dosta o pivu, englezima......
Nadam se da nisam izgubio sav kredit i da jos ima smisla da ostavim svoje utiske o protekloj zimi:
3 su razloga zbog kojih ce mi ova sezona ostati u dobrom sjecanju:
Razlog br1
U jesen prosle godine sam se navukao na ski-sajt (nash domaci :) ), presto da vjerujem da sam izopacenog uma jer u san ulazim citajuci ski-magazine, a dan pocinjem citajuci ski-atlase, radno vrijeme provodim uz konstantno otvorena dva ekrana jedan "radni" a drugi "tajni"......dakle shvatio sam da nisam jedini sa ovom vrstom bolesti. Vrijeme koje provodim razmjenjujuci prakticne ski savjete ( a jos vise nebuloze) sa nekim tamo kolegama skijasima: flexonima, tataratirima, wlad-ima, stekanima.....je postalo neuporedivno duze nego vrijeme koje provodim sa prijateljima iz 'stvarnog' svijeta, ne sto sam 100% zastranio nego sto se zivi tako da se nema vremena za vidjanja, imam srecu da mi je radni kolega istovremeno i "ski-buddy", ali covjek je umjeren u svom ski-entuzijazmu, a ja sam.........na svu srechu tastatura trpi sto ni jedan ziv covjek nebi mogo :) ...... Sve u svemu u ovoj sezoni sam otkrijo forum skijanje.co.yu i to je bash oke.
Razlog Br2
I pored zastrasujucih i deprimirajucih perioda bez snijega ove sezone mi je uspjelo da odskijam 3-4 dana offpiste (najdublji 'svijezi cijelac' sam skijao 7 i 8 januara radilo se o oko 20,30-tak centimetra). Neznam zasto ali ove godine sam u tome uzivao vise nego obicno. Imao sam srece da su u sva ta 3/4 dana bili izvrsni vremenski uslovi, sto mi je valjda dalo sansu da u potrazi za cjelcem odem i dalje nego sto ja to obicno cinim, mozda razlog za ovaj 'good feelin' lezi u cinjenici da sam ove godine koristijo materijal pogodan za tu disciplinu
Br3
dakle razlog br3 je uzrocno-posljedicno vezan sa br2: Ove sezone sam postao strasni zaljubljenik u twintip skije (kolko li sam puta ovo ponovio na ovom forumu), vjerovo sam u twintip jos dok sam samo citao recenzije, ali od kad sam jedne konacn probao, osjecam za skijanje jos vise nego sto sam do tada osjecao; U ovoj sezoni sam dakle otkrijo " skiju svog zivota'" : 1080 Foil, i skonto da to moje interesovanje (za freestyle-stvari) definitivno znaci da me je vec sad zdrmala middlife-criza. :sm003:
A ako dogodine kupim motor onda ce to znaci da je middlife-crisiks poprimio neslucene razmjere....
Sve skupa skijo 13 dana, al tjesim se da je kvalitet i snijega i skijanja puno vazniji od kvantiteta. zelja mi je da dogodine saberem 21.ski-dan od cega makar 10 dana offpiste :yay: