Dosta zavisi od trenutne visine snega zbog veze. Mi smo bili prosle godine 10 decembra i sve je extra radilo ali je ove godine malo snega palo. I ja sam za Marilevu 900 sto se tice smestaja, veoma korektne cene a odlicni apartmani
Dosta zavisi od trenutne visine snega zbog veze. Mi smo bili prosle godine 10 decembra i sve je extra radilo ali je ove godine malo snega palo. I ja sam za Marilevu 900 sto se tice smestaja, veoma korektne cene a odlicni apartmani
Ponte di Legno je zanemarena destinacija u odnosu na Paso Tonale. To je jedno od nalepših a verovatno i najlepše skijalište na kojem sam bio. U šumi, usred mesta je malo jezero sa ostrvom na njemu (!), u daljini se sa žice vide zaleđeni vodopadi... Pored izvanredne prirode ima i odlične staze, glavna staza, Corno d'Aola, crna, dugačka, vrlo zanimljiva, treba li reći besprekorno pripremljena, barem u vreme kada sam ja bio, a to je bio otprilike 1. februar.
Ni druge staze, uglavnom crveno označene, ne zaostaju. Ponte di Legno je središno postavljen u odnosu na Paso Tonale i u odnosu na treće mesto u skjalištu, Temu, koje nisam stigao da obiđem a takođe ne deluje sasvim nezanimljivo.
Mane: zastarele sedežnice. Takođe, početak skijališta je prilično nisko, pa u toplijim danima je verovatno vlažniji sneg. Imam utisak da se mesto više oslanja na letnji turizam, videli smo mnogo sređenih planinarskih staza, koje se i zimi mogu koristiti.
Onima koji dolaze u ovo skijalište automobilom, preporučujem da obilazak započnu (i završe) iz Ponte di Lenja, zato što em zauzima središnje mesto (između Paso Tonalea i Temua), em je po mom sudu mnogo zanimljiviji za skijanje od Paso Tonalea koji nije ništa naročito. Tonale ima jednu dobru stazu, Presenu, i ona po mome mišljenju zaostaje za stazom u Lenju.
Ja sam sa Magarećom ekipom skijao Ponte di Legno i Temu kada smo bili na jednodnevnom izletu u Passo Tonale-u..... to je bilo davne 2008. godine. I tada su mi te staze kroz šumu ostavile lepši utisak od glečera.
http://www.skijanje.rs/forum/showthr...8939#post28939
Ovo je Paso tonale. Ako mene pitate, sivo i dosta nezanimljivo. Druga fotka je pogled sa Presene, sa glečera.
A ovo je Ponte di Lenjo. Prvo jezero, a onda pogled sa staze.
Meni je Passo ostao u sjecanju kao jako lijepo skijaliste, mada ne pretjerano veliko. Na onoj juznoj padini su mi super bile te plavo-crvene staze, a glecerska staza je mozda i najstrmija koju sam vidio. Plus ta Presena, mada me u posljednje vrijeme sve vise mrzi skijati crne staze
Doduse ja nekako volim te staze bez sume, ali kako skijaliste opisujes kao "sivo", cijenim da te vrijeme i nije bas posluzilo, tad je bolje bjezati u sumu svakako. U Ponte di Legno nazalost nisam stigao taj dan.
Jedan veliki plus za Ponte di Legno. Mnogo lepo skijaliste i mnogo lep gradic zvani Ponte di Legno!
Ove sezone je palo vise od 14 metara snega (kumulativno) u Tonale-u. Jedna od najboljih sezona poslednjih godina sto se padavina tice.
Madona i okolna skijalista se zatvaraju ovih dana sa 1.5-2.5 metra na skijalistima...
Ovde prvi put skijam sa porodicom. Smeateni smo u Ponte di Legno. Nema prirodnog snega, ali je skijanje dobro. Skijalise u Passo Tonale mi se uopste ne dopada, ali je ovde u di Legno mnogo lepo, ali nije preveliko. Obicno skijamo u Austriji, moj utisak je da su skijalista tamo sredjenija, ali da budem iskren druga skijalista u Italiji nisamo videli.
Ja uplatih porodično za ponte preko skifuna za 02.01.16.
Javljam utiske
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)