A ono kad se spustis dole malo brze khm pa nece da te pusti ski pass pa cekas sa strane? :D
Pogled za štampanje
To bre ne moze da se desi ... kako da te ne pusti ski pass? Programiran je za te pusti za onoliko minuta koliko mu treba da te izvuce na vrh ... jedino ako se pustis na pola staze pa dodjes brze na pocetak nego sto je tvom sidru trebalo da stigne do vrha :)
Nikad ne potcenjuj ludost haha
Salim se, stvarno se to desava na tom sidru. Ni meni nije bas najjasnije ali mi se cesto to desavalo da nece da pusti vec da moras da sacekas.
Mislim da ima neka fiksna vrednost koja vazi za celo skijaliste.
Ha ha, dešava se... i ja mislim da je na minute :glavaozid ali zato puštaju dobru muziku na Sunčanoj...
http://staraplanina-babinzub.info/wp...A-SKIJANJE.jpg
U okviru drugog Top ski vikenda, od 26. do 29. januara, skijaši i borderi koji se odluče da provedu produženi vikend na planini, mogu da iskoriste popust od 20 posto na trodnevne i četvorodnevne ski karte.
Nakon prvog Top ski vikenda, Skijališta Srbije u svojim ski centrima Kopaonik, Stara planina i Tornik na Zlatiboru nastavljaju sa tradicijom popusta, pa svi oni koji se odluče da provedu tri ili četiri dana na snegu mogu da iskoriste povoljnije cene ski karata i uživaju u odličnim uslovima za zimske sportove.
U toku sezone, ljubitelje skijanja i snouborda očekuje još tri Top ski vikeda u terimana od 23. do 26. februara, od 9. do 12. marta i od 30. marta do 2. aprila.
detaljnije http://staraplanina-babinzub.info/st...do-29-januara/
Bio sam u nedelju, dan je bio kao stvoren za skijanje. Vetar u ledja na strani Suncane i Konjarnika, oblacnost 1/10, minus 7...
Nadam se da je na BZ sve kako treba, da se lepo skija, da nema problema, pa zato nema ni poruka...
Ako je tako, da ne kvarimo i srecno skijanje onima koji su gore:)
Gledajući u kamere sve izgleda veoma dobro. Jedino ne znam koliki je minus gore...
Imam informaciju iz prve ruke, moj drugar je otišao jutros gore i kaže da je danas bilo idealno. Temperatura blagi minus, bez vetra i sunce ceo dan. Sve radi a na ski lift ulaziš odmah. od gužve nema ni g... Moj sin ide u ponedeljak a ja sledeću subotu... Jedva čekam :yay:
u subotu i mi sa decom idemo gore. mada najavljuju neki dobar plus u Beogradu za sledeci vikend, tamo bi moglo da bude dobro....
Bio prethodna 4 dana gore. Snega ima sasvim dovoljno, sve zice rade, a od staza ne radi samo ona polu-staza 5a na cetvorosedu. Tokom nedelje je poluprazno, a cak i za vikend nije bilo guzvi, na zicu se ne ceka ni minut bukvalno. Obzirom da nema mnogo skijasa staze drze odlicno, nema leda ni hupsara. Cak ni Konjarnik nije oguljen u gornjem delu.
http://staraplanina-babinzub.info/wp...ertifikate.jpg
Javno preduzeće Skijališta Srbije dobilo je sertifikate kojima se potvrđuje da je sistem menadžmenta organizacije usaglašen sa zahtevima standarda ISO 14001 i OHSAS 18001. Sertifikacija se odnosi na upravljanje i održavanje skijališta u ski centrima Kopaonik, Stara Planina i Tornik na Zlatiboru i upravi u Beogradu.
Skijališta Srbije na ovaj način dobila su potvrdu da kvalitet upravljanja i procesa rada u najpopularnijim srpskim skijalištima po međunarodnim standarima ne zaostaje za poznatim inostranim ski centrima poput Kapruna u Austriji, Zermatt u Švajcarskoj, Serre Chevalier u Francuskoj i Aspena u USA.
detaljnije http://staraplanina-babinzub.info/st...o-sertifikate/
Opet informacije iz prve ruke... vremenski uslovi od subote do danas, idealni. Sunce, poneki oblačak, nema vetra, -4C, bez gužve, staze su extra itd. Temperatura se u selu Crni vrh popela iznad nule, danas +6C ali sneg za sada ne popušta.
Bio na BZ zadnjih dana januara, vreme perfektno, bez oblaka jednog, staze savršeno pripremljene bez imalo leda. Hotel za svaku pohvalu, hrana, osoblje sve bez ijedne zamerke, prosto mi se dešavalo da pomislim da nisam u Srbiji. Nadam se da će tako ostati i da ga političari neće očerupati kao i sve za šta se uhvate.
ja prosto moram da reagujem na vladin019 obavestenje. Nije nista licno, vec se odnosi na te sertifikate skijalista srbije.
kako je to minimax znao da kaze, ja lud, samo ne znam ko je zbunjen.
voleo bih da znam sta je menadzmen organizacije uradio toliko dobro da se uporedjuju sa evropskim i svetskim ski centrima???
da li se neko pita zbog cega, na primer jos uvek nisu zamenili jedina dva dvoseda na kopaoniku?
o babinom zubu i dugackoj gondoli, dovoljno smo vec pisali...
ja vec razmisljam kako u subotu da se parkiram sto blize gondoli, da ne moram sa parkinga, sa decom da pesacim do pomenute duge....
prosle godine, stajao je policijac i niko ko nije gost hotela nije mogao da skrene prema gondoli, vec ga je upucio na nesrecni parking.
svaka cast ljudima koji odrzavaju staze, njih treba pohvaliti a ne menadzere
14001 se odnosi na zivotnu sredinu, a 18001 na zdravlje i bezbednost na radu. Tekst je napisan politicki, narocito ako se uzme u obzir sta je potrebno da se dobiju ti sertifikati. Prosle godine su dobili 9001, koji se odnosi na kvalitet. Nijedan od tih sertifikata ne moze da bude argument za izjednacavanje sa svetskim centrima. Oni jednostavno znace da postoje (ili bi trebalo da postoje, ako su zaista zarađeni) procedure po kojima se radi, zatim, uputstva, instrukcije itd. To je naravno super, ali uopste nema veze sa izjednacavanjem nivoa sa centrima u razvijenim zemljama...
Znajuci kako razne firme dobijaju sertifikate i ISO standarde ne bih ovo ni komentarisao... a i više verujem svojim očima :dontknow:.
Evo i malo informacija iz prve ruke. Za razliku od sjajnih vremenskih prilika predhodnih dana, danas je na skijalištu bila magluština a temperatura je prešla u plus. U selu Crni vrh je dobar plus zadnjih par dana i sve se otapa. A i za vikend se predvidja +10C i više. Ono što nije dobro, izgleda da je popodne padala kiša na skijalištu, doduše ovo nije informacija iz prve ruke pa molim bez panike.
I mi ćemo sutra put planine, doduše stići ćemo u popodnevnim časovima tako da info o skijalištu slede od nedelje :ok:.
Mi smo juce skijali, popodne od13. Nije bilo lose za prvi dan. Staze drze jos uvek dobro, ali je bilo magle i neka slava kisa ili sta je vec. Bili smo mokri, bas. Negde oko 15, pocela je na kratko i ledena kisa. Sve ovo se desavalo na stazama oko gondole. Danas krecemo na Suncanu, Konjarnik i Babin zub.
Danas, bar za sada, mnogo bolje stanje. Ja ne bih bio ja, kada ne bih nasao primedbu😀. Suncana i Babin zub nisu sredjene. Konjarnik odlican. Kada bih znao, poslao bih i neku sliku....
Juce magla ceo dan. Danas oblacno, bez magle, sve staze u funkciji, odlicno skijanje. Prave malo i vestackog, tako da ce biti jos skijanja...
Bili smo od petka do danas gore. U petak magla juce i danas suncano. Bez guzve,naskijali se za sve pare. Staze super sredjene malo leda popodne na suncanoj i konjarniku ali nista posebno.
Malopre stigli kući... nekako mi je neverovatno da ovoliko malo postova ima... sutra ću se raspisati sada nemam snage ni volje :sm022:
Evo tek sada dodjoh do malo vremena... celu proslu nedelju smo proveli na planini. Moj utisak je da zaista nikada veći broj turista nije bio prisutan tokom radne nedelje. Konstantno je bio pristojan broj skijaša na svim stazama čak se i dešavalo da bude i pet šest ljudi ispred mene na ulasku na četvorosed ili sidro. Što se tiče vremena počelo je sa plusem i to dobrim uz sunce i lepo vreme, posle dva tri dana već je bio prisutan problem topljenja snega. Zatim je padala kiša naročito u donjem delu Konjarnika pa me je hvatala panika. Srećom posle je oborilo u minus sa nešto snega i pravo zimsko vreme magla hladno itd i na kraju dva idealna dana...
Dok je bilo toplo i uz kišu dva dana tabači nisu ni izlazili na staze što mi je donekle i jasno. Ali i kasnije nisam imao utisak da su staze nešto ozbiljno tretirane. Konstantno su se pravili talasi veštačkog snega na krajevima staza a u sredini je ostala ledena ploča... Tako da je moje mišljenje da staze ipak mogu bolje da se održavaju :sm006:
Inače prošao sam kao bos po trnju, naime nismo imali vode. Inače većina sela Crni vrh je imalo problema sa smrznutim instalacijama pa smo se snalazili na svakakve načine :sm021:. Koliko sam shvatio zaledjena je zemlja i preko 50cm u dubinu... sve ovo sam hteo da pisem još sa planine ali me čak ni internet nije služio, taman napišem post i onda veza pukne. I tako dva dana za redom pa sam digao ruke od toga.
A sada malo negativnih stvari tj. loših vesti. Svo vreme gore slušam da Kopaonički lobi koči razvoj Stare planine. Meni je to bilo malo verovatno jer u ovom trenutku Stara teško može da konkuriše Kopu po bilo kom pitanju. Mislim kome je stalo da bude vidjen ide na Kop, onaj ko ima kintu ide na Kop, zašto bi iko saplitao Staru kada sve ide u prilog Kopaoniku. A onda u razgovoru sa jednim od zaposlenih na ski instalaciji a znam ih dosta čovek mi kaže... objasni mi onda zašto su nam uzeli šestosed i poslali na Kopaonik...
Kaže ovako... trasirali smo putanju šestoseda koji je trebao da kreće iz šume ispod Sučane, ukoso ispod sidra, i da izlazi na Babinom zubu da može da se spaja sa četvorosedom Babin zub ili da se vozi nazad na sunčanu. Pitam ga zašto se ne uradi nešto što ne zahteva velike investicije recimo da se očisti Konjarnik desna strana, ono je bruka i sramota da se pet godina ne sklone stene, panjevi i ostalo što štrči po stazi a on mi kaže, ne dozvoljavaju iz Beograda iz Skijališta... hteli smo da oglasimo javne radove da se Konjarnik sredi jer se sve zakorovilo ali nam je zabranjeno!!!??? :glavaozid Preduzetnik iz Knjaževca je predložio da dovede volontere da se obeleže staze pešačke, biciklističke da se očisti planina on obezbedjuje spavanje i alat samo je hrana bilan potrebna i to je zabranjeno...
Nemam razloga da sumnjam u njegove reči, znam čoveka godinama. A za mene je to vrlo razočaravajuće... da li neko zna nešto u ovom kontekstu... Jel ove godine beše nov šestosed na Kopaoniku?
@mickeu@
Što se ne javi, ne videsmo se...
Nije od ove godine nov nego pre dve sezone na krčmar i gvozdac. To je platila još Dinkićeva garnitura.
Iskreno, ne vidim razlog da se favorizuje kop na štetu Stare Planine (bar do pre par godina je bilo očigledno da se troše pare i na staroj) ali imajući u vidu gde živimo i kakav sve šljam se nalazi na pozicijama koje bilo šta odlučuju (počev od mesne zajednice pa na dalje), ništa nije nemoguće.
Od sutra do nedelje sam na Staroj pa ako je neko sa foruma gore neka se javi. Crno bela jakna, crna kapa kao veliki Štrumpf i 5-6 klinaca oko mene,pauze pravimo u kafiću između Konjarnika i Sunčane.
Stvarno sam hteo da platim piće nekome sa foruma ali se niko nije javio. Skijali u četvrtak i petak po suncu u subotu oblačno a u nedelju sa snegom. Maksimalno smo čekali na gondoli 1 minut kkonjarnik i sunčana bez čekanja. Od prve do poslednje vožnje sa jednom pauzom za ručak. Staze su bile o.k. s obzirom na visoke temperature, popodne se pojavi led i hupseri ali ništa problematično. Ljudi iz skijališta se trude maksimalno da održe red na stazi i da pripreme staze, GSS imao pune ruke posla jer je bilo baš dosta povreda. Sve u svemu prezadovoljni,naboli smo neki novi smeštaj za male pare sa domaćom hranom. Moj utisak je da se na Staroj naskijamo za sve pare i da napravimo maksimalnu kilometražu.
Takodje me zanima taj smestaj. Ja sam do sada spavao u Pirotu (licni razlozi), ali mrzi me da vozim toliko ujutro. Omatorilo se... 😊
Poslato u PP
Ako moze i meni kontakt, hvala.
Ako taj smestaj nije daleko od Konjarnika, zamolio bih i ja za info
ako moze i meni info od tog smestaja. hvala