na koji sve nacin moze da se dodje iz les2alpes u alpe d"huez? Takodje me interesuje poredjenje ta dva skijalista. Svaki komentar je dobro dosao. Pozzz![]()
na koji sve nacin moze da se dodje iz les2alpes u alpe d"huez? Takodje me interesuje poredjenje ta dva skijalista. Svaki komentar je dobro dosao. Pozzz![]()
Treba mi prilicno hitna informacija ako je neko skijao La Grave.Trenutno sam u Les2Alpse,zanima me koliko je ozbiljno tesko,da li moram da iznajmljujem debele skije i sta god,ako je iko bio...???
hvala
Lokalci sve znaju, a debele skije ne bi bile na odmet.mislim da je najpametnije da angazujes vodica, steta da ne probas kad si vec tamo.
Nije tesko, mada zavisi od nivoa tvog skijanja. Putanja ima mali milion, od osrednjih do nenormalno teskih (tipa kuloara gde je poginuo Doug Coombs). U principu sa nesto malo iskustva u free ride-u, ako mozes komforno da izvozis bilo koju neuredjenu crnu stazu i imas skija od barem 75mm u struku i 170cm duzine La Grave ne bi trebalo da ti bude bilo kakav problem. Vodic nije obavezan (nema pukotina u ledu i ostalo) ali ne bi bilo lose da sledis neku od grupa (sa vrha, ima ih dosta) koje idu nekom blazom varijantom.
Bio danas.
Prva polovina staze prelep osecaj,izabrali smo ocigledno neku laksu putanju posto ne verujem da bi na ovome gde smo mi skijali bilo ko poginuo,a ne Coombs. Stvarno jedinstveno iskustvo.
Drugi deo smo omasili nesto i isli kroz sumu sto je meni bilo interesentno,ali je kako smo se priblizavali dnu,sneg postajao mokar i bilo je kamenja pa smo malo izdrljali skije,a i ta staza kroz sumu je povuci potegni,uska i nema mnogo skijanje,vise provlacenja,
Povratak jako naporan.Peske sa skijama uz neke stepenice da bi dosli do gondole(oko 5 min penjanja jako uzbrdo) pa gondolom pola sata, pa vuca ratrakom,pa neki tanjir koji ide uzasno sporo,pa pesacenje na 3600m nadmorske visine sa punom opremom na ledjjima(oko 20 min).
Ja sam zadovoljan bio sto sam otisao,sigurno bi bilo bolje da sam pogodio neku bolju stazu u durgom delu spustanja ili da smo bili kolima,pa nema ovog cimanja sa prebacivanjem na Les2Alpes.
Nadam se da ce put jos nekada da me nanese do Le Grave-a.
Edit:
Sneg je bio super,nije bio novi,ali je sunce ogrejalo poslednjih par dana pa je postao rastresit pri vrhu.Sve sam preskijao sa svojim Magare 8,duzina 160cm.zadovoljan bio.
Pa nemam slike,neko iz drustva je snimao,ali ja nikada nisam video taj snimak.
Pesacenje ti sleduje u povratku iz La Grave-a do Les2Alpes.Nije povezano,vozi ratrak ka tamo,ali u povratku pesacis.
Jel moze neko svezije misljenje tj utisci o Alpe D'Heuz-u, kakve su staze, smestaj, apres ski, nocni zivot.... E da zanima me jos da li postoji postoji neki market u mestu tipa Spar, Serpa, Cassino. Za sad toliko! ;-)
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)