Stize uskoro i razvedravanje i pravi skijaski dani pa ko voli nek izvoli....
Prilog 16469
Pogled za štampanje
Stize uskoro i razvedravanje i pravi skijaski dani pa ko voli nek izvoli....
Prilog 16469
Ajmo neki mali info, kako je gore... Da li je gore gore nego sto je dole, ili je dole gore nego sto je gore...
Google ne konta da ne mere kisa da pada na - 6
Ma kakva kisa, ne dolazi u obzir...
Svaki dan se drogiram sa web kamerama... poprilicno je raznovrsno vreme, i magla i sunce i vetar. Boga mi ove godine prava zima, i mislim da skoro nije bilo metar snega. Mi stizemo 3. februara, na zalost ne mozemo pre. Jedno pitanje, mada nije za ovu temu, da li je neko proverio put Svrljig - Kalna ali nakon padavina... da li se cisti?
I mene zanima isto.Kako se odrzava put Svrljig-Kalna posle padavina,jer pre dve nedelje je jedan ,,majmun,, izleteo sa puta po malom snegu,pa sad ne bih da rizikujem,ako uopste ima snega na putu,nisam za.Ako moze informacija sto pre,jer krecemo sutra.Hvala unapred
Dobre gume i normalna voznja i nema sekiracije ... Mi smo prosle god po bas losim usovima isli bez problema... A Svrljizani svoje puteve odrzavaju 10 puta bolje nego Nislie u svakom smislu...
Hvala na odgovoru,i ako mi ne znaci nista,kako je bilo prosle godine.
Po rečima mojih prijatelja iz Svrljiga put se čisti redovno, pre dvadana su išli put Kalne. Trenutno nema snega na putu sve je očišćeno...
Poslednji put sam se vraćao tim putem 2.1.2018, na planini je padao sneg po malo tog dana, i dan pre toga.
Videlo se da je put je bio čišćen, i bačena je so, ali bilo je deonica gde to nije bilo dovoljno - u smislu da je u nekim krivinama bilo i leda. Tako da kao što neko reče - potrebno je voziti opreznije u takvim uslovima.
Ali što se mene tiče - od kako je sređen put - to je za mene jedina opcija iz Niša. Više i ne razmatram da idem preko Knjaževca ili Pirota.
Mi danas dosli. Isli preko pirota. Na planini fenometalan dan. Snega dovoljno, sunca taman
Zdravo prijatelji, prvo se izvinjavam zbog mog lošeg srpskog jezika :)
Sredinom februara doći ću s mojom ženu na Stare planine, želim da vas zamolim da mi date neko pojašnjenje
da padine stignu do Babinog zuba maksimalno pripremljenog.
Sa crvenim strelicama na slika pokazao sam kako želim da naučim i odem.
Parkiću automobil na parkingu hotela Stara Planina (na donjoj stanici gondole)
i ja idem odatle. U završnici, gde je kraj Koniarnik, moje pitanje je: mogu li na obrnutom redosledu
da mogu da se vratim u moj auto na donja stanica gondola ili ne? U youtube ne mogu pronaći link za veza staze
Suncana dolina-Babin zub, postoji samo jedan - Babin zub-Suncana dolina.
Pitam zato što želim prvi dan da se kreću po svim stazama, a potom i da izaberem najbolje staze za skijanje.
Ako to ne uspije, moram da parkujem jedan dan na gondolu i vozim Jabucko i Babin zub
i još jedan dan da parkujem na Konjarnik dole i se vozi samo Suncana dolina i Konjarnik.
Zahvaljujem svima koji će mi pomoći I nadam se da ima sneg sredinu Februara. :)
Prilog 16518
https://imgur.com/jF09XOL za svaki slucaj dajem i link za slika
Cao,
srpski ti i nije tako los, razumeli smo te. Prvo pitanje je zasto se ne parkiras kod Konjarnika, blizi je od gondole. Drugo, sve su staze povezane tako da mozes od gondole do Konjarnika i nazad, a mozes i obrnuto
Predivan vikend,staze sredjene,put Svrljig-Kalna cist.Malo guzve u nedelju,ali sve u svemu dva extra dana....
I tako ce da uradim ,ce da parkiram kod Konjarnik i ce da opitam da obilazim sve staze ,ako nije bas tezko da prodzem ot Suncana do Babin zub ce da probam,ako ne prvi dan samo Suncana i KOnjarnik ,pa sledeci ce da idem na jabucko i babin zub staze :)
Hvala za odgovor:)))
@boys san@
Poslusaj mickeu-a, doduse zavisi gde cete biti smesteni ali ako niste gore kod hotela Konjarnik ti je svakako najblizi...
Sve je povezano tako da ces u jednom danu stici sve da odvozas... vise puta. Dobrodosao :cug:
By the way, mi stižemo u subotu i bićemo prisutni sledećih devet dana. Pa ako je neko raspoložen za druženje ili ne daj bože nekom treba pomoć vidimo se gore :ski:
Hvala vam puno,stvarno. Rezervisal sum u Crni Vrh jedno studio,tako ce da Konjarnik mislim da mi je na 4km od kuca i kako ste mi rekli,gospoda,tako ce da uradim. Jos jednom ,hvala . Jedva cekam da dodzem 18tog februar(nadam se da ima dovolno sneg) na Stara planina. Prijatno i pozdrav.
Evo ukratko... stigli juce po nenormalni vremenskim uslovima. Verovali ili ne na auto putu 21C, Cestobrodica 16C, Knjazevac 19C. Ali evo nas gore, sve radi oko -0C, teeeska magla, pici vetar narocito na stazi Babin zub ali nema veze prava zima. Mislim da je selo Crni vrh puno. Najvise naravno turista iz Bugarske. Sada me ceka " dunja" u Plazi pa moram da idem...
I juce I danas idealno. Sunce, vetar minimalno, temoeratura blagi kinus. Apsolutno savrseno. Nikada vise skijasa nego ove godine. Cak mi se desavalo da ima I desetak ljudi u redu za zicu.
Veceras se vratili sa planine. Evo prvih utisaka... vreme, generalno, pravo zimsko... tri dana idealna jedan sa teskom maglom i jakim vetrom, ostatak malo oblacno malo magla malo suncemalo vetra a temperatura oko nule. Ove godine je po poseti pocelo da lici na skijaliste. Kada ovo kazem prvenstveno mislim na prisutnost turista radnim danima...
Veliki broj turista iz Bugarske a mislim da je odnos 70 vs 30 u procentima u korist Bugara. U poslednjih nekoliko godina nisam video toliko automobila ispred svake kucice u selu Crni vrh, cak je i "Hajduk Veljko" imao dobru posetu. Snega takodje dosta vise nego predhodnih godina. Ljudi zaposleni na odrzavanju staza dobro odradjuju svoj deo posla. Meni licno je zao sto vise ne radi kafic u podnozju Konjarnika pa smo ostali samo sa dva postojeca.
Zar je moguce da niko sa foruma nije bio na Staroj ovih dana???
Zdravo ljudi, vratili smo se pre dva dana,mogu da kazem -odusevil sam se od Babin zub. Bilo je jaka magla i vetar ,ali sve drugo super . Hvala svima za komentari i uskoro opet ce da dodzem :)
Bili smo od cetvrtka do nedelje gore. Bilo je fantasticno skijanje bez guzvi i sa odlicno pripremljenim stazama. Mozda malo kvari utisak magla koja je bila prisutna sva cetiri dana ali nista strasno.
cao,
da li ima nekoga tamo gore da nam kaze kako je...
nesto bih sledeceg vikenda....
da li se meni cini ili ove godine bas ima slabo informacija ovde na forumu...
da li su botovi krivi zasto se na forumu slabo pise?
ajmo ljudi, bice jos izbora:(
Jedna danasnja slicica sa Stare planine.
Nije lose, mada ima malo i oblaka. Bitno da nema magle...
Evo svih slika od juče:
Prilog 16621
Prilog 16622
Prilog 16623
Prilog 16624
Prilog 16625
Ne da mi da zakačim više od pet slika po poruci, pa evo još ove dve:
Prilog 16626
Prilog 16627
(Inače, kačenje slika na forum sa Android telefona (Firefox browser) mi nije radilo, zato kačim tek sad, sa računara.)
Kako se da videti sa gornjih slika: Juče odličan dan za skijanje. Mi smo malo zakasnili, na stazi smo bili tek oko 11, od tada pa do kraja dana je većinu vremena bilo sunce, temperatura ispod nule, staze u solidnom stanju, milina.
Danas pak baš loš dan. Od jutra gusta magla, vidljivost bukvalno nekih 10m ako ne i manje, skoro da ne vidiš gde je staza, temperatura iznad nule, sneg se lepi za skije. Tako je bilo sve do iza 1, tek onda se nešto razbistrilo, mada su i dalje s vremena na vreme nailazili talasi magle.
Pošto je meni ovo bio prvi boravak na Staroj planini, malo utisaka: Sveukupno, za početnika ili pak nekog srednjaka rekreativca kao ja, jako lepo vikend-skijanje, i to je to. Ko voli off-piste, pretpostavljam da i njemu može biti zanimljvo, ali ozbiljan skijaš ne znam šta bi radio gore.
Za ljude koji rade na skijalištu, pohvale od mene. Deluju dobro organizovani, moj je utisak da rade koliko mogu, malo ih je očigledno sneg zatrpao tako da neke stvari kao npr. prilazi rampama itd. bi mogli biti bolje rešeni, ali nije veliki problem.
Neke instalacije su po meni loše rešene, npr. meni se čini da je gondola velika glupost, običan četvorosed mislim da bi mnogo bolje odradio posao. Sa druge strane, četvorosed na stazi br. 5 mislim da bi morao da ima kabinu, ona strana je potpuno eksponirana, mnogo je hladno kad duva vetar. Prelazi sa staze na stazu isto su nekako traljavo rešeni, mnogo se vremena izgubi da se ode sa jednog kraja skijališta na drugi.
Nisam uspeo da procenim koliko ima potencijala da se skijalište širi, i u kom pravcu. Mislim da nema smisla praviti bilo kakve dodatne smeštajne kapicete na lokaciji na kojoj je hotel Stara planina, umesto toga mislim da bi bilo bolje da se ti kapaciteti prave dole u kotlini, i da onda gondole izlvače ljude na staze. Ali dole je sve skučeno. Plus, isto to sve važi i za Kopaonik, ali svi znamo kakvo je vašarište tamo nastalo...
Priroda prelepa, juče kad je bilo sunčano na momente sam ostajao bez daha, vidi se pola Srbije na dlanu, Karpati u Bugarskoj... Obavezno se vraćam na planinarenje čim se otopi sneg.
kONJARNIK I SUNCANA NECE RADITI OD 6-9.03 ZBOG TAKMICENJA
nece raditi???
mi planirali sutra popodne da dodjemo...
Radice za takmicare naravno ali ne i za posetioce i rekreativce
Prilog 16628
Zna li se hoce li ove staze raditi sutra?
Za vikend rade sve staze,ocekuje se lepo i suncano vreme
bice dobrog skijanja svakako...
Juce savrsen dan. Posle 12 pustili Konjarnik i Suncanu. Danas nije los, vikend, guzva, sneg vlazan... Malo tesko za skijanje posebno poslepodne. I deluju mi staze nesredjene. Videcemo da li ce biti vredni nocas...
Juce smo skijali....temperature jako u plusu ,skijanje solidno,posle 12 primetno tesko skijanje jer sneg nije izdrzao tu toplotu
Puno ljudi,dan prelep,pravo uzivanje. Dosta gostiju iz Bugarske,parking prepun i kod gondole i kod konjarnika
Snega ima dosta a videcemo koliko ce se odrzati narednih dana.... sve u svemu,iskoristili smo trenutne uslove maksimalno
Prilog 16640
Prilog 16641
Prilog 16642
malo video materijala od nedelje..... mnogo snega ,mnogo sunca,mnogo uzivanja....
https://www.youtube.com/watch?v=KFgF6UyhmTE