Q: Borderi, gde ste? , A: Evo ostrimo kantne!
Pocinjem ovo da pisem, i pitam se koliko ima smisla...
U svakom slucaju, nesto mi govori da ce biti rasprave
Ne znam koji procenat posetilaca ovog foruma spada u kategoriju bordera pocetnika, ali sudeci po utiscima sa planine ima ih poprilicno.
E sad, nemojte pogresno da me shvatite, nemam ja nista protiv Borda i Bordera, ali...
Cini mi se da preveliki broj tih ljudi smatra da je dovoljno imati dasku i kul jaknu, da bi se osecali extremno. 99,9 % bordera kod nas nema pojma kako se to radi. Ljudi, platite skole. Svaki put kad se penjem zicom vidim gomile likova koji se bukvalno kotrljaju niz padinu i u najboljem slucaju oru (ionako nedovoljno pripremljenu) stazu. (ovo me ipak najvise boli) Bord nije predvidjen za to. Kako se bre ne smore od otklizavanja niz najveci deo padine. Ne znam kakve su nam skole, ali bi verovatno ipak nesto naucili od instruktora.
Nemojte pogresno da me shvatite, nisam od onih: "bezi mali, kvaris mi sneg"- likova, ali moram da primetim poprilican jaz izmedju stava i realnih kvaliteta nasih bordera... Ne mora svaki da bude sampion i kralj half pipe-a ali bre naucite da vozite to cudo a ne da se smarate. Stvarno sumnjam u taj osecaj uzivanja i slobode pri pokretima koje vi izvodite...
Mozda im je dovoljno da izgledaju kako izgledaju ?
Mozda sam ja samo navikao na iste takve likove na skijama ?
Nemam pojma.. u svakom slucaju eto vam teme za forum...