Sta mislite o stazama na Kopu? Koja je najbolja a koja najgora? Napisite vasa misljenja o stazama. :ok:
Pogled za štampanje
Sta mislite o stazama na Kopu? Koja je najbolja a koja najgora? Napisite vasa misljenja o stazama. :ok:
glasao sam za gobelju, ima dosta dubokog snega oko nje, nema gužve.
jeste da nije dovoljno strma i kratka je, ali ne može sve da se ima ;)
Krcmar, Bela Reka 2, Gvozdac/Ledenica, Duboka, Gobelje tim redosledom.
Ostalo moze slobodno da se baci.
Krcmar je vrh,jedva cekam da rolam....posle toliko godina:yay:
Vidim da svi hvale taj krcmar ali ja se nikad nisam vozio na njemu pa mi je za sad bela reka 2 najbolja, ali stvarno moram da probam krcmar ove sezone ! :ski:
Koja staza je najgora (najgluplja pvama) ?
^masinac!
nepotrebna staza
Nikome se ne svida Gvozdac????Po meni e broj 1,nisam nikada skijao na Krcmaru.
potpisujem nisam vozio doduse Krcmar, ali sve ostalo jesam.Citirati:
Originalno postavljeno od milos79
Pa niko ne kaze da je gvozdac los ali nezeli bas puno ljudi da se izvlaci zicom koja se stalno kvari i pada ! Tu bi morali da stave cetvorosed jer ovo nema smisla ! Jedini zicara koja sme da ostane tanjir je Masinac !
100% se slazem, i ja bih tim redosledom naredjao.Citirati:
Originalno postavljeno od milos79
Kada bi lepo sredjivali belu reku 2 i ledenice ( proradile ), kada bi struga radila, krcmer ( koji ce proraditi ) + duboka 1 + dve gobelje. Kopaonik bi postao pristojno skijaliste.
Kada bi baba imala tockove, bila bi tramvaj.Citirati:
Originalno postavljeno od Bojan87
Da te staze su super ! Samo ledenice nerade jer nemaju tehnicku dokumentaciju, a i to bi resili kada bi umesto njih stavili minimum dvosed. Isto mislim da ce bar dvosed uskoro biti potreban na strugi.
Evo mog misljenja kakve bi zicare bile potrebne na kojoj stazi:
Suncana Dolina- dvosed
Suvo Rudiste- dvosed
Malo Jezero- dvosed
Pancicev Vrh- cetvorosed
Centar- dvosed
Duboka I- cetvorosed
Karaman Greben- cetvorosed
Mali Karaman- cetvorosed
Marine Vode- cetvorosed
Karaman- trosed (ma moze i cetvorosed)
Jaram- dvosed
Gobelja Relej- Cetvorosed
Gobelja Greben- dvosed
Knezevske Bare- trosed
Bela Reka I i II- cetvorosed (jedan sa medjustanicom na kamaristu)
Struga- dvosed
Ledenice- dvosed
Gvozdac- trosed
Duboka II- cetvorosed
Krcmar- (jos nikad ga nisam video da radi, ali pretpostavljam da bi cetvorosed dobrodosao)
Masinac- tanjir
Tanjiri i sidra nemaju smisla jer stajanje uzasno zamara !!!
Naravno sumnjam da ce ikada biti ovako, ali svakako bi bilo divno ! :dontknow:
Samo mi reci sta ce cetvorosed na beloj reci I i II kad tamo nikada nema zive duse?
jel ovo neka sala ili :sm022:Citirati:
Originalno postavljeno od kop
Nebrini to je samo onako kako bi to stvarno trebalo da bude ali nece biti !
Kako ti rece sala !
Malo jezero dvosed ???? Pa mislim da ne proizvode sedeznice za duzinu od 100 metara. Mislim jedino da ide po snegu. Beloj reci je mnogo i dvosed zato sto ne sredjuju stazu, struga nikada nije radila tako da joj je mnogo i sidro. Krcmaru je sasvim dovoljan dvosed. Marine vode, karaman, godelja 1 i 2 treba da osanu kakve i jesu jer su staze ili dosta kratke ili su previse blage ( karaman, marine vode ).
Treba se krenuti sada u gradnju novih staza. Ako sve bude bilo u redu kop bi mozda do sledece godine trebalo da krene u rad sa 100% kapaciteta ( ako osposobe strugu i ledenice puste u pogon ), a onda se otvara pitanje novih staza.
Slazem se da bi trebalo graditi nove, ali ledenice nemaju tehnicku dokumentaciju tj. napravljene su sa veoma losim projektom i inspekcija im je zvanicno zabranila rad. U tome je problem. Oni moraju da ruse celu zicaru, a tad bi vec mogli da postave i dvosed.
Za krcmar i nisam siguran jer ga nikad nisam ni video da radi i nadam se da je ovaj dvosed dovoljan, a strugu ce pustiti ove sezone pa cemo videti...
Nisam bas siguran ali su pricali da dole grade par hotela pa sam mislio da ce taj deo malo da zazivi... Ma prvenstveno sam mislio zbog brzine izvlacenja, a stolice mozes da postavis koje hoces... :dontknow:Citirati:
Originalno postavljeno od zloglasni
Ne cetvorosed, nego gondolu ili kako se vec kaze :DCitirati:
Originalno postavljeno od zloglasni
To bi bilo eksta i da nabave topove za BR I i II, Brzece bi bilo puno ljudi koji hoce da skijaju za manje para
Slazem se sa tobom ali nazalost o tome mozemo da sanjamo !
Bilo bi jos bolje da belu reku produze do vrha malog karamana pa da na sadasnji prilaz nabacaju zemlju i naprave pad !
Ево шта ја мислим како би требале жичаре да се распореде:
Sunčana dolina : Dvosed
Suvo rudište : Sidro
Malo jezero : Tanjir
Pančićev vrh : Cetvorosed
Centar : Moze i da se ukloni :D
Duboka I : Cetvorosed
Karaman greben : Cetvorosed
Mali karaman : Cetvorosed
Marine vode : Tanjir
Karaman : Dvosed (posto je dugacka)
Jaram : Tanjir
Gobelja relej : tanjir
Gobelja greben :tanjir
Kneževske bare: tanjir
Bela reka I : Gondola
Bela reka II : Gondola
Struga : tanjir
Ledenice : Dvosed
Gvozdac : Dvosed
Duboka II : Cetvorosed
Krčmar : Cetvorosed
Mašinac : Tanjir
verovatno ce se tako nesto i uciniti u skorije vreme, pa ce se taj dvosed, kao i ex karaman greben preneti na neku drugu nasu planinu koja je u razvoju u pogledu skijanja.Citirati:
Originalno postavljeno od KOP_MANIA
Pa prosle godine se non stop prazan vrteo u krug
Ali je ipak nekako najzgodnije da se izvuces centrom kada si u konacima !
Bolje nego da pesacis do pancic express ! :dontknow:
nema pesacanja samo se spstis niz ono brdasce i eto te
Ma mozda je stvar navike ! Ja glasam da ostane, mislim nikom ne skodi. :dontknow:Citirati:
Originalno postavljeno od ski dude
Popneš se Malim jezerom pa odmah pri vrhu sa desne strane precicom kroz sumu koja sece "Konzervu" stignes do Masinca ili "Pancic expressa"...Citirati:
Originalno postavljeno od ski dude
Prosle godine u martu centar je crkao i nije radio jedno dobra 2 sata, naravno par ljudi na zici je moralo da presedi ta dva sata, naravno mehanicari su bez zurbe trazili kvar.
Mislim da je centar jako stara zica i da se cesto kvari, i zato je treba demontirati i popraviti pa je postaviti negde drugde.
Ok ljudi... Sta sad da kazem ? Zaista ste u pravu... Samo taj deo bi mi bio malo prazan bez centra...
Kako najbolja ski staza zavisi od konfiguracije terena, ali i samog lifta koji je na njoj, glas dajem buducoj Dubokoj 1, sa cetvorosedom. Brzo, lako, strmo u dve varijante crveno i crno... Krcmar secam ga se iz onih dana pre 99. Sada je to vec zica koja mnogo sporija od ovih novih. Mnogo volim kada se brzo "popnem" pa makar se dugo i "spustao". Vreme na liftu, i vreme u redu za u ili na lift predtavlja mi cisti gubitak vremena. Dobro je kada moze malo da se prisedne dok se covek penje. Znaci za sada nova Duboka 1. Za sledecu godinu "cemo da vidimo".
No da je nama snega sto pre.....
Apsolutno se slazem sa karakteristikama najbolje staze. Po meni to bi bila Bela Reka 2 jer je ona ustvari crvena sem onog jednog spusta (levak), ali tek kada bi uklonili kamenje, zbunje i postavili topove za vestacki sneg ! Ali to su moroni koji to nikad nece uraditi !
Ljudi posto nikad nisam skijao na krcmaru dal neko zna da mi kaze da li krcmar ima dve staze-jednu crvenu i drugu crnu (kako sam ja shvatio) ili ima samo jednu koja je gore laka, a dole teska ? :confused:
Jednu jedinu koja je nešto lakša pri vrhu i nešto teža pri dnu...Citirati:
Originalno postavljeno od kop
Hvala Stevs !:ok:
Kada vec pominjemo Belu Reku 2, da li neko zna cemu su sluzili ostaci gvozdene konstrukcije koji postoje na delu koji zovemo levak. Izgledaju kao nosaci za nesto cega vise nema
Nosaci za zastitnu mrezu koje vec dugo dugo vremena nema. Isto kao i na dubokoj 1Citirati:
Originalno postavljeno od plageton
Da ti nosaci na levku su bas ruglo ! Mreze ima samo par dana posle postavljanja jer je seljaci skinu ! Ovi kreteni iz genexa se nikad nesete da proveravaju da li je mreza tu i bar da postave novu ! :sm022: :sm022:
Pa to su bas robusni gvozdeni stubovi koji se delom nadnose i nad stazu. Cudno je da prave tako jake nosace zbog obicne mreze. Ja sam uvek zamisljao da je to bilo predvidjeno da se na tu konstrukciju postave neke daske ili nesto cime bi se taj najizlozeniji deo staze zaklonio od vetra koji tu skida sneg. Ustvari, cini mi se da bi to bilo sasvim izvodljivo, mada priznajem da nisam vidjao takve stvari po skijalistima.