Stigao sam danas uhvatiti koju sliku sa lifta Poljice ,pa da ih postavim.
Dan je bio suncan do 2 sata , slike su slikane u 3 kad se vec naoblacilo.
Pogled za štampanje
Stigao sam danas uhvatiti koju sliku sa lifta Poljice ,pa da ih postavim.
Dan je bio suncan do 2 sata , slike su slikane u 3 kad se vec naoblacilo.
Evo malo osvjezenja slike su danasnje (jucerasnje , proslo 12 h)
Fine slike.
Rece mi Tatartira da je ojuzhilo, a vidim da je pomalo i progledalo po sredini staza, dakle pravo vijeme da se skija pored staze :ski:
Dovla majstore hvala za ovaj svjezi foto materijal, ima li posla??? Mislim ima li josh kakih simpaticnih 'polaznica' :smoke:
Danas sam se malo vise potrudio , pa ima i vise slika . Snijeg je odjuzio, ali netreba ocekivati u ova doba godine nesto drugo .MOze samo da se razlikuje u nijansama odn. kolicini vlage u sebi. Posla ima , mada u manjem obimu u odnosu na sredinu februara , e sad sto se tice "plaznica" kako se zalomi nekad ih bude vise simpaticnih odjednom :ok:, a nekad mrka kapa.:sm008:.Sapa jesi li isao ove godine negdje na skijanje?
aaaaaaaaaaaaa
Bio sam u januaru 12 dana. Ostavio sam thread o ski centru u kojem sam bio i prosle a i ove godine 'Nova ski stanica u Francuza'.
Evo sve cekam da momak s kojim sam bio, vec jednom dostavi slike koje smo tamo pravili pa da ih okachim.
slikano 01.marta 2007
http://mikula.no-ip.com/jahorina/sli..._u_lijevak.jpg
slikano 28 februara 2007
http://mikula.no-ip.com/jahorina/sli...eva_strana.jpg
Mikula (jel to ono ko kapetan mikula mali ;) ) I tebi hvala na update-u. i ove tvoje fotografije su za razlednice.
Sudeci po ovim slikama bilo je palo nekih par centimetara oko 1 marta???
Josh jedno pitanje; donja slika, jel ono Shator??? sa druge strane onog brijezuljka??? Ovo ja testiram samog sebe, kolko se josh od Jahorine sjecam??? Unaprijed hvala na odgovoru
Ako je po toj donjoj slici suditi, eto moze se josh po nedje proskijat i po neutabanom - uzivanje :ski: !!! .
Ustvari, ovaj snijeg je padao 27~28 februara i palo je nekih 25~30cm, nakon čega su ove slike napravljene. I tačno, to je dio na lijevoj strani stare Šatorske žičare - žičare Poljice koji namjenski tradicionalno ostane neutaban
E kad su ko razglednice, evo još jedne slike iz te serije sa istog mjesta sa pogledom na drugu stranu:
http://mikula.no-ip.com/jahorina/sli...stub_14_15.jpg
Bravo Mikula,
I ova ti je za razlglednicu.
I nigdje nikog tamo da proskija, ti dosla taman na vrijeme.....pa znash sta bi dao da mogu sad ondje da (na skijama) razgrnem onaj cijelac. :sm022:
sta reci osim :glavaozid :glavaozid :glavaozid
:sm023:
Pocinijo bi ubistvo za onaj netaknuti puder sa Shatora.:awm2:
Mislim se nesto kakve lijepe planine oko Sarajeva
Bjelasnica rips BUT Jahorina RULES!!!
Flexone, sta mislis? da je mudrosti, pa da se pokrene akcija da se sacuva i remontuje onaj jednosjed sa ove gore fotografije.
Nekom stranom turisti ko ji slucajno ili namjerno zaluta na Jahorinu uopste nije fazon da ga na pistu prevozi neki sestosjed sa vjetrobranom, nego upravo ovakav jedan raritet. I nije to uopste dekadentni retro fazon nego upravo pravi nacin da promovises ovaj centar, manje hotela i motornih sanki a vishe floklorne-etno ponude...
A u jednom centru kao sto je Mad River Glen se trude na sve nacine da sacuvaju 'singlechair'
Flexone ostavi jedan thread dole, o Mad river glen nemoj ja da pishem ti si amerikanac.:sm021:
Evo danasnih slika pred kraj sezone :sm008:
Prva slika Poljice ,druga slika sa lifta Zeljo ,treca sa staze Gorjelice
Kao sto se vidi donji dio staze je oguljen :sm008:
tuzno...
jahorina ove godine pravog snega nije ni videla... :(
BIlo je lijepo druziti se sa Jahorinom pa makar i virtuelno.....
Buraz i tebi hvala na svoj moralnoj podrsci svih ovih mjeseci:sm017:
Sad uzivaj u biciklizmu- Lens Armstrong:smoke:
Svih ovih mjeseci si mi vadio mast sa tim slikama i filmovima, e sad se polako priblizava payback time:
nadam se da cu da ti uzvratim punom mjerom sredinom aprila.
PS
Ja sam ti vec davno reko da si rodjeni talenat za art-foto a ti kontas da te zajebavam super slike......Jos da pocnes skijat na kavim shirim skijama, ima odma da te unajmim za neki foto-session.
PS2
Jel ti ono obecha otvorit zasebni thred: Jahorina slesh Taratatira??????? Haa??
I da ces sve filmice stavit na to???? pa evo sad imas vremeana
obećavam uskoro filmove, samo da se saberem
e da, pogledaj PP u vezi skija :o))))))
Ma sad sam ti se ispsovo na PP. Onolika shuplja prica i podleze ti mixu drveta i titana, ma to care nek budu sa srecom, cjena je nemam komentara.
Ubi cu te od zajebavanja:awm2:
@Stekane i tebi svaka cas": otvoren si za nove ideje ali imash marketinskog ili nekog drugog dara, elem preobratio si naseg zakletog ljubitelja betona i armatura, Svaka ti cast za cijenu, znam da je samo za prijatelje...,ali ako vako nesto opet budesh imo, a neznas kome bi ponudio.....EVO MENE.
PS
SLucanost ne postoji. Eto prije 10 minuta sam spomeno fat-ski i shta bi cojek postade vlasnik jendog para,hahahahahahaha
PS2
PARADOX IN FABULA i za tebe bravo majstore, shirish pravo jevandjelje
Ma sta je to na ovoj pred-predposljednjoj slici, zaledjena trava ili sta? Evo gledam 5 min u nju i ne mogu da skontam. Slika je boli glava.
A jel Speedwave il nedaj boze Magfire? :sm022:
:sm023:
Oggy necu ti rec koja je skija u pitanju. Nek se 'krivac' sam prijavi ovdje prvo javno okaje sve svoje izjave u zadnjih par mjeseci :smoke: i nek sam kaze na cemu ce od iduce sezone da vozi, samo ako hoce, naravno, da ne zadiremo previse u tudju privatnost.:cool:
ps
mada uvjek sam potajno znao da ne misli sve sto kaze;
sad uglavnom ima skiju na kojoj bezbjednije moze da ide da 'pishki' van staze:smoke:
Ne dizite ruke tako lako od Jahorine...dolazi sneg, tako da ce biti skijanja za vikend i cele sledece nedelje :ok:
Ovo vech zadire u paranormalne fenomene, ali tataratira je juche dobio vaznu i ohrabrujucu informaciju od jednog zhichara sa Jahorine, koji je usput shaman u slobodno vrijeme...
ne naucnim metodama (ne bih sad iso u detalje; mogli bi neki vegetarijanci da povrate po tastaturi) covjek-shaman amater garantuje obilje (snijeznih) padavina u centralnoj BiH narednih dana. Ukratko covjek tvrdi da zima josh nije prosla: Nadam se za vas.
klao čovjek jare/ovcu/ pojma nemam šta
i kaže slezena na kraju ima neki bijeli hepek i to je maltene siguran znak da će kraj zime doći nenadano sa dosta padavina
ja se tome smijao par dana i zaboravio...a vidi sad zayebao narod i satelite
i skupe prognoze narodnim predskazanjima
http://pixhost.eu/avaxhome/avaxhome/.../front_972.jpg
@tataratira - shamanu!
Izgleda da niko ne konta da je ovo naj-jaca meteoroloska 'para-ski' pricha ove sezone.
ps
A ovog aguname se sjecam od prije 15-tak sezona, radijo na ogorjelici 2 ???
Jes' ostarijo....al josh uvjek zna drevno znanje :sm021:
ps2
Jel pogodila ovca/jagnje? 'Oces opet skijat u subotu???
e stvarno, sta se desava?
kakvo je vreme na jahorini?????
Ima li najavljenog skijanja za vikend?
novih 30 cm, najavljuju za vikend sve staze u pogonu
ako ovako nastavi možda i Prača
mada u gradu nema snijega a i to najavljuju
po slobodnoj procjeni na kraju balade ostaće bar 50 cm
a skijao sam na 15 u subotu
u super....
Svaki live info je vise nego dobrodosao...
Ponovo mi se ozivljava ideja da odem na jahorinu... makar na par dana!!!!!!!!
evo u Sarajevu snijeg pada, gore mora da je prava mećava,
spremajte kofere
na ski infu
http://www.skijanje.co.yu/Ski_Info/jah_ski_info.htm
kazu 60cm!!!!
Mada mi to deluje kao previse....
... ali ... TOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!
A taman sam se bio oprostio od skijanja ove godine...
Nego, jel postoji neki prevoz direktno do jahorine iz Beograda (da nije do pala + bloody-taxi)?
I zna li neko kad ima bus sa Pala do Jahorine (procitao sam ovde da ima par puta dnevno, ali ne znam kada)?
Ili, treci slucaj, ide li neko za vikend, da mu smanjim troskove prevoza? :)
Sapa , hvala ti za one linkove .Do edukativnog ili slicnog matrerijala jako je tesko doci , covjek bas treba da "kopa" po internetu da bi nesto nasao. Na Jahorini i dalje pada , danas je radila samo Gorjelica 2 , a ostale staze su se radili rataracima u toku dana ,tako da bi trebalo sutra da vise zica radi :sm019:. Koliko ima snijega sami procijenite na slikama .Slikao sam nize djelove Gorjelice ,jer je gore bola magla .
Jox rado bi ti dao informaciju , ja zivim na Palama , ali pred kraj sezone sve se poremeti (mislim na autobuski prevoz koji ukinu cim malo interesovanje opadne-takvi su privatnici ).
Bilo je i pravog uzivanja u cijelcu.
Dovla thanx....
Dovla hvala ti i u moje za ove 'real-time' slike....ako laze koza ne laze tvoj shtap ima ga vech 1 metar.........drzis nas up-to-date, nadam se da ce te sutra bash uzivati i praviti slike puno bolje jasnoce.
Puuu samo da znash kako mi je sad vatra. Kaki snijeg Kad bi sutra ujutro u pola osam mogo bit gore...pa znas da nebi svu noch spavo........ Pretpostavljam da je ovo i tebi prvi put da ove sezone skijas za svoj cheif, u ovakvim "jako loshim" snjeznim uslovima:sm022:
Uzivaj punim plucima, drago mi je zbog vas dole.
PS
Dovla, sredi nekako gore, da ne pale ratrake, tataratira dolazi sutra da utvrdi offpiste gradivo :ok:
A ne dirajte mi celac, ili bar ostavite nesto do subote!!! Pliiiiz :glavaozid :glavaozid :glavaozid
to Sapa, kako se sekiraš za mene, druže moj....
upaljen mi mokraćni mjehur...biće borbe do WCa :o))))
sutra je dan D, biram skije...u igri SW 14 I Magfire 12
nikad ne reci nikad