Kako je danas? Može neki izveštaj?
Pogled za štampanje
Kako je danas? Može neki izveštaj?
Evo izveštaj.
Duboka 1 i Duboka 2 nisu radile do jedno 10h, dok pančić express nije radio do jedno 13h
Razlog su zaledjeni stubovi, točkovi, korpe..
Staze jako tvrde, sa dosta ledenih površina. Karaman greben krcat :) Vozio sam ledenice koje su odlične, gvozdac nije baš nešto bio dobar.
He, ja sam visio jutros na d1 i d2 3x15min sa ženom, zubi nam se smrzli ;). Staze danas odlicne, malo leda, ali nista strasno. Gobelje super, ledenice vrhunske, gvozdac malo hupsera, duboke korektne, narocito crna. Marine vode korektne, knezevske bare ok, pred kraj dana lose.
Sve u svemu, za ovaj datum odličan dan. Malo hladno, severac brije, oblačnost prisutna, ali tvrde staze i dooobar freeride polovinom marta, sta ce covek vise...
Gužva samo na Karaman Grebenu, ostale žice poluprazne.
Duboka Crvena odrana i ledena kod spajanja sa Crnom
Jel ima neko sutra mozda da se vraca sa kopa? Sutra bih doso ali bih se istog dana vratio, pa ako ima neko ljubazan da me spusti do krusevca da uhvatim neki prevoz do nisa ili ako ide neko za nis jos bolje?! :D
Zna li neko ukakva je situacija na putu od Brzeća do Kopa?
Trebaju li lanci?
Jutros nisu trebali
Malo pre sam cuo jednog instruktora da je rekao da snega ima sako do one baze posle jarma, posle je cisto pa ne trebaju lanci
stigao pre 45', ovde je -13 i za koji sat nece moci bez lanaca preko Josanicke, sneg po putu od kapije za nacionalni park. Trenutno moze bez lanaca, put pod snegom nekih 5-6 cm nerazgazenog, neutabanog, neociscenog... :) AMSS kaze nikako preko Brzeca, ne preporucuju... vidimo se na stazi
Danas odlicno vreme za voznju van staze, sneg pada ceo dan i ukupno svezeg ima 30ak cm. Jedino sto ljudi ne postuju zabranu skijanja van staze pa je dosta izgazeno do sad, sutra ce morati po secret spot-ovima da se jedri :D
Pozdrav za Macka011 :)
Evo jedne slike, u tipicno kopaonickom stilu :D
Mislim da ovog nema nigde osim kod nas :D
Malo je okrenuta, saljem sa mobilnog :D
Danas, zaista VRH dan za off-piste! A i za ostalo!
Da nam živi Kop i da se i dalje razvija. ;)
evo dosli smo kuci, polomljeni, dan odlican za sve bucmaste skije, a ja se zahebo pa obuo rejs cackalice.. veeliki pozz za Tadiju91, covek stvarno skija na laminatima! :D
Danas je off skijanje bilo i na samim stazama :D
Ledenice i gobelje vrhunske !! Krčmar takodje ali preko prečice sa pančićevog vrha :D
Nije nam se dalo da se vucemo do gobeljica, mislili smo da vetar brije ko na pancicu, a marine vode ako su prepune, tacno bi dobio fras...eto jos jedan zaheb u nizu danas...
Danas pravi zimski dan. Snega koliko hoćeš a sunca nigde.
Trenutno je vedro tako da se sutra očekuje perfektan dan.
Bilo je i sunca. U nekoliko navrata i vejavica i promalja se sunce kroz neke rupe u oblacima. Ali je bilo stvarno hladno. ..
Powder day po svom stazama.
Macak marine vode se zaobilaze. Imaš one pomoćne žičare vučak. I izadješ na vrh one staze što ide dole do jarma. Na gobeljama jedino na vrhu je duvao vetar, a sve staze su bile u zavetrini i bila je milina :D
Sada vedro, staze kao piste a ja idem kući :(
Napolju je trenutno sunce, milina jedna, a vidim da je opasan minus - nikad bolje! Sneg ne pada, a jes vala totalni fijasko meni juce - potpuno sam zaboravio na te vucak varijante, nikad se sa time nisam vozao na Kopu, pa smetnuo sa uma da potoje uopste (!), a imao sam zelju da odem na gobeljice! Danas 100% odoh tamo!
Mene kum nocas nagovori da idemi jutros, i hvalaa muuu.
Dan je vrhunski
Na gobeljama sa Tadijom91, vrh! Sunce, sneg, staze, off, ma ima za sve I svakog! Dan kakav se pamti! :D
Odakle gospodi na žicama ideja da zabranjuju borderima da idu sa obe vezane noge?
Da li neko zna jel moguce proci od strane Brzeca bez stavljanja lanaca?
Trebalo bi sutra ujutru da budem gore mada vidim da je prognoza sneg.
Danas nisu trebali lanci. Snega ima do baze pre jarma. Danas se možda i istopilo to..
evo malo slika od danas, da vidite sta ste propustili...
...i jos malo...
...jos par za kraj. Danasnji dan je jedan od najlepsih koje pamtim - sunce, lep minus, oko -7, sneg skripi, staze fenomenalne, vetar samo na vrhu i nije bio jak, kuvana rakija svuda oke, rtnjeve krofne standardno odlicne, dan za pamcenje, zaista! Pozz za @Tadiju91 i njegovog drugara :cug:
Bravo.Bravo.:ok:
Ja koliko znam, mora bord bar na jednoj nozi jer nije bezbedno da se nosi u ruci jer moze da ispadne i povredi nekoga ispod zice....
@Macak011
Aaaa vidi se da si napunio baterije,ogromna razlika citajuci ovaj tvoj izvestaj u odnosu na one suvoparne polemike koje si vodio cekajuci ovo danas :ski: .Odlicne fotke vidi se kakva je atmosfera i uzivanjac danas bio na Kopu :yay:
:dziveli:
Zbog ovakvih dana dođe mi da dam otkaz jer se retko potrefi za vikend jedan a o dva dana da i ne govorimo. Ove godine sam uspeo da uhvatim jedan takav vikend u decembru i jedan oko srpske ng. Plus ovo danas.
Ali zato što sam imao kišu tokom 7dnevnog boravka gore...
Još sam se navozao elanovih skija za sledeću sezonu. Danas na gobelji 2ipo sata na race gsx 170cm. Kakvo uživanje!
Jutros oblacno i veje sneg. Ne veje, nego sipa... :)
Znaci za*ebao sam se :/