Danas bio kod fizijatra
Nije dobro očitana magnetna
Ipak su pokidani prednji ukršteni i pukao meniskus
Kazao mi 2-3 mjeseca da jacam kvadriceps vjezbama pa na taj hirurski zahvat
..
Bice to 4. operacija
Da ispričam nešto čemu sam bio svedok pre nekoliko godina. U Zajzer Almu, to je jedna slepa ulica Sele, deo Gardene, na potpuno blagoj stazi leži čovek i ne može da ustane. Prethodno je prošla ski-škola, vozić sa decom koja uče da se skijaju, on se trgao, valjda se uplašio da se ne sudari, pao i sad ne može da ustane iako je sve izgledalo potpuno bezazleno. Šta se dogodilo.
Čovek je u džepu od jakne imao jabuku. Pao je na tu jabuku i po svemu sudeći mu je slomila rebro.
Ne znam da li je za ovu temu ali mi treba savet. Vec sam pisao da sam pod stare dane (sa preko 50) poceo da ucim skijanje. Elem umesto da od ponedeljka budem na godisnjem ja sam na bolovanju jer najverovatnije imam isijas kao posledicu prignjecenja nerva (verovatno cu da radim magnetnu rezonancu) da li je diskus hernije ili nesto drugo. Naravno sa sve injekcijama koje dobijam. Posle ce verovatno da sledi fizikalna terapija.
Moje glavno pitanje je da li pod ovakvim okolnostima vredi nastavljati ucenje skijanja ili da ja to lepo batalim. Znam da je ovo bas nezahvallno. Ali me interesuje da li je neko imao slicnih iskustava. Da napomenem da od pre nove godine idem u teretanu.
Hvala unapred.
Prijatelj 50+ srece prijatelja 50+ I umesto 'dobar dan, Kako ste..' on ' zdravo prijatelju, kako kicma' .
Ovde ima mnogih sa 50 pa I 60+
Znam da ima dosta 50 ili 60+ ali to su sve ljudi koji su naucili da skijaju kada su bili klinci. Ja pricam o sebi koji tek stajem u ovim godinama na skije. I koliko je uopste pametno da nastavljam tako nesto. Imam i dalje zelju...ali.
Nebitno da li znaš skijati ili ne. Bitno je da li uživaš dok si na snijegu. Činjenica da imaš na ovom forumu 200+ poruka mi govori da ni tebi nema lijeka protiv skijanja.
Pa ja sam jos uvek pocetnik bukvalno mada sam poruke pisao mnogo ranije nego sto sam se odlucio u avanturu ucenja skijanja. Meni je lepo na planini kada padne sneg. Ali ja jos sa 54 nisam savladao ni paralelno skijanje. To tek ako budem sledeci put otisao na Kopaonik.
Pitao sam jer je moguce da imam neki problem sa kicmom i diskus hernijom. Moja mama ima isto to kao i sestra. To nam je izgleda porodicno. Trenutno sam u akutnoj fazi isijasa na bolovanju umesto na odmoru koji trebalo da pocne u ponedeljak.
Imao sam dvije operacije diskus hrrnije, posle druge od ležanja I bolova smršao 21kg..
U vratu imam 4 diskus hernije
Koljena oba public meniskusi, na lijevom pokidani ligamenti. 11x sam nosio gips.. oba ramena isčašena, lijevo 2x....
Na linku možeš vidjeti što sve I dalje radim.. tako da. Samo uživaj
E da... u penziji sam od prije 9 dana i imam 50 godina
https://youtube.com/@mloger?si=YaUkSaT9Itztt7-F
Au brate mili svaka ti cast.
Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)