Citirati:
Originalno postavljeno od ThE_MaN
A jel nema onih hupsera kod levka
Pogled za štampanje
Citirati:
A jel nema onih hupsera kod levka
Toga mora da ima :).Citirati:
Originalno postavljeno od KOP_MANIA
Nema. Ali nema ni nešto puno snega u levku, ostatak staze je perfekcija.Citirati:
Hupsere na Kopaoniku 28 i 29 jan. nisi mogao ni da nađeš i da si hteo da tražiš.
znaci i u podnozju duboke:yay: ,tamo kad sam ja bijo bile su hupsercine pola metra:kez:Citirati:
Upravo tako nema ih.:yay:Citirati:
Originalno postavljeno od ski dude
auuuuu... svaka im cast:yay: ,ali dzaba to kad mi sad sedimo ovde gde jesmo:glavaozid :dziveli:Citirati:
Sneg u najavi za nedelju(mozda i subotu):yay::ski::yay:
U IME BOGA!:yay:Citirati:
Originalno postavljeno od ngdavil
Koliko vidim planiras u ponedeljak na Kop. Ako prognosticari ne lazu, docekace te taze snezni pokrivac. Danas video na netu, potom i na TV-u potvrdili:yay:Citirati:
Originalno postavljeno od pop67
Ja palim u subotu. Valjda cemo proslaviti novonastale vremenske prilike:dziveli:
Kako si se proveo,ja u ponedeljak kao bos po ledu a u utorak do bola skijanje,ali samo skijanje,jos sam smznut pa nemogu da pisem o onome sto me je poprilicno nasekiralo!Pozdrav,POP:dziveli:Citirati:
Da li neko zna kakvo je vreme na Kopaoniku,odnosno da li pada SNEG???
Zdravo Pope,Citirati:
Stigao sam u subotu i skijao skoro celo popodne. Majca kratkih rukava i jakna!!! Dan je bio savrsen, ali da je takvo vreme ostalo sneg bi se brzo istopio. Nazalost preslo je sve u drugu krajnost... Sneg je padao, ali sa njim i temperatura. Od 7 dana su samo prvi i poslednji bili lepi. Bilo je sunca i u, cini mi se sredu, ali na -19.
U svakom slucaju sam se lepo naskijao jer je sneg bio fantazija. Suv, skripi pod nogama.:ski:
Jednom prilikom sam na novom Pancicu na minut skinuo rukavice da bi stavio fantomku i u roku od jednog minuta su mi se prsti ukocili tako da ih, bukvalno, nisam osecao. Kada sam sisao sa zice su mi pomogli da stavim rukavice!!! Tako da razumem kako si se smrzao.
Staze su zaista sjajno sredjene(mada su jedan dan zabusavali). Skijao sam na svim stazama, ali Gobelje su san snova.
Vozio sam i obe reke koje su takodje bile sredjene.
Sinoc sam dosao i gledam kako da opet negde zapalim u martu.
Sve najbolje, Marko.
Majstore vidim da si se kao i Bane i ja naskijao ali brate ja opet idem u sredu,ako zelis da ides sa SKI MANIJACXIMA na jedan dan,naci cemo mesto za tebe ili ako imas kola mogao bi neko sa tobom da podelite troskove prevoza,ukoliko zelis da ides molim te napisi mi to!Pozdrav,POP:dziveli:Citirati:
Na moju veliku zalost, nisam u mogucnosti zbog obaveza na faxu da idem ove nedelje a najverovatnije ni do kraja meseca. Posto vidim da Manijaci prilicno cesto idu(pogotovo ti druze), nadam se da cemo u toku tekuce sezone uklopiti termine i skijati zajedno. Makar na 2,3 dana.Citirati:
U vezi sa prevozom- to generalno nije problem ako su putevi cisti.
Zelim vam lep provod i dobro skijanje.
Pozdrav svima,
Marko
Evo danas opet sve zice rade:yay: :yay: :yay: :yay:
Evo info.
ZA vikend sam bio gore, u subotu do pola dana je bilo suncano, bRez imalo oblacka i bilo je fantasticno. Vidljivost odlicna. SVE staze radile! Stvarno izuzetak! ;)
U subotu popodne poceo sneg blagi da pada i padao je celu noc i u nedelju je padao tako da su staze prekrivene novim svezim snegom.
Gospoda sa ratracima, ne da nece da rade, nego ih bole ona stvar!
Rezime price : hupseri na sve strane , svuda dubok sneg, nigde uredjene staze, ALI bas nigde! Sramota! Onako lepa planina a oni , izasli su malo u nedelju na karaman greben(seo da upucam kuvano vino i videh prodjes gore jedom i vratise se nazad!).
ZNaci sve staze su totalno neuredjene od Gobelje pa sve do malog jezera. Greota!
Ali snega ima dosta i nisu velike guzve bile na liftovima(sem na novom Pancicu - za ocekivati!):smoke:
Zna li neko kako je stanje na BR1 & BR2 ?
Ako mislis na Belu Reku 1 i 2 ondaK je situacija ovakva.Citirati:
Originalno postavljeno od CrazyKong
Obe staze su radile za vikend, ljudi ni od korova, tek poneki skijas.
Uslovi odlicni za skijanje, nema hupsera (posto nema ko da napravi!:kez: ) , malo je sneg bio vlazniji (uvek na toj strani planine).
Staza lepo sredjena u gornjem delu.
Onaj deo, centralni, gde je uvek lose toliko je lose da nemozes da verujes!
Znaci, nemoze da se prodji ni po strani, nigde nego samo pravo u sumicu pa ko prezivi pricace! Znaci , samo gledaj da skije ne olupas!
Dalje nize dole prema skilftu i sve dole do kraja prema Brzecu je staza ok, lepo sredjena i nema nikakvih "zemljanih" radova kao na gore pomenutom prevoju.
Obe zicare radile, vozis se 1001 godinu, nikad sporije .... :sleepy: :sleepy:
Razmisljam jer vredi ostaviti kola U brzecu i izvuci se zicom gore ?....Da se ne smaram sa penjanjem/silazenjem :glavaozid
Ja ti to najtoplije preporucujem.:ok: Pogotovo ako je napadalo jos snega. Vecina vozaca ne koristi lance gore a kapiram da ne furas KASKO. Gledao sam lika koji vozi BMW5 kako se nekontrolisano okrece po putu. Jadan, niko mu nije rekao da se po klizavom koci polako, i to motorom. Totalno se izgubio kada su kola krenula da zanose i namotao pun desni???????? :eek:Lance naravno na svoje mezimce nikada ne bi stavio.Citirati:
Originalno postavljeno od CrazyKong
Ukoliko ti gore kola nisu potrebna, neces pogresiti.
Zelim ti lepo skijanje.:ski:
[offtopic]Citirati:
Bmw jos serija 5 je mozda i najlosiji auto sto se tice snega, ne razumem sto da koci motorom ako ide uzbrdo??? Ako se popeo sa 5icom bez lanaca, za sta treba biti majstor, da se spustis je nikad prostije, tako da ne verujem da se zbog toga (neznanja) okretao, sto se tice namotavanja, ako je dao kontru onda je sasvim moguce da je bio pun desni, jer time ponekad mozes da spasis zivot. I poslednje sto ne bi stavio lance na mezimce? [/offtopic]
Crazy ako reke rade cak i da je staza nikad gora, nije problem da se korpama i vratis do brzeca. Samo je problem "ako" rade.
Jel postoji staza Bela reka 1 ili je to samo neki putic
To ti je staza koja ide do Brzeca, bas staza nije putic.Citirati:
meni istina lici na putic pun kamenja:kez: :dontknow:
Da li je serija 5 najlosija za sneg zaista ne znam, ali sam siguran da namotavanje "puno" uz naglo stiskanje kocnice po klizavom terenu moze samo da natera kola da nastave putanjom kojom su isla, a nikako da ih skrene sa puta.Citirati:
Originalno postavljeno od Misko
Drugo, lik mozda jeste "majstor" ali sigurno ne u voznji(barem ne po takvim uslovima).
Zasto nije stavio lance na svoje mezimce jeste enigma i za mene. U prethodnom postu sam i pricao kako je to cest slucaj na Kopu, u sta sam se protekle nedelje i uverio. Da ne zanemarimo pored toga da je upotreba lanaca obavezna.
Reke su radile prosle nedelje, tako da nema razloga da ne rade i sada, kada je jos snega napadalo. Prosle srede sam ih vozio i bile su prilicno sredjene. Deo koji je uvek pun kamenja uvek moze da se predje sa skijama na ramenima, sudeci da je to svega tridesetak metara. Druga opcija je dubok sneg, ali se i tu nadje neki komad.
Pozdrav
Jel vredi skijati na Beloj reci 1 ili je to samo gubljenje vremena.
Staza je prilicno blaga i dugacka(oko1.5km). Nista posebno neces doziveti na njoj. Da ne spominjem da ces da se spustis 5x brze nego sto ces se popeti...Citirati:
Originalno postavljeno od Bojan87
Jel zna neko da li ce snizavati cene u martu ili ce ipak ostasti na sadasnjem nivou.
Kad nesto bolje razmislim i nije offtopic, vecina nas ide kolima na planinu ;). Namotavanje puno, moze da pomogne u situaciji da si ostro usao u krivinu i da je zadni deo poceo da zanosi, onda udaranjem kontre ispravljas auto, npr. hoces da skrenes u levo i ides malo brze, auto pocne da zanosi a ti onda pun desni i auto skrene u levo, na to sam mislio.Citirati:
p.s. Bmw 5 je los, iz milion razloga (za sneg los da me neko ne shvati pogresno inace je odlican auto :) ) zadnja vuca, obicno idu alu felne i posiroke gume, i jos dosta jak motor, da prokliza idealan :)
99% da će ostati na sadašnjem nivou...Citirati:
totalno je lose skijati na BR1 mnogo dugo se penjes brzo se spustis da ne pominjem ako bih se peo i na BR2 pa zaledio bi se negde usput ide preko 35 min mozda cak i 45 do vrha , a bmw je dobar auto mi smo prosle godine isli njim svaki dan brzece-vrhovi bez lanaca sa 4 wintere ( serija 3 ). jeste da motrosnja udari u 30 pa i pre ali ide
Stivs kada ces da okacis slike koje si napravio na kopu prosle nedelje.
Sve krenem pa odustanem:) Ima puno slika treba sve to sortirati. Obećavam da ću u skorije vreme:)Citirati:
PS: Nije Stivs nego Stevs :ski:
Stevs jel postoji mogucnost meni da narezes neki dvd ili tako nesto pa da se nadjemo u kg negde??
Nismo ostavili kola u Brzecu jer se druga dva clana ekipe nisu slozila. Ja sam, naravno, morao kasnije da odem do BR i spustim se skroz do dole da bi video kakva je situacija.
O BR2 sam vec postovao utiske, ovde samo kratko - najbolja staza na Kopu-,
BR1 je dosta blaga i prilicno uska staza (podseca u donje delu na put :) ) mislim da je idelana za ucenje skijanja, nego njena osnovna namena je da covek moze da se spusti do Brzeca.
Pricao sam sa zicnicarima i kazu da BR prve pale, jos oko 8:30 da bi se i oni sami izvlacili gore i stigli na vreme, rade stalno osim kad je neka oluja...uostalom , kao i druge zice.
BR1 se vuce i nikad stici, cini mi se da je BR2 nesto brza....Parking dole je odmah pored zice
Sve u svemu, mislim da ako ima snega da se spustis do dole, Brzece je prava stvar, u suprotnom mislim da je prilicno nezgodno da se mrtav umoran i promrzao spustas zicom jos kojih 30 m po zimi
vratili smo se juche sa kop-a i evo utisaka: vreme nas je posluhilo i vidljivost je bila prilichno dobra. staze su bile jako loshe, crna duboka je bila katastrofa. ponadao sam se da tje biti mnogo pochetnika i da niko netje itji na crvenu i crnu duboku i da tje samim tim staza biti manje-vishe netaknuta, medjutim tako sam se zeznuo da je bordovanje na njima bilo pravo maltretiranje. sretja je da je sneg pao pa su i ti hupseri koji su bili veliki - bili i mekani tako da se koliko toliko uz napor moglo voziti. uzivanje je bilo kada smo otishli sa druge strane puta gde je onaj repetitor (relej) pa smo se tuda spushtali po dubokom snegu. i to je bilo jako dobro. staze posle banskog mi izgledaju "ravnije" i kratje, ali dobro. tako neshto sam i ochekivao. u svakom sluchaju, bilo mi je super jer je i ekipa bila super. na kop tju ponovo itji.
poz za crazy-ja, flow-a, joe-a, ai_ski-a i mog starog saborca djoleta :ok:
Ma ova stoka, sto je zaduzila ona fina vozila - ratrake (uh da mi je jedan na koji dan u gradu ovde ali bi naucio pameti ove "kvazi bgd vozace") , nece BRE da ih vozi po stazama!!!
Samo se vozikaju tamo amo, da nabiju sate jer tako dobijaju dnevnicu i benzin. Znaci SRAMOTA!
Jebote, bi trebalo da gosp. iz Genexa malo obrate paznju na to !
Pripazi malo na recnik
Problem sa stazama je sto se one sredjuju ali kako je nedavno bilo dosta padavina staze su posle "tabanja" i dalje meke tako da ih skijasi vrlo brzo razbiju i naprave meke hupsere...ja licno volim da skijam i po takvoj stazi, mada mi je ispeglana i tvrda najdraza :ok:.
Mislim da bi tabanje dav puta dnevno samo donekle poboljsalo stvar ali ne bi resilo problem...treba promeniti nacin sredjivanja staza sa novonapadalim snegom, a za to je potreban vestacki sneg + voda