Originalno postavljeno od
lexinho021
Termin 12-17. januar sjajan bio. Svaki dan sunce (samo jedan dan pomalo oblaka) i bez vetra, a snega i vise nego dovoljno sa temperaturama u minusu. Za januar odlicno da bolje ne moze
Skijaliste dovoljno veliko za 6 dana (bar meni), obzirom da volim i vise puta izvrteti zicu pa tek onda ici dalje.
Cak i za pocetnike bih rekao da je ok sa dosta km zelenih staza kojih ima i blize vrhovima (npr. na Prorelu i Col Mea), ali i staza/puteva oznacenih zelenim do sela (Route de Frejus) koje su izuzetno dugacke. Malo problematicne za pocetnike mogu biti plave staze, obzirom da imaju i strmijih delova koje bi npr. na Kopu i Jahorini sigurno bile oznacene kao crvene. Za razliku od 3 doline, one crne koje sam vozio ovde su bile utabane, pa cak i ‘betonirane’ obzirom da su ski klubovi pre podne imali treninge na nekima od njih. U ski pas je ulazio i Montgenevre, Sestrier, Alpe d’Huez i Les2Alpes i mozda cak i jos nesto (Galaxie ski pas), ali nam je toliko lepo bilo ovde da na kraju se nismo ni vozali do drugih skijalista - mozda neki drugi put. Na stazi i na zicarama apsulutno bez guzve, ponekad cak i potpuno sami na stazi smo bili… starijih i sporijih zica ima, ali po meni je to zanimarljivo i zavisi od toga ko je na sta navikao, ali daleko od toga da je to nesto sto bi trebalo da vas spreci da dodjete ovde.
Prostora za off je bas bas mnogo, al obzirom da nije padao sneg i da je bio jak minus, a i dobro ‘potrosen’ i ‘izoran’ sneg van staze, nismo mnogo eskperimentisali.
Povezanost unutar skijalista je odlicna i moze lako da se prebaci sa kraja na kraj, a sve i da zavrsite u pogresnom mestu na kraju dana, besplatan autobus vozi kroz sva mesta (ukoliko se vozite njime pre zatvaranja zica, sa kraja na kraj skijalista karta je 3.3eur sto je opet ok).
Mi smo bili smesteni u Brianconu odmah pored gondole u smestaju Le Signal du Prorel preko skifun agencije, i dobili smo 4-krevetni app iako nas je bilo dvoje tako da je smestaj bio velik i super je sto je u sklopu smestaja i besplatan parking za auto bio. Autom ko se odluci da ide putarine kroz italiju deru - oko 60eur po pravcu, slovenija nedeljna vinjeta 16eur, mesecna 30ak eur i hr otprilike oko 20eur (batrovci - bregana) po pravcu. Gorivo u ita i fr je skuplje, a jos skuplje ako ne sipate sami nego se placa usluga tocenja…
Eto, toliko za ovaj put