-
Ski oprema za pocetnike
Da li neko moze da mi kaze kakve skije da iznajmim? Visoka sam 180, imam 70 kg, totalni pocetnik(jos ne znam da skijam:sm008:), uopste se ne razumem u opremu i iznajmljivanje.I jos ako znate gde bih mogla po najpovoljnijim cenama da iznajmim i koliko otprilike kosta kompletna ski oprema(skije, pancerice i stapovi) za 7 dana?Hvala unapred
-
Najlakše ti je da iznajmiš opremu tamo gde ideš (da je ne vučeš - kad je već nemaš). Idealno bi bilo da imaš svoje cipele (skijaške).
Uzmi neke "početničke" tj. "mekane", dužina maksimalno do brade (pošto si početnik), da su karving i da im je mali prečnik (manje od 15m) - tj. da su "zakrivljene".
Nemoj uzimati: "stare" skije (ravne), dugačke, staru opremu, neudobne cipele.
Uzmi: dobro opremu ;), uzmi časove za početak (od instruktora).
Proveri/obavezno napomeni: da ti proveri (onaj ko ti iznajmljuje opremu) podešavanje vezova.
I UŽIVAJ - to je najvažnije :D.
-
Hvala ti na savetima! Mislila sam da uzmem ovde opremu jer je u Borovecu skuplje, a cula sam da ovde ima da se iznajmi za 4-5 evra po danu.Samo ne znam gde :confused:
-
Ako si iz Bg-a lako ces to resiti :ok:
-
Ski oprema za iznajmljivanje ima na Bulevaru Revolucije,preko puta Tasa, u radnji Sport +. Proslu sezonu sam iznajmio Headove skije sa pancericama i stapovima za 5.000 dinara, na ukupno 11 dana (u januaru).
Imaju solidan izbor opreme,uglavnom Head-ove,i posto sam prosle godine bio totalni pocetnik(nikad pre nisam stao na skije ^^) dali su mi neke Head skije,do pola braon,pola sive.TVRDIM najruznije skije na celom kopu, cast izuzecima(drvene Elanove od pre 20godina sa crvenom zvezdom na vrhu ^^) ali su mi te skije odlicno posluzile i toplo ih preporucujem pocetnicima :).
-
Koliko sam ja video na Kopu ima da se iznajmi dobra oprema za male pare (ja sam ove godine iznajmljivao skije/štapove - pošto me ne mrzelo da nosim skije [samo sam poneo cipele]), a ujedno je to dobra ideja - da iznajmljuješ različitu opremu (na dan-dva) i vidiš šta ti najbolje "leži". Ako vugliš iz BG, i još ako se zezneš - nadrljao si celo skijanje ;).
-
Pa na kopu ti je rentiranje opreme uglavnom skuplje ide oko 100e-110e, dok je u bg-u 50-60e.
-
Ne znam, u martu ove godine (kada sam ja uzimao) je bilo oko 5-7EUR skije+štapovi dnevno, video sam da ima dosta dobrog popusta na više dana.
Verovatno je veća cena sa cipelama + u vreme raspusta.
-
Pa pazi mozes ti u vreme raspusta nabaviti opremu po ceni 5-7e dnevno na kopu AKO IMAS VEZU u radnji gde rentiras ;) Ali uglavnom su cene skuplje 20%-40% za vreme raspusta 30.12-21.01
-
Ja sam u martu prosao sa oko 5000din cipele, skije, stapovi za klinca i mene na 5 dana