Strana 9 od 9 PrvaPrva ... 789
Rezultati 81 do 85 od 85

Tema: Skijaliste Serre Chevalier

Senior Member
    Datum registracije
    02.01.2020
    Godina
    30

Podrazumevano

Wow, ovako opsiran odgovor nisam ocekivao, hvala 🙌

Sto L2A za preskociti? A montgenevre (obzirom da je najblizi)?

Sestriere mi nesto uzasno razrudjeno izgleda na mapi pa ga nisam ni uzimao u obzir, odakle krenuti skijanje najbolje ako se ide samo na 1 dan Sestriere?

◆◆ Grimani avatar
    Datum registracije
    04.02.2010
    Skije / Bord
    Line Sir Francis Bacon / Fischer BigStix / Volkl Mantra /
    Godina
    44

Podrazumevano

Imao sam losa iskustva sa L2A par puta zbog vetra su gasili gornji deo skijalista iako je bio suncan dan(tacnije 2023 na tom izletu je tako bilo) Uradili su novu gondolu neku mozda to bolje ide ali mislimda gondola ide od dna do pola(ta nova). Tu je cesto red prilican bar pola sata se chekalo ako ne i duze. Smara L2A jer nekako konstanto morash ka vrhu da se penjes i tu se gubi vreme. Ima par sektora koji mogu da se vrte, ok su kao i druga strana tj iz gradica kontra strana nije losa pogotovo ako padne dosta snega...

Montgenevre nisam bio ali znam neke koji kazu da im je smor bilo tamo 6 dana skijanja...

Sestriere uhvati gondolu tu iz centra Stazione intermedia mislim da se zove koja ide u pravcu Oulx seoceta, regija Sauze d'Oulx. Gornji deo bez sume dosta prostora za freeride a donji lepo skijanje kroz sume. U sumi ima centralni plato sa par kafica preporucujem za pauzu otici josh nize ka Oulx ima sa leve strane kafe restorancic La Sosta sa sendvicima i pizzama jako pristupacne cene.
    Za kraj dana vrati se do centra i ima tu neki vrh i tanjiric ostar sa crnom stazom ispod M Sises vrha staza i tu par laganih staza i sa strane po nesto za voznju...
    Mislim da skipass galaxi ima varijantu po jedan dan Sestriere, L2A, D'Huez...ne moze vise dana u drugim mestima. pise to negde na netu....

Inace kafa je nesto dzabana 1.5 jura cigare isto ali kupuju se u tobako shopovima ili automatima. Meni je automat progutao pa sam imao jebadu...u FR 12 jura marlboro red soft bio a tamo mislim 6 ili 7...

Jedna slika sa Serre stikerom na kacigi
    Klipic sa tanjira ispod vrha Sises
    Gondola Romagna Vecchia, espresso..
    Gondola.jpg
    Kafe restoran ka Oulx
    kafe.jpg
    Sises
    Screenshot_20230316-155858_Gallery.jpg
    20230316_154228.jpg

Senior Member
    Datum registracije
    02.01.2020
    Godina
    30

Podrazumevano

Termin 12-17. januar sjajan bio. Svaki dan sunce (samo jedan dan pomalo oblaka) i bez vetra, a snega i vise nego dovoljno sa temperaturama u minusu. Za januar odlicno da bolje ne moze

Skijaliste dovoljno veliko za 6 dana (bar meni), obzirom da volim i vise puta izvrteti zicu pa tek onda ici dalje.
    Cak i za pocetnike bih rekao da je ok sa dosta km zelenih staza kojih ima i blize vrhovima (npr. na Prorelu i Col Mea), ali i staza/puteva oznacenih zelenim do sela (Route de Frejus) koje su izuzetno dugacke. Malo problematicne za pocetnike mogu biti plave staze, obzirom da imaju i strmijih delova koje bi npr. na Kopu i Jahorini sigurno bile oznacene kao crvene. Za razliku od 3 doline, one crne koje sam vozio ovde su bile utabane, pa cak i ‘betonirane’ obzirom da su ski klubovi pre podne imali treninge na nekima od njih. U ski pas je ulazio i Montgenevre, Sestrier, Alpe d’Huez i Les2Alpes i mozda cak i jos nesto (Galaxie ski pas), ali nam je toliko lepo bilo ovde da na kraju se nismo ni vozali do drugih skijalista - mozda neki drugi put. Na stazi i na zicarama apsulutno bez guzve, ponekad cak i potpuno sami na stazi smo bili… starijih i sporijih zica ima, ali po meni je to zanimarljivo i zavisi od toga ko je na sta navikao, ali daleko od toga da je to nesto sto bi trebalo da vas spreci da dodjete ovde.

Prostora za off je bas bas mnogo, al obzirom da nije padao sneg i da je bio jak minus, a i dobro ‘potrosen’ i ‘izoran’ sneg van staze, nismo mnogo eskperimentisali.

Povezanost unutar skijalista je odlicna i moze lako da se prebaci sa kraja na kraj, a sve i da zavrsite u pogresnom mestu na kraju dana, besplatan autobus vozi kroz sva mesta (ukoliko se vozite njime pre zatvaranja zica, sa kraja na kraj skijalista karta je 3.3eur sto je opet ok).

Mi smo bili smesteni u Brianconu odmah pored gondole u smestaju Le Signal du Prorel preko skifun agencije, i dobili smo 4-krevetni app iako nas je bilo dvoje tako da je smestaj bio velik i super je sto je u sklopu smestaja i besplatan parking za auto bio. Autom ko se odluci da ide putarine kroz italiju deru - oko 60eur po pravcu, slovenija nedeljna vinjeta 16eur, mesecna 30ak eur i hr otprilike oko 20eur (batrovci - bregana) po pravcu. Gorivo u ita i fr je skuplje, a jos skuplje ako ne sipate sami nego se placa usluga tocenja…

Eto, toliko za ovaj put

Junior Member
    Datum registracije
    20.04.2018

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od lexinho021 Pogledati poruku
    Termin 12-17. januar sjajan bio. Svaki dan sunce (samo jedan dan pomalo oblaka) i bez vetra, a snega i vise nego dovoljno sa temperaturama u minusu. Za januar odlicno da bolje ne moze

Skijaliste dovoljno veliko za 6 dana (bar meni), obzirom da volim i vise puta izvrteti zicu pa tek onda ici dalje.
    Cak i za pocetnike bih rekao da je ok sa dosta km zelenih staza kojih ima i blize vrhovima (npr. na Prorelu i Col Mea), ali i staza/puteva oznacenih zelenim do sela (Route de Frejus) koje su izuzetno dugacke. Malo problematicne za pocetnike mogu biti plave staze, obzirom da imaju i strmijih delova koje bi npr. na Kopu i Jahorini sigurno bile oznacene kao crvene. Za razliku od 3 doline, one crne koje sam vozio ovde su bile utabane, pa cak i ‘betonirane’ obzirom da su ski klubovi pre podne imali treninge na nekima od njih. U ski pas je ulazio i Montgenevre, Sestrier, Alpe d’Huez i Les2Alpes i mozda cak i jos nesto (Galaxie ski pas), ali nam je toliko lepo bilo ovde da na kraju se nismo ni vozali do drugih skijalista - mozda neki drugi put. Na stazi i na zicarama apsulutno bez guzve, ponekad cak i potpuno sami na stazi smo bili… starijih i sporijih zica ima, ali po meni je to zanimarljivo i zavisi od toga ko je na sta navikao, ali daleko od toga da je to nesto sto bi trebalo da vas spreci da dodjete ovde.

Prostora za off je bas bas mnogo, al obzirom da nije padao sneg i da je bio jak minus, a i dobro ‘potrosen’ i ‘izoran’ sneg van staze, nismo mnogo eskperimentisali.

Povezanost unutar skijalista je odlicna i moze lako da se prebaci sa kraja na kraj, a sve i da zavrsite u pogresnom mestu na kraju dana, besplatan autobus vozi kroz sva mesta (ukoliko se vozite njime pre zatvaranja zica, sa kraja na kraj skijalista karta je 3.3eur sto je opet ok).

Mi smo bili smesteni u Brianconu odmah pored gondole u smestaju Le Signal du Prorel preko skifun agencije, i dobili smo 4-krevetni app iako nas je bilo dvoje tako da je smestaj bio velik i super je sto je u sklopu smestaja i besplatan parking za auto bio. Autom ko se odluci da ide putarine kroz italiju deru - oko 60eur po pravcu, slovenija nedeljna vinjeta 16eur, mesecna 30ak eur i hr otprilike oko 20eur (batrovci - bregana) po pravcu. Gorivo u ita i fr je skuplje, a jos skuplje ako ne sipate sami nego se placa usluga tocenja…

Eto, toliko za ovaj put

Ako moze neki info, biću u apartmanima pored tvog (Relais de la Guisane) a putujem 8. marta.
    Interesuju me cene na stazama: kafe, sokovi, hrana... kao i cene po radnjama i gde kupovati namirnice...
    U stvari, najviše me interesuje internet. Koja je najvoljnija opcija za sim karticu jer moj telefon ne podržava e-sim...
    Malo si me razoračao sa "starim i sporim" žičarama
    Ako sam te dobro razumela, ski bus je jeftin samo dok rade žičare a posle se plaćaju karte?
    Do koliko radi prevoz u slučaju da odemo do nekog od susednih gradića uveče pa da ne "zaboravimo" na vreme i povratak nam bude taksijem
    Da li ima neki spa wellness blizu? Obično su besplatni uz ski pass (bar je tako bilo u skoro svim skijalištima gde sam bila, a bila sam na puno u FRA) ako se plaća, koja je cena?
    Hvala unapred.

Senior Member
    Datum registracije
    02.01.2020
    Godina
    30

Podrazumevano

Da probam redom za ono sto znam…

Kafa - ono sto mi zovemo produzena 4-5e, kratki espreso 2-3e, koka kola limenka 4-5e, hrana ispod 10-12e su sendvic varijante, burgeri ili nesto sa mesom 15+e.

Blizu tog smestaja vam je carrefour gde su cene ok, ali su vece od Aldija koji vam je na 20-30min peske (put do njega nije uzbrdo pa nije problem). Aldi je jeftniji, u toj meri da je 70% stvari jeftnije nego kod nas, osim mesa, ono je znatno skuplje.

Internet stvarno ne znam, ja uvek uzimam maya.net eSim.

Starije i sporije zicare su i dalje brze i bolje nego vecina Kopaonika (sa izuzetkom Krcmara i Gvozdca), tako da apsulutno nije problem.

Za ski bus, besplatan je kada se zicare zatvore, ali dok rade zicare (9-16h) se placao u januaru. Za prevoz uvece ne znam, mi smo bili autom pa nismo koristili.

Sa ski pasom dobijate popust na Montier les Bains spa (u najdaljem selu od Briancona), ali nas google reviews nisu bas ubedili da odemo, tako da ne znam kako je 😅 u samom Brianconu nismo ni razgledali da li ima nesto od spa ponude.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •