Hvala caleeee :dziveli:
Pogled za štampanje
Hvala caleeee :dziveli:
Da li ce raditi na staroj stazi nocno za vikend?
Koji mi je blizi put do Divcibara, a dolazim is pravca Sapca - da li preko Kaone ili preko Rajkovica?
Radnica hotela "Pera" mi je rekla da od tog hotela koji se nalazi na staroj stazi postoji neka precica od oko 500-700 metara peske do nove staze? jel to istina?
I da! Gde se kupuje ski pas za staze? Da li na samim stazama ili negde drugde?
@Damir
Danas sam bio gore , put preko rajkovica je odlican (preporuka) suv je i cist skoro do Divcibara ima par kratkih deonica loseg puta ali nista strasno a udaljenost je otprilike ista kojim god putem isao.Ski pass imas na stazi.
Moj utisak o danasnjem skijanju. Bio sam sa cerkom na staroj stazi ,vreme toplo staza manje vise ok solidno pripremljena ali zato ogromna guzva na ski liftu (tanjiric) a na sve to tri puta je bio duzi zastoj (verovatno zbog odlicnog odrzavanja iste) i jos kad dodate da sve ski skole idu preko reda (uopste mi nije jasno zasto oni imaju prednost u odnosu na ostale ,ali je tako :glavaozid ) + "vaspitana decurlija" koja takodje bez pardona prolaze pored reda i idu pravo na zicu ,bukvalno ne znate kad cete stici na red a spust traje citav 1 minut .Opsti javasluk niko od osoblja ski lifta ne pazi na red ,mada su moram priznati korektni sto se tice samog lifta i trude se maksimalno da (dotrajala) zica kako tako radi bez vecih zastoja.
par fotki od danas ....
http://s4.postimage.org/m_DpJ.jpghttp://s4.postimage.org/m_KU9.jpghttp://s4.postimage.org/n1YA9.jpg
I na kraju veliki pozdrav za sjajnu bord ekipu iz Valjeva Jelku,Gimmy-ja i ostale sa kojima sam se danas upoznao :yay:
Miki
Danas,subota dosta skijasa na stazi ali je staza izdrazala.Ponovo je bilo dobro.
Za Damira.
Bolji je put preko Rajkovica,karte se kupuju na stazama,precica ima ali nije preporuka ako dolazis kolima.Kolima do staze.
Naravno ovo se odnosi na novu stazu.
Kako doći do nove staze, ako dolazimo iz Valjeva? Jel mogu tamo da se kupe ski psi? Dokle kolima da idemo? Zar stara i nova staza nisu povezane nekako? Vidim ja na karti da i nisu baš, ali ne mogu da verujem!!!
Unapred hvala!!!
Znam kako da idem preko Kaone, ali da li mi mozete onjasniti put preko Rajkovica ako dolazim iz pravca Sapca?
Za Damira:
kada predjes gvozdeni most na reci Gradac,ne ides uz brdo,vec skrenes levo i samo napred.
Za Suncicu:
put za novu stau je:posle benzinske pumpe se skrene levo odmah,predjes mali most jos 100m, pa skrenes levo i ides dok se ne pojavi zemljani put i nastavis njim jos 300m i dolazis do nove staze.Staze nisu povezane.
Pozdrav
i ja sam danas bio na novoj stazi bilo ukupno oko 150-200 ljudi kad je bila najveca guzva!staza je bila mnogo bolja nego pre par vikenda!mnogo manje hupsera,nije bilo leda temp. u plusu i poceo sneg da se topi pomalo!sutra ce pre podne sigurno biti zaledjena staza dok malo ne popusti!sve u svemu bilo je extra danas a bojim se da ce sutra biti dosta losije!!!ski pas su spustili citavih 50din i opet nemaju nikoga!!!!
Gore jos nije pocelo da se otapa.. Tako da idite DOK JOS IMA SNEGAAA!!!
VELIKIII POZZZ ZA MIKIJA!!! :dziveli:
snega bilo, staza solidna, popodne malo popustila, ali sve u svemu dobar skijaski dan :ok::ok:
Hoce li moci sutra da se skija??? namestio sam brisac jos samo Jelka da mi da pare...posto je obecala :P
Moci ce opusteno, kazu da nije pocelo da se otapa.. Pare dobijas kad legne plata!! :bootyshak
Kad ce vise taj sneg??........ :sm012:
ima li neko od vas neku svoju prognozu za sneg?xD
Ljudi,znam da jos nepada sneg ali izgleda kao da su svi zaboravili ovu temu(skoro svi)ili niko ne planira Divcibare za ovu sezonu :)
A da ja sam novi clan jeeeeeee :)
ja se nadam da ce biti mnooogo snega, jer ce Divcibare ove godine biti moja jedina destinacije....
Takodje...a kako pricaju bice ledara od zime pa samim tim,nadam se,i dosta snega.
Ma bice snega.. samo pitanje koliko.. Nesto mi ovaj novembar mnogo topao..
Elem, trebalo bi da bude jer je Divcibare prosle zime bila planina sa najvise padavina.. a plus nisu imali topove!! :dziveli:
jelka,cudno mi je bilo sto i tebe nema na ovoj temi, ti si bila bas aktivna,nema snega ali tema polako ozivljava:) ha ha uspeo sam :) :p
Da prosle godine je krenulo da pada dan posle naseg odlaska i palo je brdo snega.a mi pre toga vozili po ledenoj kisi.baj d vej sta je sa onim ptt odmaralistem?tamo je ranije bilo uber jeftino a sad izgleda ko iz horor filma.jel ce to raditi ili sta?
xaaaa evo me... Cekam druge, sta samo ja da piskaram (ne bih bila zanimljiva).. Mogu da gledam u pasulj i kazem da li ce biti snega.. a dok ne padne mudro cutim! :cool:
Ili ce nam javiti Nikolino kakva je situacija posto on gleda u pasulj (ovo je prozivka, cisto da se i on aktivira na forumu) xaaa... Zezam se naravno!
A ti momce dobro nam dosao u nas Divcibarski kutak :)
Bejn, na koje odmaraliste tacno mislis? Sta ti je ptt?
Posta Telegram Telefon...
to je skrooooooooz gore na vr` brda...bilo je tamo par malih stazica onih ali sam prosle godine video da su potpuno zapustene...
Johnny izvini bas sam seljak xD dobro nam dosao :)
ok... kapiram!! Nisam bas toliko tupava!!! :eek:
To nije u funkciji koliko mi je poznato a i pitanje sta ce biti sa tim..
Imam par predloga za lep smestaj jer sam skoro svaki vikend tamo.. Pa ko bude zeleo savet neka mi se javi na PP da sad ne reklamiram smestaje i ostalo..
A i moze neka organizacija za iznajmljivanje kuce jer nama uvek fali ljudi!! ;)
Kome fali ljudi...ja sam uvek tu i raspolozen za vikende!!!!
Zovite ljudi...mogu i da vam drzim casove snowboard-a,instruktor sam....za clanove foruma 50% popusta... xaxaxaxaxaxa!!!!
Pa ajde zovemo te mi tamo negde u decembru ako hoces pa ti dodji sa tvojim ljudima...mi smo gore od odprilike 6.januara pa da se skupi gomila nas da vozimo.bice nas oko dvanaestoro valjda...ko god moze sa foruma nek dodje...pa se valjda poklopimo.
znam i ja neke smestaje, vikendaja lik tu lozi ne smeta opustencija...nego Jelka 'oce li taj sneg mogla si da pogledas u taj pasulj, pusti Nikolina.
Bord 2 para skija, jedne male skije i jedan paraglajder...bmw(mislim da je na forumu lik sa kojim smo se vozili na i sa Divcosa )
za sada samo fali sneg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._2619715_n.jpg
Pasulj kaze.... trenutno nema snega. :)
Ma...pasulj...kad je on pokazao nesto kako treba
Bejn Jelka hvala,ha al se aktivirala tema,nebi da vas palim ali ja bi rekao da ce sneg za 10ak dana,neko moje misljenj po nekoj logici:) oce neko biti od 30.12 do 04.01?tj oko nove g?
Ja sam gore od cetvrtog...pa ti ako hoces pomeri pa da se druzimo
pa tesko,al planiram posle 15tak dana da dodjem opet mozda na vikend
Aaaaa Nikolino ne verujem ja u tvoj pasulj koliko u tvoju bakutu!! ;)
Btw, pozz babu! :ok:
Naravno, Gimmy, Grimani i ja cekamo prvi sneg (da idemo gore) a oko nove naravno da idemo (ako bude snega a bice - rekao mi pasulj)..
Osim ako me njih dvojica ne caste 7 dana na Kopu u nekom hotelu sa spa centrom (necu se buniti).. :smoke:
Elem, da se vratimo na temu, meni ovo lici na zatisje pred buru - sad toplo ali se nadam da ce uskoro da padne takva snezina koja ce se pamtiti.. Xmmmm... :sm004:
Ako ne bude snega bar ce da se napije :D...@johnny e pa steta.mozda bude tih vikenda ako se ne poklope sa ispitima u sta sam ubedjen da ce se desiti :(
Kako je novembar počeo, svako normalan bi pomislio da će oko nove godine biti oko 35'C.... Ostaje da se nadamo da će snega biti u ogromnim količinama... Mislim da su čak i šamani zaposleni u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Srbije predvideli padavine iznad proseka... Ali ko će njima verovati...
http://www.hidmet.gov.rs/latin/prognoza/beograd.php
Sve u svemu, vidimo se gore...
Ma bice samo pitanje u kojoj meri.. Veoma moguce da ce biti manje padavina nego prosle godine ali valjda ce se ovi setiti da kojim slucajem nabace po neki top pa da bude vise sneznih dana..
A do tad nam ostaje samo da se nadamo.. :cool: