Strana 45 od 45 PrvaPrva ... 35434445
Rezultati 441 do 448 od 448

Tema: ne dajemo savjete poslje obavljene kupovine

◆◆ Grimani avatar
    Datum registracije
    04.02.2010
    Skije / Bord
    Line Sir Francis Bacon / Fischer BigStix / Volkl Mantra /
    Godina
    43

Podrazumevano

Moj drugar ima oba modela i variomatic i taj sa magnetom. Kaze da magnet drzi ok i nije mu se desilo nikada da se odvoji a sto se vidljivosti tice u losijim uslovima kaze da ipak je bolje kad skine S3 nego sto se vidi kada nosi variomatic...zadovoljan je sa oba modela.
    Ja imam Dragon i mogu da menjam sociva ali nikada do sada nisam nosio oba. Obicno pre izlaska na stazu odlucim sta mi treba. Sociva su tvrda ali tripujem da cu ih polomiti a u onoj torbi za naochare sve je kabasto...

Magarčina stekan avatar
    Datum registracije
    15.03.2005
    Skije / Bord
    Stöckli Laser AX, Salomon QST 92
    Godina
    61

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od gio Pogledati poruku
    Stevo, kad kažeš da si zadovoljan, da li to znači da i promena zatamnjenja radi dovoljno brzo? Na primer, kad iz osuncanog dela staze uletis u hladovinu, da li staklo brzo odreaguje na smanjenu količinu svetla? Ili ja pogrešno kontam nešto oko variomatic stakla?
    Ne, promjena zatamnjenja nije brza. Ako je staklo zatamnjeno i uletiš u hladovinu, staklo i dalje ostaje tamno. Jednako kao da imaš dodatno "Take Off" staklo. Nisam mjerio koliko vremena je potrebno za promjenu.
    Ali, skijao noćno skijanje pod slabim reflektorima ili skijao po sunčanom danu, nikad nisam pomislio da mi je staklo ili pretamno ili presvijetlo.

Senior Member
    Datum registracije
    02.01.2020
    Godina
    29

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od gio Pogledati poruku
    Kupih ove godine nove naočare, nekako su mi, od onoga što se prodaje u srb najviše pasovale (I bukvalno jer nosim i dioptrijske) Dainese naočare. Imaju izmenljivo staklo ali na žleb, ne magnet.
    Nedostatak je što su stakla s1 i s2 (mada je s2 odlično odradio posao nedavno bas po suncu bez oblačka).
    Razmatrao sam ranije taj variomatic ali model koji ima kod nas ne naleze lepo na moje naočare i nisam bio siguran kakav je efekat promene zatamnjenja.
    Stevo, kad kažeš da si zadovoljan, da li to znači da i promena zatamnjenja radi dovoljno brzo? Na primer, kad iz osuncanog dela staze uletis u hladovinu, da li staklo brzo odreaguje na smanjenu količinu svetla? Ili ja pogrešno kontam nešto oko variomatic stakla?
    Uhvatih i ja na popustu te dainese, najbolje mi isle uz kacigu i takodje moje naocare fino prekrile, samo sto odabrah s3 i s1 stakla. Nesto su mi s2 bila presvetla, videcemo oce li mi s3 biti pretamna 😂 za svaki slucaj imam i stare izgrebane s2 ako bas bude muke…

Junior Member
    Datum registracije
    28.12.2022
    Godina
    34

Podrazumevano

Pozdrav forumasi.

Blizi se crni petak, naumio sam da iz Nemačke naručim skije za mene i za suprugu. Za sebe sam se naostrio na rossignol experience 82 TI model.
    Nisam siguran o duzini skije i to je ono sto me muci, visok sam 197cm i trenutno imam oko 103kg, a nivo skijanja neki srednji ka naprednijem recimo, skijam sve crvene i po koju crnu obazrivo.
    Nisam siguran da li da uzimam 176 duzinu ili 184 (do sad sam po rentama uglavnom dobijao tako oko 175 neke druge lošije primerke skija)…. Skijam sad uglavnom 15 do 20 dana godisnje i uglavnom Kopaonik.

Supruga mi je 169cm visine sa oko 47kg.
    Njoj planiram naruciti Rossignol Basalt 82. Jedino sto nisam siguran je da li je potrebno da joj narucujem zenski model tih skija ili mogu da joj narucim redovan muski model, i koliku duzinu skije da joj uzmem (ona je slican skijaski nivo kao ja, mozda malo kilavija od mene), u ponudi su u zenskim modelima 151, 159, 167…

Na rossignol sajtu stoji tabela za duzinu skije spram skilla i drugih parametara, pa ne znam da li se striktno drzim toga ili ipak postoji jos neka teorija. Po toj tabeli sebi bih trebao uzeti 184, a zeni mozda 159.

Magarčina stekan avatar
    Datum registracije
    15.03.2005
    Skije / Bord
    Godina
    61

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Dule66 Pogledati poruku
    Pozdrav forumasi.

Blizi se crni petak, naumio sam da iz Nemačke naručim skije za mene i za suprugu. Za sebe sam se naostrio na rossignol experience 82 TI model.
    Nisam siguran o duzini skije i to je ono sto me muci...
    Ako ne skijaš na rubnicima bez otklizavanja (čisti karving) i pri velikim brzinama (50+ km/h), uzmi 176cm. Za suprugu bih zbog težine išao sa 151.

Za koliko se nadaš uzeti te skije za crni petak (pretposavljam ganjaš 2023/24 modele)? Sad možeš uzeti Experience 82 Ti (2023/24) 176 cm za 500€.

Junior Member
    Datum registracije
    28.12.2022
    Godina
    34

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od stekan Pogledati poruku
    Ako ne skijaš na rubnicima bez otklizavanja (čisti karving) i pri velikim brzinama (50+ km/h), uzmi 176cm. Za suprugu bih zbog težine išao sa 151.

Za koliko se nadaš uzeti te skije za crni petak (pretposavljam ganjaš 2023/24 modele)? Sad možeš uzeti Experience 82 Ti (2023/24) 176 cm za 500€.
    Hvala na odgovoru stekane.

Ne vozim cist karving, pogodim po koji put bez otklizavanja, u fazi sam uvezbavanja i izučavanja, a sa 175icama nisam imao problema kad sam skijao ranije. Poslušaću te…
    Sto se tice godine proizvodnje nisam bio striktno vezan za poslednji model ali cu preferirati taj.
    Na sajtu glisshop sam našao experience TI 2023/4 model trenutno sa kod popustom od 15 posto izadje 430 eura zajedno sa vezom.

Takodje za ženu, muski model basalt sa vezom, sa uracunatim kod popustom koji traje jos par dana kostaju 360 eura i imaju u duzini 151cm.
    Ne znam da li za crni petak uopste mogu da se nadam nizoj ceni od ove. Ovaj popust traje jos nekoliko dana.

Senior Member
    Datum registracije
    02.01.2020
    Godina
    29

Podrazumevano

Da li menjati elan wingman ti 82 (172cm) za stockli montero ax (173cm) polovne? Wingman kupih nov pre koju god i zadovoljan sam skijom (mozda bi mogla i kraca za uze zavoje kad mi se ne pusta brzina), ali me nesto ovaj Stockli polovan vuce, a ne znam sta da ocekujem osim sto vidim da je nesto veci radijus na Stockliju 15m vs 14.6. Planiram ih voziti par dana godisnje po nasim planinama (Kop/Jah) i Francuska. Moj spec je: 183cm visine 92kg tezine. Sta mislite da mi je pametno raditi 🙂

Magarčina stekan avatar
    Datum registracije
    15.03.2005
    Skije / Bord
    Godina
    61

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od lexinho021 Pogledati poruku
    Da li menjati elan wingman ti 82 (172cm) za stockli montero ax (173cm) polovne? Wingman kupih nov pre koju god i zadovoljan sam skijom (mozda bi mogla i kraca za uze zavoje kad mi se ne pusta brzina), ali me nesto ovaj Stockli polovan vuce, a ne znam sta da ocekujem osim sto vidim da je nesto veci radijus na Stockliju 15m vs 14.6. Planiram ih voziti par dana godisnje po nasim planinama (Kop/Jah) i Francuska. Moj spec je: 183cm visine 92kg tezine. Sta mislite da mi je pametno raditi ��
    Ako ti šta znači, ja sam prije 4 sezone naletio povoljno na nove Stöckli Laser AX 182cm. Taj model je Stöckli prije par sezona preimenovao u Montero AX. Jednoga dana kad budem mijenjao tu skiju, zamjena će biti ista ta skija, bez obzira kako je budu preimenovali. Isprobao sam u životu skija i skija, ali nakon prvih 200m na ovima sam pomislio "jbte!!!!". Ponašaju se kao da sam se na njima rodio. Rubnici se tupe sporije od bilo kojih skija koje sam imao.

Ranije sam mislio da je Stöckli skup jer je to samo šminka za bogate. Sad znam zašto je skup i spreman sam toliko platiti. Doduše, vjernik sam i vjerujem da ću opet naletiti na povoljnu priliku.

Zaboravih odgovor na pitanje: normalno je da ćeš Elana zamijeniti za AX (ako je u dobrom stanju).

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •