Sto se tice Lange opcija u Srbiji, od ove godine nije problem. Poceli da ih drze u prodavnici na Kopu, zajedno sa Dynastar skijama. Kako se zovu pojma nemam, niti sam ih igde nasao na mrezama, ali znam da su gore. Bili na sajmu ove godine, to je ista firma koja je prosle godine drzala Fischer. Imaju samo RS program sto se tice cipela, ali s obzirom da je njihova RS i RX serija ista cipela sto se tice samog oblika skoljke, mozes steci dobar utisak o tome da li bi ti te serije odgovarale.
Drugo sto bih mogao da ti preporucim ako je Beograd bliza/laksa varijanta jeste Rossignol. Njihova Hero serija je identicna cipela Lange RS seriji, tako da mozes i probom neke od njihovih modela steci dobar utisak o tome da li bi ti odgovarala. Bas prosle sezone sam probao Hero 110, nisam uzeo samo zbog fleksa, trazio sam jaci. Sve te cipele su 97mm sirine.
Trecu opciju koju bih mogao da preporucim i ona je definitivno najuza jeste Head Raptor serija koju takodje mozes naci u Beogradu. To je cipela 96mm sirine, ali je osetno uza i u svim ostalim delovima cipele od Lange/Rossi varijanti, pogotovo ris.
Sto se tice fitovanja, mislim da se na to ne treba oslanjati u tvom slucaju jer je stopalo usko i cipela se ne moze suzavati tako da ti nalazenje dovoljno uske cipele ne gine. Takodje proba sa stopalom samo u skoljci kako bi se videlo koliko ima lufta obavezno, cekiraj yt za tutorijal.
Ako ne nadjes nista dovoljno usko kod nas, pravac EU po neki 'plug' pa da je obruse po meri![]()