Da bog da se ovi snezni uslovi, ove godine, nikad ne ponovili!
Pogled za štampanje
Da bog da se ovi snezni uslovi, ove godine, nikad ne ponovili!
Bravo Tadija za reportažu, sada ne moram(o) ni da idemo tamo :ok: ;)
auu svaka cast, ja se preznojim samo dok gledam ovo, dlanovi mi mokri, kukuu! Nego tamo posle onog tunela, onaj na vrhu sto je pao, jel pokosio ostale? :)
Hvala :)
Na tom delu staze svi stoje i skupljaju hrabrost da se spuste do kraja dok neko ne padne(kao na slici) i ne pokupi ih sve, kao na kuglanju ;)
@ Tadija 91
Ti kraces a ja sa ekipom pristizem ( vreme dolaska).
Za La grave ti netreba vodic osim ako nema 2m svezeg napadalog snega. Vrlo retko vozim off ali kada smo se 3. dana zatekli "preko puta", rece kompanjonu koji je bio samnom da probamo pa sta bude. Hupseri su veliki ali veoma dobro utabani tako da nije bilo ni malo bojazni za neku lavinu. Postoje 2. puta do dna izmedju velikog grebena. 1.levi, njime smo isli i taj je duzi i s njim se mora ici do samog dna. Postoje oznake ( koje su doduse manjih dimenzija)i malo je teze da se izgubis ( meni je delovalo prosto kada sam sisao). 2 desni, e tu si kao u klancu i deluje mnogo zajebanije (kada se gleda iz gondole) ali sve vreme vidis gondolu pa ti je psiholoski mnogo lakse i tu nema sanse nikakve da promasis put jer kad izadjes i "klanca" samo uz planinu i dolazis do dna. a ako neces do dna imas medjustanisu( sto nema na drugoj strani) i sa njom mozes da se vratis ako si lipsao(meni dusa bila u nosu ali sam morao do kraja). Pri dnu pravi kacamak i dosta viri zemlje. A gondola spora da ne moze biti sporija. Put traje 45 min do gore pa onda opet ratrak pa odgurivanje (opet mi dusa u nosu). Ali zato osecaj za cistu 10. I onda na zasluzeno :cug:pa kuci mrtav umoran
@Milanpop
isao bih ja, nego je veza radila smao jednog dana, i to prvog ili drugog, od tad je slika sa 3600m, nadao sam se da ce vise da radi nego da bude zatvorena, ali sam se ocigledno za.ebao. :sm022:
Verujem da vodic ne vodi nekim uobicajenim rutama, te dve sam proucio na mapi i pre nego sto sam krenuo, i svi kazu(i ti to potvrdjujes) da nisu uopste komplikovane.
Bice valjda jos prilike da skijam po istom, voleo bih da jednom dodjem(odsednem) u La grave- prolazili smo kroz mesto, i bas mi se svidja, nije uopste komercijalizovano-ne volim ja svetla velikoga grada, bar dok sam na skijanju:dontknow:.
@Tadija 91,
bravo komsija, to ti je mladost !:yay:
E, da je bio jedan takav u mojoj smeni u EK! (mozda i jeste al' se nismo sreli)
Na preko pola ruta nisam smeo sam da se usudim bez ikakve off piste opreme da idem, pogotovu prema onom Fornetu sa Signala gde su bile dve lavine pred sam moj dolazak.
Ako Bog da dogodine vise snega i zdravlja ja bi ponovio FR i to opet EK sa tim sto bih mastao i da dodam LaGrawe(l2a).
A mogli bi i da se organizujemo da zajedno idemo i maximalno zlostavljamo off piste i sebe kad smo vec komsije. (63.)
Vazda je bilo: sto vise ski ludaka bolje skijanje !
Sto se tice kondicije moras malte ne preko cele godine da se pripremas, s tim da 3 meseca pred skijanje maximalno pojacas.
Hvala Bogu pa sam tako spreman ove godine otisao i nije me ni upala misica uhvatila, a krenuo sam sa bronhitisom i tem.od 38.5 i teglicom Panklava , a put mi je do EK bio pravi pakao iako je trajao samo 18h.
U povratku takodje oko 18h ali milina( bejah ozdravio).
Tako da ja toplo preporucujem zadnji termin u Januaru.( nema guzve ni na putu, ni na stazama, a van staza ni zive duse)
Pozdrav
:dziveli:
@ Tadija 91,
taman sam uspeo da potisnem krizu za skijanjem i vec poceo da sredjujem bajs za voznju po sumama i gorama kao zamenu za skijanje, kad ono tvoja reportaza i sad opet borba!:sm022:
:sm018:
svaka cast tadija slike su boli glava :sm017::sm017::sm017:
4frnt Loyalty
http://www.newschoolers.com/ns/conte...dnews/id/4155/