Evo i ja da podignem malo temu.
4.04-10.04. zatvaranje sezone.
Vreme suncano, jedan dan sneg i niski oblaci, ostali savrseni. Temperatura posle 12h u debelom plusu.
Nizi delovi, ispod 2200-2300m onda popuste, ali staze ostanu pristojne. Iznad ove granice savrseno ceo dan. Prvih dana je radilo sve 100%, a onda su od sredine nedelje poceli da zatvaraju po neku nizu i manje bitnu zicaru i pripadajucu stazu, ali se do poslednjeg dana moglo sici do podnozja u S.Sikariu i Oulx-u. Jedino veza sa Montgenevre nije radila od pocetka. Guzve je bilo samo za neradni dan posle uskrsa (ponedeljak), ostalih dana sablasno prazno.
Skijaliste:
definitivno za bolje skijase. Dugacke crvene i crne staze. U Sikariu su 2006. vozeni olimpijski zenski spust i SG, a sve tehnicke discipline kao i muski spust i SG u Sestriereu. U Oulx-u cini mi se samo freestyle. Deo "iza brda" je veci, sa vecim izborom i duzim stazama. Solidno je povezano, prebacivanje iz razlicitih delova skijalista ne traje duze od 10-15min, cak ni kad se za povratak koristi gondola. Mogu se bez problema proskijati sva tri skijalista dnevno, a zahvaljuci dugim stazama i solidnim liftovima mi smo uspevali da nabijemo 100-110km na dnevnom treku. Priprema staza vrhunska, radno vreme 9-17h. Cene na stazi: pica parce 3.5e, kuvano vino 3-3.5e, veliko pivo 5e, dnevni meni 12-15e
Sestrijere:
gomila hotela, nesto kao centar - trg sa pesackom zonom, nema velikog marketa (ima 3-4 manja sa visim cenama), sportske radnje i restorani. Pize su 8-10e + coperto. Velika vecina hotela nije ski in/out i zahteva pesacenje do staze. Mi smo bili u olimpijskom selu, koje je idealno smesteno i nismo imali taj problem.
Sve u svemu, ocena 4+. Nedostaci su (po meni): udaljenost vecine hotela od staze i cesto zatvaranje pojedinih staza za potrebe takmicenja i treninga. Uslovno i nedostatak veceg marketa i plavih staza za pocetnike.