Austrija, Serfaus - Fiss - Ladis 2007
Ove godine skijao sam u ovom super skijalistu i boravio u vrlo neobicnom selu koje prima oko 5000 gostiju Serfaus.
Prosle godine sam bio u st.Antonu a preprosle u po mom misljenju najboljem mjestu austrije Ischglu.
Na ovom forumu sam novi, pa koga nesto vise interesuje o skijanju u Tirolu neka mi se javi.
Nije bas toliko skuplje iz Srbije......
Na ja, to sa vizama je zaista bezveze, ne moze se nista spontano uraditi. Takodje je cinjenica da je za nekoga ko radi na balkanu skijanje preskupo. Ja ne mislim uopste da je to iz juge skuplje. Meni nije poznato da iko odavde ide u nekim specijalno organizovanim aranzmanima. Smjestaj se nadje na internetu i preko neta ili eventualno telefonom bukira. Sjedne se na voz ili u auto i ode na skijanje. Ski pass se kupi na licu mijesta. Posto ne posjedujem automobil ja se vozim iskljucivo zeljeznicom, a istom je npr. moja sestra vec dve godine iz Beograda dolazila na skijanje u Austriju. Putovanje vozom mogu samo preporuciti. Funkcionise super. Moze biti eventualno skupo... Smestaj sam placao 25E po osobi i danu - soba sa doruckom privatno u kuci. Skipass samo 150E za 6 dana posto je bila predsezona. Ja sam bio zadnju sedmicu januara, a sezona je od 1. februara. Normalno kosta sestodnevni Skipass 175E ako si smesten u jednom od ova tri sela, a ako ne onda 202E.
Hranio se najvise u samoposluzi pored smestaja. Smestaj koji sam uzeo je najjeftiniji koji je postojao, ali iz iskustva znam da je najjeftiniji smestaj u Austriji zapravo super. Jeftin je jer svaka soba nema svoje kupatilo(mada svaka ima lavabo za umivanje), ali je naravno sve perfektno cisto, centralno grijanje radi dan i noc, tople vode ima uvek, i dorucak je uracunat i meni ne treba nista vise. Skija se na 170Km povezanih staza. Ako mi objasnis kako se stavlja neka slika u ovu poruku to cu i uraditi, evo niako da skontam. Mene je dakle 7 dana sa putem iz nemacke, smestajem, skijanjem, klopom i provodom kostalo ovaj put 600E, a obicno je oko 700E.
Troskovi puta se mogu smanjiti ako vise ljudi ide autom.
Nadam se da sam vam odgovorio na sva pitanja, a ako ne javite se i kako rekoh stojim vam na raspolaganju za razne informacije i male usluge jer je mozda meni iz moje "perspektive" neke stvari jenostavnije nego vama uraditi, npr.telefonirati i pitati nesto ili .....