanja a najvise najbolja pizza u restoranu pizzerija na ra vallesu, ama najbolja u IT, a ja nisam bas neki ljubitelj pizze. Za kraj dana predizvik spustiti se stazom 51, ne toliko gornji strmni deo koliko donji razrovani, sto bi cerka rekla, ovde treba mnogo raditi. Sve u svemu lep dan dobro skijanje dobro druzenje dobra pizza ali Falorija je klasa. Jos da napomenem da smo samo ovde na parking gondole 25 platili parking, to je Cortina
    6.dan
    Dali smo prednost pocetniku da bira zadnji dan gde bi on hteo da skija, gde se najbolje oseca i pocetnik uvek bira Kronplatz . Uglavno isto ko i cetvrti dan ali bez Piccolino, proskijali to sto nam je ostalo neproskijano iz prethodne posete Kronplatza, vise druzenja, izbor boljeg restorana za rucak , ne te fansi nego najrustikalnije na vrhu i to. Lep dan, suncan, od sutradan kisa i evo vec cetiri nedelje skoro pa isto. A da, taj dan petak, osetno mnogo vise ljudi, hrvati, slovenci...

Da napomenem da supruga ne skija ali druzili smo se tamo gde je bilo maguca, a bilo je svugde da neskijaci kupe kartu za gondolu ili sedisnjicu do negde gde ima za prosetati i resporan za pojesti/popiti. Karte se prodaju u jednom pravcu i u dva pravca. prosecna cena za dva pravca je oko 34eura
    Izmenio/la trendo; 15.04.2025 u 12:33.

Datum registracije
    20.04.2008
    Skije / Bord
    Turno freeride ski
    Godina
    57

Podrazumevano

Preformed

Ime: Screenshot_20250415-143054.jpg
Pregleda: 47
Veličina: 24,7 KB

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •