Hvala, super je bilo, steta se u promilima mere oni koji skijaju svake godine, a zele da dozive ovakvu vrstu avanture
Hvala, super je bilo, steta se u promilima mere oni koji skijaju svake godine, a zele da dozive ovakvu vrstu avanture
Koliko je ovo opasno i zahtevno? Kada se vidi nije bash jednostavno zato treba da nam razbijete misteriju i eto mnogo više ljudi.
Kao i u svakom sportu, ili grani postoji "slow start", znači ako imaš opremu (turni vez i skinove) možeš ići u jednostavne ture.
Za početak kraće ture po blažim terenima a kasnije ako imaš snage i skijaške tehnike (a i ekipu) ideš na sve teže ture.
Što se tiče opasnosti one su veoma slične kao i za skijanje van staze...
Ono što ne treba zaboraviti je da na zapadu ima jako mnogo (turnih) skijaša koji idu u ture po ski centrima, dakle penju se sa skinovima po ivicama staze a skijaju ili offpiste ili po samim stazama - dakle skijanje bez ski passa i nabijanje neviđene kondicije![]()
Izmenio/la wlad; 25.04.2016 u 12:22.
Dobar video, Tadija!
Ostalo mislim da je wlad sve objasnio. Jedino sto mislim da je opasnost ipak malo veca od "standardnog" off-piste skijanja, sto od toga da zalutas u nepoznatom terenu, sto od lavina - mislim da je ipak bolje na standardim off-piste rutama gdje je 100 ljudi proslo tokom prethodnih. Uz oprezan izbor terena rizik je minimalan, ali jbg, uvijek postoji...
Pozdrav, planiram da nabavim turno, mozda vec sutra. Pa moze li neko da mi napise je li ok za moji visinu od 182cm duzina skija 163? Sirina je 92. Radi se o Head Protostellar skijama. Hvala unaprijed.
Oooo Gio to je bilo pre dva meseca....no kako i da je, 163 je kratko za 182...cak i za stazu
Sara 27.01.2018
https://onedrive.live.com/?authkey=%...9E350EF61EEDD3
Subota 10.03 2018 vrh Kobilica 2528m n/v Sar planina
polazna tacka s.Vejce 1100m n/v , visinska razlika 1428m od toga skije smo nosili nagore oko 250 visinskih metara
a za nadole spustili se malo nize na skijama, slike...
https://onedrive.live.com/?authkey=%...9E350EF61EEDD3
inace kobilica je jedan od 2-3 reprezentativnijih vrhova od xx vrhova preko 2500m na Sar planini
na slici 28 i 29 moze se videti sicusnja tackica u celom belilu, to je u stvari skijas u spustu prema dole
momak koi je slikao nalazio se na otprilike pola spusta prema dole
Izmenio/la trendo; 14.03.2018 u 22:47.
Svaka čast! Uspon od 1400+ metara - oder![]()
Za vikend 21/22 april smo se konacno organizovali da penjemo i skijamo Prokletije. Mislili smo da povezemo nekoliko dana i da odskijamo nekoliko okolnih vrhova ali smo na kraju skijali samo jedan dan. Izasli smo na vrh Tromedja u reonu Bogicevice. Ono sto je trebalo da bude laganija tura i zagrevanje pretvorilo se u (za nas iz grada) pravu torturu znog nepristupacnosti terena. Na kraju smo tog dana presli oko 25 km. Put je bio pod snegom pa smo se parkirali na 7-8km od katuna. Na planini ni na jednom mestu nismo izmerili manje od 180cm snega, ono je stvarno neverovatno.
![]()
Izmenio/la wlad; 07.05.2018 u 12:06.
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)