Da li je neko bio u Bad i zna nesto o ovom mestu?
Pogled za štampanje
Da li je neko bio u Bad i zna nesto o ovom mestu?
Uradi search po forumu, Bata Bane je poznat (između ostalog) i po tome :).
ja krajem januara idem u bad i mene mnogo zanima,nesto ova sezona losa sa snegom ali tu su topovi:yay:
Jaaaaoooo BAD, ne staj mi na muku:glavaozid , skijanje koje nikada neces zaboraviti, Franz Klamer staza mmmmmmmmmm, snega koliko hoces /powder/mmmmmmmm, a bazeni, banja, brate kupanje u vodi koja je topla 45 stepeni, pa kupanje napolju na -20, ma strasnoooo.
I jos nesto, zaboravih:glavaozid , gondole, tri brda su vezana zicama, a staze siroke i po 100 metara, evo linka sa delom slika a imam ih preko 200
http://skimanijaci.com/component/opt...g2_itemId=6755
Da, da sve je to istina, kad ne ideš npr. Italiju (Alta Badia, Val Gardena, Civetta, Falcade, Moena.....)......onda možeš BKK mirno da zaboraviš......Osim Franz Klammer staze sve je ostalo tako tako.....Ove godine jako malo snega (za sada), i kad je tako onda znaju biti staze dosta loše (kamenje) sređene......Više preporučujem Obertauern, Nassfeld i Katschberg......:sm018: Skiman
a koja je franz klammer staza,ona crna ili crvena koja ide sa vrha gondole?
Franz Klamer ti je u principu crvena staza, sa nekim delovima crne kategorizacije, tj. pri pocetku i pri kraju je crna. Skijati na toj stazi je pravo zadovljstvo:sm018:
evo da iznesem i moje skromno iskustvo sa bad-om
bio sam "gore" dva puta i pored termi i franz klammera zeli bih da istaknem turracher koji se nalazi na cca 15 km od bad-a i na kojem naravno vazi ski pas iz bad-a. Turracher höhe je i nesto visi od bad-a,nudi manje staza,ali one pruzaju potpuno zadovoljstvo u skijanju.
bad se dici sa mnogo suncanih dana godisnje,i u ovom peridu kad sam bio,od cca 27.1 do 3.2. 2006. i 2007. imao sam 2x po 7 suncanih dana. ipak to nije pravilo,ali da je cesta pojava,jeste.
Dobar je Bad ali nista spektakularno izuzev onog Romelbada ili kako se vec zove tamo sam se raspametio :).Doduse ja sam bio odavno pre jedno 8 god ne znam sta se desavalo u medjuvremenu
Bio sam par puita, lepo porodicno mesto. Sto se skijanja tice moze da zadovolji dosta velike apetite(ali ne i najvece).
Ja po tim vasim postovima mogu da shvatim da Bad i nije neko mesto, ali ja sam onda imao srecu da je svih sedam dana vreme bilo fantasticno, sa puno sunca, snega, pripremljenih staza i temperaturom od -5 stepeni:ok:
Hvala svima na odgovorima, nekako sam skapirao da ovo mesto ipak i nije za mene i ekipu,mada oni termalni izvori i ona bata banetova staza super zvuče.
Ma zasto nije, vidi, i to ce ti biti samo jedno iskustvo vise a mislim da se neces razocarati.
Evo vratio sam se pre nekoliko dana iz bad-a i sta vam mogu reci,austrijanci su me odusevili:ok: .Doduse nije bilo prirodnog snega uopste do poslednjeg dana ali je zato 98% staza pokriveno topovima:sm019: .Staze su uvek bile savrseno pripremljene koliko su to vremenski uslovi dozvoljavali(3 dana se temperatura kretala izmedju 5-13c:hair: ).Terme se isto ne smeju zaobici dobro dodje relaxacija posle skijanja.Franz klammer staza je stvarno odlicna ali nazalost nije radio prvi deo staze koji je mnooooogo strm:couto: .Eto ako jos nekoga interesuje neka pita:ski:
da li bi neko mogao da opise kakav je put do tamo, koliko je komplikovano doci kolima, neki malo detaljniji opis. Hvala
Kolima do Bada je pi.... dim:dontknow: Beograd-Zagreb-Jesenice, prodjes kroz tunel, udjes u Austriju i pored Vilaha ides jos nekih 60 km Auto putem A 10, do mesta Seeboden. Kod tog mesta gde je i istoimeno jezero skrenes desno i nekih 30 km imas do Bada. 664 km od Beograda, i imas 95 eura troskova, sto goriva sto putarina.
^tnx bata bane:dziveli:
A putevi kontam da su skroz ok i ocisceni jer je to ipak EU, eventualno bas u badu mozda ima snega po putu??? I posto si ti bas dosta upucen, da te smaram jos malo:couto:
Nesto sam u fazonu da ne dajem ovim nasim sugavim agencijama pare nego da sve sam organizujem/rezervisem preko neta. Sta mislis ti o tome, ono kao platim depozit za neki apartman, jel sigurno to??? stvarno ne bih voleo da dodjem gore a oni se prave ludi:sm022:
ili mozda na neki drugi nacin da se organizujem???
tnx
Bata Bane ti je dao jedan smer (mali su ti troškovi Bane- jel si ti to računao vinjetu u SLO)? Evo drugi: BG-ZG-MB-Dravograd-Klagenfurt-Feldkirchen-Oberboden-Gnesau-Patergassen-Bad Kleinkircheim. Ja več oko osam godina idem na zimovanje preko neta. Platim depozit (važi i za Austriju i Italiju) i nikakvih problema nije bilo. Možeš i preko neta pogledat kako izgledaju sobe, kvadraturu....Ma ne boj se, pa nije ti to Balkan....
Idem do Bad-a kolima sredinom januara. Kakva je kombinacija sa klopom. Jel se odavde nosi ili je eventualno lidl ili neki drugi market kod Ljubljane bolje resenje ili su u Bad-u cifre ok.
Imaš Lidl i Hofer svugdje u SLO, a i u Austriji......Cifre su u Austriji više a pogotovo u Bad Kleinkircheimu (koji nema Lidla ili Hofera-barem prije dve godine ga nije bilo, ali su tu Spar i privatne trgovine), tako da tamo kupujem samo kruh i mleko... Al se može jesti ručak u nekoj gostioni na skijalištu, nije toliko skupo....:dziveli:
@bata bane, skiman i ostali:)
I sta onda, rezervisem preko neta, odstampam potvrdu tu o rezervaciji i sa tim u ambasadu??? ili cimam njih da mi posalju neko pozivno pismo, ili mozda ambasadi? I da, neko je pitao vec, klopa, jeste nosili ili se gore snalazili??? Ja sam u fazonu da ponesem neke salame i sarme pa da samo grejem gore:) cisto da me ne bi drali za sve.
@skiman: moze neka preporuka za neki apartman u kom si bio??? Trebao bi mi za 2 osobe, al da ima malu kuhinjicu bar zbog klope:)
i naravno nisu mi bitne one fore sauna, bazen, masaza, masiranje stopala, kupanje u mleku i devicanskim suzama i to:) samo smestaj at low cost da je ok lokacija i da je cisto.
tnx:ok:
http://anfrage.badkleinkirchheim.at/?lang=en pitaj ovde
pogledaj ovde http://anfrage.badkleinkirchheim.at/?lang=en
Za vizu i grantno pismo bogami ne znam...
Bio sam u ovom http://www.tiscover.at/at/guide/9686...home/home.html
Bio zadovoljan a nikako ne nađem ovog poslednjeg
:sm017: Tnx a lot:ok:
video sam vec taj sajt i poslao par mailova.
ovo gde si ti bio mi ne odgovara bas jer koliko vidim samo je sobica, pa nema gde da se podgreje klopa:)
E a iskulirali ste me za sneg na putu??? Dakle ima li ga, koliko, lanci, problemi???
tnx
Ja obicno trazim da mi gazde apartmana posalju potpisanu potvrdu o rezervaciji faxom. Mada, iz licnog iskustva mogu reci da ambasada prihvata i odstampane potvrde o rezervaciji, jer sam tako radio sa nekim rezervacijama. Ali nekako se uvijek bojim da ce moj zahtjev razmatrati neki sluzbenik starog kova koji nije na ti sa modernim tehnologijama komunikacije pa zato trazim prvu varijantu. I da, ovo vazi za ambasadu Austrije u BiH, ne znam kakva je situacija u Srbiji
Ja sam rezervisao preko neta, Hotel mi je poslao rezervaciju mailom, i to smo odnesli u Ambasadu koja nam je bez problema dala vize.
A da zaboravio sam 35 eura vinjetu kroz Sloveniju. Ja sam pre mesec dana platio kaznu na izlasku iz Maribora sto sam zaboravio da kupim vinjetu, zamislite nasli smo se na 50 Eura a trazili mi 300:sm022: .
Neces pogresiti ako odes u Bad. evo linka gde sam ja bio.
http://www.dalnig.at/
Sto se tice ovog hotela ima sve, saunu Jacuzi, tursko kupatilo i jos nekih zezalica, i bas je pristojan. Ja sam placao 43 eura za polupansion.
Sto se tice voznje ja sam isao na Ljubljanu, Jesenice kroz tunel pa gore, a sto se tice puta i tu nemoj da brines dzabe smo stavljali zimske gume, mada po zakonu u Evropi to mora.
Samo teraj i uzivaj
Ajmo sad za putarine, ima u cro, u slovenije ta vinjeta jel se kupuje na ulasku ili u nekoj prodavnici ( a da nije naznaceno kao sto rade madjari da bi naplatili kazne, jos koja putarinici u slo i to je to.? austrija?
fala svima
e vidis to me je zanimalo, jer bi po mom misljenju mnogo bolje bilo da se uvede kupovina tih vinjeta na ulasku na autoput kao da placas neku putarinu il nesto, a ko ima samo da prodje, nego ovako ako se ne raspitas i ne kupis na nekoj pumpi usput kazna 1 000 000 eura:dontknow:
A jel imao neko nekih problema sa prolaskom kroz hrvatsku, ono tipa road rage, psovanje il nesto slicno. Posto znam da su neki ljudi imali losa iskustva.
Hvla svima na pomoci:ok:
ja cu da gusim jos malo samo da znate:)
al ako odem pa se vretim sa pozitivnim utiscima vodim na pivo:dziveli:
Meni ce u januaru biti treca sezona zaredom da idem u Bad, do sada sam isao preko Madjarske, putarine ukupno su mi bile oko 12eura u jednom pravcu. Od Subotice ima oko 730km do Bada. Hranu kupujem u Segedinu tako da nemam problema na granici, a i jeftinije je nego ovde .........
Da al meni je iz BG suvise kruzenje da idem preko Madjarske.
Ipalo bi tipa 800-850km, a ovako je oko 650
poz
Slazem se da ti je blize preko HR i SLO ali i mogo skuplje..... Vinjeta u Austriji ti vazi 10 dana a kosta nesto manje od 8 Eura. Hranu ti je najbolje da kupujes u gradicu Radenthein kroz koji moras proci ako dolazis iz SLO. Mislim da je Radenthein udaljen od Bada svega 5-10km.
Ski pass iz Bada vazi za celu oblast zvanu Kärnten tako da ja uzmem smestaj u Badu i odlazim na druga skijalista u okolini. Vise puta sam posecivao Mölltaler Gletscher (~70km od Bada) a ove sezone cu posetiti Turracher Höhe (~30km od Bada). Naravno postoje i drugi ski centri sem ovih gde vazi ski pass iz Bada.
U Bad idem 17.2 i ostajem 2 nedelje.
Smestaj sam kao i do sada rezervisao preko neta.....
http://www.skifidelity.at/moelltaler-gletscher
http://www.turracherhoehe.at/en
Ako te nesto zanima, pitaj .......
uuuuuu pa ti si bas nabio iskustva s tim. Svaka cast.
Znaci net i nema nikakvih problema? a viza, kontam da u ambasadu nosis potvrdu o rezervaciji ??? i gomilu drugih papira naravno. A za klopu sam mislio neki metro, ili nesto slicno u slo ili aus.
Pa kada sam prvi put odlazio rekli su mi poznanici "kada vidis Austriju vise ti nece pasti na pamet da se skijas na Kopu ili Jahorini", bili su u pravu.....
Treba da znas da u EU ne smes da unosis meso, mlecne poizvode, alkohol, cigare itd. (ne znam bas sve tacno) Ja zbog toga hranu kupujem u Madjarskoj. E sad neki tvrde da Slovenci ne gledaju i da su prosli bez problema dok Madjari pitaju sta se nosi od hrane i hoce po nekad da pregledaju ceo auto.
U gradicu Radenthein a i u Badu imas mini super markete, kao sto sam ti vec rekao jeftinije je u Radenthein-u. Ne mogu te savetovati dali da kupujes u SLO ili AUS jer ne znam cene u SLO. Ono sto znam da je Madjarska jeftinija od AUS.
Ahhh vize ..... treba ti potrvda o rezervaciji smestaja to ti oni mogu poslati na fax ili skenirano na email. (moguce je da AUS ambasada proverava rezervaciju telefonom). Meni je pored ovoga trebalo osiguranje, dokaz o deponovanih 1000eura u banci i dokaz da sam vlasnik firme (imam svoju firmu u Subotici). Sve to prevedeno na Engleski. Ovako je bilo prosle godine za ovu jos ne znam.
Poz ....
Ja znam neke koji su preko SLO granice pronijeli lonac sarme :D
Cekaj ozbiljno ne mogu da ponesem neke sarme i tako vec neke spremljene stvari???
Jbt pa necu gore valjda da ih motam :)
(realno necu ja ni dole da ih motam, al cisto ovako da drama bude veca ;) )
Ovo nikako nije istina i nije jedini put. Ovo je isto, ko da ideš oko guzice u džep. I za tebe isto važi (iako ideš preko Madjarske, mnogo ti je bliže po autoputu Graz-Klagenfurt i onda odmah iza onog najdužeg tunela iza Klagenfurta, skrečeš desno za Feldkirchen). Dalje ideš za Oberboden-Gnesau-Patergassen-Bad Kleinkircheim. Ovako, i u SLO i AUT se najviše isplati kupovat u Hoferu ili Lidlu. Ovih imaš usput koliko hočeš, a cene su ti skoro iste (važi i za SLO Kao i za AUT). A za sarme...ako češ ispast papak na granici, to pripiši sebi (šalim se):ski: .....može biti, da su neki prošli, ali oni koji nisu, neče se hvalit po forumu (računajte i sa tome, da su jake civilne patrole policije i na unutrašnjim granicama (u civilnim vozilima), koje kontroliraju ljude i prtljag).....Ako ovo zaista važi za čitavu Koroško, onda ti važi karta i za Katschberg, Innerkrems, Nassfeld, Ankogel-Mallnitz, Goldeck, Gerlitzen, koje vrijedi isto tako posetit (pogotovo ti je blizu Gerlitzen, a ni Innerkrems i Katschberg i Nassfeld nije daleko). Karte u ruke i studiraj....ipak so to sladke brige...:smoke: