Da li je neko vec bio u Banskom ove sezone?
Mogao bi da nam prenese svoje utiske o pripremljenostima staza, cenama i svega ostalog sto moze biti zanimljivo onima koji tek treba da idu na :ski: u Bansko.
Pogled za štampanje
Da li je neko vec bio u Banskom ove sezone?
Mogao bi da nam prenese svoje utiske o pripremljenostima staza, cenama i svega ostalog sto moze biti zanimljivo onima koji tek treba da idu na :ski: u Bansko.
znam da je ski pass poslupeo na 311 leva
Da, da video sam na http://www.banskoski.com/?page=pricing⊂=lifts-pricing cene ski pasa. Ovo je zvanicni sajt skijalista Bansko, zar ne?
a-ha. tu mozes naci sav info koji ti treba za skijaliste.
uveli su "špic" varijantu, kao na kop-u
Ma nije ljudi 311 nego 283 leva Pise lepo od 01.12.2008 . do 23.12.2008 i od 05.01.2009 г. do 31.03.2009 г.
Nego, nije mi jasno da li je u tu cenu ukljucena i oprema (skije i stapovi) ili nije?
na sajtu imate deo gde pise ski garderoba, uciliste i sl. Cena od 283 leva se odnosi iskljucivo na ski pass
vidim, ali mislim da ne bi dizali cenu za samo 7 dana iako je oko Nove godine. mislim da su se oni zeznuli oko ukucavanja datuma.
Ma nisu se zeznuli. To je zbog Nove godine. Njima je tad sve skuplje i hoteli i aranzmani i ski pass-ovi.
A zar nije bilo da u Bugarskoj uz ski pass dobijate i opremu?? Da li su to ove godine promenili?
sve o banskom mozes videti na netu, ali evo utisaka iz prve ruke....za pocetak ja sam skijao po bivsoj jugi, najvise na kopu i jahorini, ali dve sezone idem u bansko...ubedjen sam da nije kao na zapadu, ali su utisci veoma povoljni...staze su sredjene maximalno koliko uslovi to dozvoljavaju...guzve nema sem u periodu raspusta kad dodju ludi rusi i sve popune....malo je frka na pocetnoj gondoli, ali ako poranis omasices guzvu...cene van pansiona su veoma pristupacne,kafa evro, sok evro i po dva, mozes klopati za 3-7 evra....fino je za skijanje, nocni zivot moze da prodje...sve u svemu lepo je za promenu, pogotovo sto sam isao preko agencije bambus i 7 polupansiona sa prevozom i taksama me kostalo 190evra....znaci nije skupo, ali je fino za skijanje...
idem 24.jan ,,,mozes mi reci kad je raspust ? ili ti guzva?
nisam bas siguran, ali bi trebalo da tada bude malo manje ljudi...
Ima li svezih informacija, neko skoro posetio Bansko? Kakva je situacija sa snegom, stazama? Nesto ne verujem sajtovima da ima od 80cm do 105cm, Bugari su Bugari. Mada na web cam izgleda dobro, kakva je situacija na terenu? :)
Ja sam trenutno u Banskom. Ova dva, tri dana tri lifta nisu radila i to je otrilike kao da je pola skijalista zatvoreno a stvarno ne znam razlog, jer nije bilo jakog vetra i bilo je dovoljno snega. Tek danas su pokrenuli te liftove. Snega ima dovoljno ali mislim da malo preteruju na sajtu. Ono sto sam primetio je da su staze prepodne OK a da se vec posle 12-13h stvaraju veci hupseri zbog kojih skijanje postaje vise mucenje nego uzivanje. Posle 14-15 je vec katastrofa.
Ovo mi je drugi put da doalzim ovde i mogu da primetim da su se jako obezobrazili sto se tice cena na stazama (prosli put sam bio 2006). Npr caj je 6 leva sto je oko 3 evra, a recimo belo meso (dobijes jedno parce) 17 leva! Jednom smo se zaj***li i vise ne. Sto se tice menjacnica, bezite od njih. Naisao sam samo na jednu koja je imala priblizan kurs kao banke, ostale su sv drale. Znaci menjati pare samo u bankama.
Hoteli samo nicu. Bansko je jedno veliko gradiliste. Ne znam samo gde ce svi ti ljudi u buducnosti stati na staze Guzva na gondoli ujutru je toliko velika da ljudi stoje u dva reda duzine oko 40-50 metara (ima dva ulaza).
sinoc sam se vratio, bilo je odlicno, snega ima u ogromnim kolicinama, staze se sredjuju, plave su perfektne do 12, posle toga ima kupsera zbog mnogo skijasa, ali ostaju crvene ...
cene su pristupacne ..caj 2 leva,espreso 2 leva,pivo 4 leva, to su cene na stazi ...
taj dan nije radio gornji deo skijalishta zbog lavine koja je zatrpala jednog bordera pa su ga otrpavali
e sad fazon je u tome shto nisu smeli da puste zice na vrh jer bi borderi ponovo ishli na taj deo planine (konkretno od platoa desno onaj offpiste gledano od vrha) pa bi zatrpani bili i brda ljudi koji su ga izvlacili
inace nashli su ga ali se tragicno zavrshilo:sm008:
zato je u petak bilo extra skijanje:ski:
Bio sam prosle godine u Banskom, ako se izbegne guzva na gondoli bude dobro skijanje, ceo aranzman je kvalitetan.
Pogotovo preporucujem bogate, jeftine i ukusne obroke po lokalnim krcmama.
Skijanje nije bilo lose, ali ne moze da se poredi sa Francuskom. Tako da kome je samo do skijanja za istu lovu Frnca i Alpi su dramaticno bolji.
Sve u svemu vredi otici, ali vredi otici i malo dalje prema zapadnoj Evropi ;)
Kakve su cene u Banskom ove godine? Ko je bio neka postuje mesta i cene...
Poz
ja sam sada u Banskom i sreća pa u ovom hotelu imaju free wireless. snega ima preko 2m, ali staze 9 i 6 su zatvorene jer se spremaju za neka fensi takmičenja. i danas je padao sneg i vožnja do 12h je bila super, ali posle toga je već teže jer zbog novog snega pravili su se veliki hupseri. gužve na gondoli u 8:30 nije bilo, videćemo sutra. 6dnevni ski pas je 283 leva. toliko od mene, poz
Ajmo nove informacije.jos je rano ali cim budu javljajte imal snega i sta se desava
Do pocetka gondole je sve pod topovima, tako da ima snega i na plus 15 po danu...
Trenutno od gornje stanice Gondole pa do vrha je perfektno. Moze se sici i do kraja dole ali jos ima zaledjenih i ogoljenih delova. Topovi rade non stop, tako da ce se ito srediti.
Ja sam ovde cele zime,
pozdrav iz Banskog
www.kandaharbansko.com
Ljudi da li ce biti snega???? 9jan
Imali nekih najava za sneg? krecem 9jan...
Plase me web camere...
U gradu je mnoooogo jeftije.
Gore po pistama 3 tople chokolade sa rumom i jedna Mars chokoladica 39 leva.
Dole u gradu u nekoj od jeftinijih taverni u centru pre neki dan smo jeli:
1 supa, 1 pastrmka sa krompirom, 3 puta pileci raznjici sa krompirom, jedna salata, 4 bezalkoholna pica = 51.60Leva.
Jedan lev je kao nekad jedna marka.
Pa precenite sami.
Veliki pozdrav
Vladan
www.kandaharbansko.com
Super.....samo tako da nastavi...
posto sam video preko neta da ce 22 i 23 januara organizovati FIS Alpine Ski Cup u Banskom, da li to znaci da staze nece da rade i koliko to traje samo tih dva dana ili i prije da se staze spreme...
pa jedno 7 dana unazad ti ta tomba nece radit i ona druga staza i posle toga ce odmah da proradi
VOLCOM-e aj budi ljubezan i daj nam sire informacije ako znas sta sve nece radite, odnosno na koje staze sve nece se moci skijati nedelju dana pre takmicenja.
Unapred hvala, mada vec malo razocaran oko pogresno izabranog termina
Kakva je situacija sa snegom? U mestu pretpostavljam da nema snega. Kako je na planini? Jel duva vetar? Vidim da je Plato uglavnom zatvoren, pretpostavljam zbog vetra sa te stren. Tamo je dobro sto je jedna strana uvek u zavetrini.
Snega ima veoma malo u nižim delovima, gore - sasvim pristojno ali jako zaleđeno. U prvoj nedelji januara: gužve jezive, jedva radila dva gornja četvoroseda i trosed, skijanje po pljusku pre par dana, sinoć i noćas ponovo padala kiša, ali i nešto malo snega jutros. Sve u svemu, dobro ćeš se provesti samo sa tvrdom skijom, jakim rubnicima, mekim kolenima i mnogo snage :)
Ono oko skijanja. Ako imate kratke živce, poseta Banskom je prvi korak ka buđenju ksenofobije u sebi. Tipično bg vaćarenje na svakom koraku, kurs u menjačnicama zavisi od rastojanja od gondole, marketi preskupi (u odnosu na veliki market na ulasku u Bansko, gde je sve džabe), mesto izgleda užasno, hoteli niču bukvalno iz nedelje u nedelju, bez ikakvog koncepta (takvim tempom da ne stignu ni ulicu da asfaltiraju između njih), ski pass za ove kilometre i onakvu uslugu je preskup. Na gondolu ne računajte, ove nedelje se ujutru čekalo i po 90 min; srećom, postoji put do Shiligarnike i Bunderishke poljane, ali se parking plaća 5 EUR dnevno.
Gornje žice nisu radile samo delimično zbog vetra. Čuo sam (znači, nije provereno) da su imali dva smrtna slučaja na Tombi oko Nove Godine (JAKO zaleđena), pa su oklevali sa otvaranjem.
Прва недеља је баш незахвална јер им је тада распуст, а и у Грчкој. Очекујем да се растерети од понедељка. Ми смо уѕели хотел ван Банског (Катарино - били прошле године), тако да ме место не дотиче превише. Од понедељка су најавили снег. Добро си ми рекао за скије пошто тамо рентирам.
Pa i mi smo zbog tih guzvi rezervisali za poslednju nedelju u januaru valjda nismo pogresili jel neko zna dal i tada ima mnogo guzve i valjda qe sve staze do tad raditi posle onog Ski Cupa...