Strana 22 od 33 PrvaPrva ... 12202122232432 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 211 do 220 od 321

Tema: Ski Magare – dokaz Darvinove teorije o evoluciji

SENJOR Member Chikoo avatar
    Datum registracije
    19.03.2008
    Skije / Bord
    Amplid/Burton
    Godina
    51

Podrazumevano

Citirati Originalno postavljeno od Sapa Pogledati poruku
    JUhuuuuu, Dobro dosliiiii svi koji su skijaliiiiiiii !!!
    Vec sam cuo via-via da vas vrijeme nije posluzilo, e nemo te poslje rec da sam vam ja 'vezo shuhu', negooo............

Vratijo se i Sapa sa dvodnevnog skijanja, sta skijanja, jedrenja na prahuuu, face-shots u svakom zavojuuuu!!!!! Bilo je strasno!!! Sta reci staze sa vrha planine se ne tabaju ratracima a snjeg pado svaki dan vec unazad 5,6 dana, osim u subotu; Sa centimetara, presli skoro na mjerenje powdera u metrima, juhuuuuu, zivijo Andermatt, zivila Svicaaa!!! Bice par slikica i par filmica.
    Dakle ne verujem,pa sto se ne javi covece?Sa kim si bio?

Super Member
    Datum registracije
    15.03.2004
    Godina
    53

Podrazumevano

Alo, ovo je nevjerovatno, gdje su komentari, slike, zapažanja i poređenja?!
    Čekam čitavo jutro!
    Mislim, stvarno nema smisla!
    Pa jel' treba ja da pišem kako mi je bilo na Jahorini za vikend?

Ski legenda Sapa avatar
    Datum registracije
    30.11.2006

Podrazumevano

Bio sam sa svoja dva stara skolska prijatelja iz Londona. Sve je islo na brzinu. Rezerviso let u cetvrtak navece. U petak prije 10 u Cirihu, oko 13:00 proso kroz tvoj kraj, vozom. Cak sam na karti vidijo skretanje za Stoos, ali ko ce u Stoos kad Andermat ceka na mene :-))
    Nisam ti se javljo posto si rekao da ti je ovaj vikend skroz zauzet.Bilo je FANTAZIJAAAA!!!!!!!!!!!!
    Ciko ako nisi bio pre u Adermatu..........pici ne cekaj, ja cu ponovo cim stignem, ali ove sezone na zalost vise ne. ovo je bila vrlo skupa sala ali mi nije zao ni jednog centa. Imam slike i ponesto snimo, samo ko ce da snima kad je onoliki puder napado
    Izmenio/la Sapa; 07.04.2008 u 14:27.

i-a, i-a...
    Datum registracije
    03.02.2006
    Skije / Bord
    Atomic Nomad Blackeye
    Godina
    43

Podrazumevano

Ajde da i ja jednom dam malo opsirniji utisak...

Usata ekipa je standardno dobra, sjajno zezanje kao i uvijek. Nazalost i uz nekoliko "zrtava", sto u vidu bolesti, sto u vidu padova. Neni zelim brz oporavak, a ovim ostalim da vise slusaju Vuju sljedeci put!

Za vrijeme je tacno, bilo je malo "previse dobro". Sunce je przilo kao da je juli, da ne povjerujes da na 1500m moze da bude +15 i vise. Preko noci je islo u minus, tako da su staze ujutru uglavnom bile zaledjene, pa ondak nakon sat-dva otpuste pa se nakon dodatnih sat-dva pretvore u pire. I to sa malo vise vode nego krompira, jel...

Sto se samog skijalista tice, skijali smo na dva mjesta. Jedno je kombinacija Madonna di Campiglio - Marilleva - Folgarida, sa ukupno stotinjak km staza. Ove staze su uglavnom u rasponu od 1500-2100m, i cijelom duzinom prolaze kroz sumu. Izuzetak je jedino dio u Madonni zvani Passo Groste, koji ide do 2500m. Kao sto je i ocekivati na ovolikom skijalistu, staza ima raznorazne tezine, mada uglavnom nisu pretjerano teske, osim par crnih staza - otprilike po jedna u svakom skijalistu. Crne u Marillevi i Folgaridi su solidne duzine, dok je valjda najcuvenija "Canalone Miramonti" u Madonni nesto strmija ali i dosta kraca (doduse nije ni bila otvorena cijelom duzinom). Izuzetno izazovna djeluje crna staza koja se u Madonnu spusta sa Monte Spinale, ali je nazalost bila potpuno zatvorena zbog nedostatka snijega. Nasao sam samo jednu stazu sa hupserima, ali je prilicno kratka i uska pa se znala zaguzvati, a posljednje sto mi treba kad pokusavam da prezivim po hupserima su drugi skijasi.

Snow parkovi postoje u Madonni, na Passo Groste, i u Marillevi. Ovaj prvi se cini solidan (mada pojma nemam o snow parkovima), a ovaj drugi nisam vidio. Ako je vjerovati pticama plovkama i njihovim izvorima, i nije nesto. Offpiste nismo nesto puno vozili. Snijega nije bas bilo u izobilju, a i ono sto je bilo je cesto bilo zaledjeno pa je vise licilo na voznju po razvaljenoj stazi nego na "off". Kroz sumu je moglo da se ubode, ali zbog prilicno malo snijega otprilike svako malo moras da stanes da vidis kuda se moze proci - a znalo se zavrsiti i skidanjem skija.

Infrastruktura je onako... ima dosta brzih liftova, ali ima mnogo i starih. Najveca boljka su poveznice. Jedini nacin da stignete iz Folgaride ili Madonne u Marillevu je po jedan stari, spori trosjed. To je stvarno dolazilo do izrazaja prvih dana kada je i bilo najtoplije - mnogo ljudi iz Folgaride i Marilleve je ujutru kretalo na Passo Groste (jer je jedino tamo snijeg ostajao dobar preko cijelog dana) i vracalo se nazad na kraju skijanja, pa su se stvarale guzve na kojim bi i Jahorina morala da pozavidi.

Drugo skijaliste koje smo posjetili je Passo Tonale sa 60-ak km staza. Skijaliste se prostire na dvije strane, juznu i sjevernu. Juzna ide do 2500m, sjeverna do 3000m. Na juznoj strani su siroke staze, uglavnom crvene, a na sjevernoj je 3km dugacka crna staza, koja se dalje prema vrhu produzava na par blagih i na vrhu zavrsava fantasticnom prilicno strmom ali zato strasno sirokom stazom na gleceru Presena gdje je za mene i bilo najbolje skijanje u svih 7 dana. Juznu stranu smo skijali ujutru ali je prilicno rano pocela da popusta, pa smo presli na sjevernu. Snijeg na gleceru fantastican - prirodan, za promjenu - a sa strane moze da se nadje i bas pravog prsica, ma ludilo. Jedini problem je sto na vrh glecera vuce sidro, pa se noge brzo umore. U stvari, to sidro i spori dvosjed koji vuce do sidra su jedine slabe tacke infrastrukture u Tonaleu. U samom mjestu inace nema sume, ali je povezano sa manjim skijalistem Ponte di Legno. Nisam isao ali sam cuo da su super staze i da su sve u sumi.

Sve u svemu, fino smo se iskijali. Ali iskreno, nisam siguran da li bih opet izabrao da idem u Madonnu. Sigurno da je lose vrijeme imalo dosta uticaja, ali to mi je trece evropsko skijaliste (sa domacim ga je besmisleno porediti), nakon francuskih Risoula i Tri Doline. Otprilike je u rangu sa ovim prvim, koje je mnogo manje poznato a bogami i dosta jeftinije (pogotovo u poredjenu sa punom cijenom za Madonnu). A Tri Doline su mi jos uvijek svijet za sebe, izgleda da ce morati da se ide u kakav Whistler da se to dostigne...

SENJOR Member Chikoo avatar
    Datum registracije
    19.03.2008
    Skije / Bord
    Amplid/Burton
    Godina
    51

Wink

@Oggy svaka cast na opsirnosti i celokupnom opisu.To je ono sto se trazi,pravi,istinski dozivljaj skijalista,a ne ono naskijali smo se ,kilometri staza,idemo opet i to je to...Jos samo koja slikica i kao da sam i ja bio u Madoni

@Nego Sapo ubijo te grom ludog tako.Stvarno si povuko svaka ti cast,nadam se samo da si 2 dana uzivao a ne samo subotu,a sneg pada i dalje,nocas palo novih 30cm tako ono sto si se potpisivo na Andermattu ode sve dodjavola,sad moras ponovo sve jopet iz pocetka
    Kontam da te citava avanturica lepo kostala,skuplji voz no avionce...kazi?

Ja sam mislio da ces ove nedjelje da naletis,ja sad stvarno ne znam ko ce da "izvoza"ove silne metre novog snega.A ako ti se ucinilo da te palim nesto...cini ti se

Ski Magare Top avatar
    Datum registracije
    18.11.2005
    Godina
    46

Podrazumevano

Nema se sta vise dodati a sto Oggy vec nije napisao. Evo slike sa skijanja http://www.skimagare.info/gallery/ma...g2_itemId=1868

Ski Magare Milos011 avatar
    Datum registracije
    05.01.2007
    Skije / Bord
    Fischer Progressor 900
    Godina
    45

Podrazumevano

Ogi je sve lepo napis'o.
    Samo bih dodao nešto o skijalištu koje je spomenuo kada smo bili u Passo Tonale-u. Uvezano sa Passom su dva manja skijališta - Pontedilegno i Temu. Sve staze krivudaju kroz šumu, osim jedne koja izlazi na vrh od nekih 2100m, ograđene su mrežom sa svih strana kao da vozite ski kup, sve su severna strana, i sve staze su vrlo zahtevne (crvene i crne). Od žičara ima i brzih i sporih, ali mi kada smo bili staze su bile skoro potpuno prazne, ispeglane i sneg je držao i oko podneva pa smo skijali po tvrdoj podlozi i za dva - tri sata se ubili od skijanja. Ako vas put nanese u Passo Tonale, naravno nećete zaobići glečer i Paradiso, ali obavezno nađite vremena da obiđete Temu.
    Imate u galeriji i jednu fotku odatle, gde je znak na kome piše "Slope for very good skiers" - mislim da je time sve rečeno.

Ski Magare CrazyKong avatar
    Datum registracije
    17.01.2005
    Godina
    51

Podrazumevano

E bas ima sta da se doda...

Passo Tonale je uvezan sa jos dva mesta Ponte Di Legnio i Temu tako da sa tim stazama tamo ukupna kilometraza je oko 100 km
    Ta dva mesta su nesto niza od Tonale-a pa zamalo da ih ne obidjemo...i napravili bi veliku gresku...

Sve staze vijugaju kroz sumu...strmije, crvene i crne, odlicno pripremljene, severne orijentacije tako da su ostale tvrde i u nizim delovima (1200 mnv) do podne.

Svaka krivina obezbedjena zastintnom mrezom, negde i u vise redova, tako da je utisak kao da vozis spust u svetskom kupu

Sve u svemu ODLICNO...meni najbolje skijanje za 6 dana tamo

Ski Magare CrazyKong avatar
    Datum registracije
    17.01.2005
    Godina
    51

Podrazumevano

Sto je lepo kada se ljudi slazu u misljenju, a Milose

Izgleda da smo zajedno bili tamo

Ski Magare Milos011 avatar
    Datum registracije
    05.01.2007
    Skije / Bord
    Fischer Progressor 900
    Godina
    45

Podrazumevano

Au, ko je od koga ovo prepisao?
    Stvarno - reklo bi se da smo zajedno bili tamo.

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

• Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi ne možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •