Cijena ski passa ti je 20€ za odrasle i 13€ za djecu, a imas i varijante poludnevnih ski passova..
Pogled za štampanje
Cijena ski passa ti je 20€ za odrasle i 13€ za djecu, a imas i varijante poludnevnih ski passova..
U velikoj sam gužvi poslednjih nedelja, pa ne čitam forum, ali samo da okačim slike od prošlog vikenda:
http://jezerine.org/slike/jezerine2008/
(iza Alpininih slika ima "wlad" slika od prošlog vikenda)
Uspeo sam da uhvatim vikend i da odmorim od posla ;).
Fine slike :yay:
U subotu najvjerovatnije opet idem gore pa ce biti novih slika.
Evo jos par slika od subote, 29.03.2008.
Utisci sa skijanja 06.04.2008. na Jezerinama:
Dolazak na skijaliste oko 10.30h, staza je bila u dosta dobrom stanju. Radio je i Kljuc, na njemu je bilo najbolje skijanje tokom cijelog dana. U prvom dijelu staze bilo je sunca, pa je staza oko 12.30h vec dosta popustila i bila je dosta teska za skijanje, pogotovo za losije skijase. Staza na Kljucu je bila dosta dobra tokom cijelog dana. U drugom dijelu dana, polako se naoblacivalo, u visim djelovima skijalista duvao je slab vjetar, bilo je dosta hladno, pa je snijeg opet prilicno stegao i moglo se uhvatiti finih voznji.. Snijeg na parkingu i oko objekata okopnio, ali na stazi ga ima u velikim kolicinama, u visim djelovima preko 2m(od medjustanice prema vrhu, a na Kljucu u nametima preko 3m). Odrzan je i kup CG u veleslalomu, za mladje kategorije. To bi bilo to za ovaj vikend. Da i da napomenem da ce ski centar raditi sigurno jos iduceg vikenda, a za dalje se ne zna.
Pozdrav .. :sm018:
Evo i par slicica, bice jos nesto kasnije ..
Evo i jedan video donjeg dijela staza, snimano sa zicare..
http://www.youtube.com/watch?v=ywB-F-yIgAw
Dobraaa ti ova treca slika kako se meri sneg.Nema sta odokativna metoda majka svih nauka...:ok:
I na Jezerinama je gotova sezona. I ovaj vikend se skijalo gore, u podnozju malo blata i leda a gore snijega u izobilju.. Sve u svemu bila je ovo solidna sezona.. Zeljno cekamo iducu, da vidimo te velike investicije :sm021:
Poz :sm018:
sta, nece pustati onu gornju zicu kasnije , oko uskrsa i za prvi maj ?
Mislim da nece. Sjutra cu se raspitati, pa cu definitivno znati.. Javljam vam ..
Iz ove vesti se može pretpostaviti da će i sledeći vikend (za 1 maj) raditi skijalište?
Biće skijanja na Vaskrs
Tokom vaskršnjeg vikenda biće skijanja na skijalištima Bjelasice. Kako nam je večeras potvrdila Ivana Peković, direktor Nju ski- centra, radnici i mehanizacija su uspjeli da pripreme staze kako bi se mogla koristiti većina ski- liftova kao i žičara "Ćupovi". Odlučili smo da izađemo u susret gostima i da im omogućimo proljećno skijanje. Pripreme skijališta tražile su dodatne napore ali smo uspjeli u tome da skijama i skijašima ni krajem aprila, ni početkom maja ne Bjelasici ništa ne nedostaje. Pozivamo goste da u subotu i nedjelju budu na Bjelasici a sigurno je da ćemo organizovati i prvomajsko skijanje na Jezerinama kazala je Ivana Peković, dodajući da ponuda Nju ski centra prati interesovanje za praznične aranžmane u hotelima "Bjanka" i "Lipka" koji su takođe u sastavu kompanije "Bepler i Džejkobson".
Dr.D.
Ovo bi bilo super.. A vjerovatno ce biti skijanja, ima dosta snijega i dalje(jedino ga malo fali oko pocetne stanice zicare).. Vidjecu nekako da podjem gore iduci vikend.. Pozdrav
Evo i poziva za 1 maj (pretpostavljam za vikend ;)):
Na skijanje za 1. maj
Kolašin/Bjelasica - Dok su primorci i Podgoričani opijeni suncem uživali u baštama kafića i majicama kratkih rukava, na padinama Bjelasice priroda je prekjuče pokazala sasvim drugo lice.
Jak snijeg, nošen vjetrom, dočekao je novinare i goste na Jezerinama, gdje je Ministarstvo turizma i zaštite životne sredine sa upravom skijališta organizovalo promociju skijanja i snoubordinga.
U podnožju skijališta i u blizini restorana Jezerine, snijega nema i ne može se skijati, ali kako se odmakne samo nekih dvjesta metara žičarom, počinje prava zimska idila, grane drveća savijene su pod novim svježim slojem snijega, a debljina bijelog pokrivača sasvim je dovoljna za skijanje.
Na samom vrhu Bjelasice skijaše i novinare je dočekao radnik na žičari, u opremi sa kapom i rukavicama.
- Veoma je hladno, čak se temperatura u ranim jutarnjim časovima spustila i do minus deset kazao je radnik.
Dok su novinari, fotoreporteri i kamermani na hladnoći, bilježili i hvatali kadrove, grupa skijaša je uživala i spuštala se padinama nekoliko puta.
- Nikada se nisam skijao u aprilu, nisam ni sanjao da ću Vaskršnje praznike provesti na snijegu. Ovo je fantastično kazao je američki ambasador u Crnoj Gori Roderik Mur dok se spremao da se sa vrha Bjelasice na skijama spusti u podnožje.
Kako je izjavio Mur, prirodne ljepote Crne Gore su neprevaziđene i nigdje se u jednom danu ne može organizovati skijanje na planinama i kupanje i sunčanje na moru.
- Kada me ministar Predrag Nenezić pozvao da idemo na skijanje, mislio sam da je šala. Ali, kao što vidite ovo je prava zimska idila. Potrudiću se da dovedem što više Amerikanaca ovdje kazao je Mur.
Prema riječima Nenezića cilj promocije je bio da se pokaže da na crnogorskim planinama ima dovoljno snijega za skijanje i u aprilu, a kako je istakao biće ga i u maju.
- Pored Bjelasice, snijega ima i na Durmitoru, tako da turisti treba da znaju da će za prvomajske praznike moći da uživaju u čarima skijanja i trebalo bi da dođu ovde kazao je Nenezić.
Direktor Ski centra Bjelasica Ivana Peković kazala je da će snijega biti dovoljno za prvomajske praznike, kao i da su tokom zimske sezone na padinama u skijanju uživali gosti iz Rusije, Albanije, a bilo ih je i iz Južne Amerike.
- Pozvala bih građane da dođu u što većem broju za prvomajske praznike jer snijega ima dovoljno kazala je Peković.
Predsjednik Skupštine Opštine Kolašin Mile Šuković kazao je da su zadovoljni ovogodišnjom zimskom sezonom, iako je dosta kasno startovala zbog investicija koje su završene tek krajem prošle godine.
- Broj gostiju ove godine je bio veći u odnosu na prošlu godinu, a očekujemo da će se trend rasta nastaviti i ubuduće kazao je Šuković.
Nakon skijanja i vožnje žičarom, gosti i novinari su kao usred zime, uživali u toploti, koja se širila od vatre naložene u ognjištu restorana na Jezerinama, i uz tople napitke pokušavali da se povrate od iznenadne zime na kraju aprila.
ADRISTAR ĆE UPRAVLJATI BJANKOM, LIPKOM I AVALOM
Kompanija Adriastar iz Dubrovnika upravljaće operativnim poslovanjem kolašinskih hotela Bjanka i Lipka.
Prema riječima izvršnog direktora Bepler Investmenta Kristine Babić, sa kojom je Adriastar potpisala ugovor o menadžmentu, hrvatska firma će organizovati obuku zaposlenih, prodaju kapaciteta i promovisati hotel.
- Pored Bjanke i Lipke, koji su dostigli nivo kojim mogu parirati evropskim hotelima i ski centrima, uskoro ćemo upravljati operativnim poslovanjem i budvanske Avale kazala je Babić.
Ona je kazala da je za goste pripremljena posebna ponuda za vaskršnje i prvomajske praznike.
Prema njenim riječima hotel Lipka ima 72 sobe, a noćenje košta od 70 do 180 eura.
- Lipka je počeo sa radom u decembru prošle godine. Planiramo da 20. ili 21. maja svečano otvorimo hotel, odnosno da organizujemo proslavu kojom bi obilježili početak rada kazala je Babić.
Prema njenim riječima Adriastar trenutno vodi menadžment u osam hotela, od čega je pet u Hrvatskoj, a za hotele u Crnoj Gori obezbijediće goste iz svih krajeva svijeta.
B.ŽDERO
Extra sto su opet pustili skijaliste u rad.. Najvjerovatnije cu iduceg vikenda ici gore, tako da ocekujte nove slike.. :ski::ski::ski::ski::ski:
Ipak ne odoh gore ovaj vikend, nazalost.. Evo jednog clanka o Kolasinu, u kome je ovih dana otvorena ribolovna sezona, manifestacija 'Dolazi ljeto' , a uz sve to jos se moze skijati na padinama Bjelasice..
KOLAŠINSKI PRVOMAJSKI MOZAIK BIO JE ORIGINALNO ZANIMLjIV I MAGIČNO PRIMAMLjIV
Ne znaš đe ćeš prije
Ovo je dobro kada smo dočekali da "ne znamo đe ćemo prije". Nijesmo baš u Kolašinu naučili na takve dane. Nijesmo naučili da možemo da biramo kojem događaju da pripadnemo. A danas stvarno ne znaš "đe ćeš prije". Otvaranje turističke i ribolovne sezone na Biogradskom jezeru. Manifestacija "Dolazi ljeto" na glavnom gradskom Trgu sa muzikom ali i besplatnim pivom i štandovima sa pikanterijama iz "Bjanke", "Lipke", "Vodenice". Na Jezerinama se može osvojiti još jedan dan skijanja i sunčanja. Trebalo bi otići i do tradicionalnog sabora u Manastiru Morača.
Cijeli tekst na : http://www.pobjeda.co.yu/naslovna.ph...view&id=140462
Prema ovim podacima, Ameri ce u Kolasin uloziti 10 miliona dolara.
Izvor: Nezavisni dnevnik Vijesti, Podgorica (08.05.2008)
Američki ambasador Roderik Mur u Kolašinu sa lokalnim funkcionerima
Od američke vlade stiže deset miliona
Kolašin – Američki ambasador u Crnoj Gori, Roderik Mur sa saradnicima boravio je juče u Kolašinu gdje je sa predstavnicima Opštine Kolašin govorio o dosadašnjoj i budućoj saradnji između američke ambasade i Opštine Kolašin.
- Naša ambasada ima namjeru da pokrene novu inicijativu za podsticanje proizvodnje, pogotovo na sjeveru Crne Gore, naročito u sektoru poljoprivrede - kazao je Mur i istakao da je na sastanku govoreno o mogućnostima da se Kolašin uključi u taj program.
- S obzirom na to da sam četvrti put u ovom gradu, postao sam veliki obožavalac skijanja, tako da ne vidim nikakvih prepreka za privlačenje turista. Ono što bi moglo da se uradi jeste da se proširi skijaški centar i to bi privuklo veći broj turista. Siguran sam da će stimulans gostima da dolaze u Kolašin biti i hoteli kojima sam impresioniran - zaključio je Mur.
Predsjednik Opštine Mileta Bulatović kazao je da mu je zadovoljstvo što je ambasador Amerike posjetio Kolašin.
- Mi smo imali plodnu saradnju sa njihovim organizacijama, prvenstveno sa CHF-om. Jedan ciklus projekata koje je pomogla ta organizacija je u završnoj fazi, počinje novi u koji mi želimo da se uključimo - kazao je Bulatović.
Kako je dodao, to će biti direktna pomoć poljoprivrednim proizvođačima i turističkim poslenicima.
- U taj program američka vlada će uložiti deset miliona. Mi smo zainteresovani za oblast poljoprivrede, posebno vodosnabdijevanje, proizvodnju hrane. Naša želja je da te pomoći dođu direktno do proizvođača - kazao je Bulatović.
Mr. M.
Sezona u Nju ski centru i na Bjelasici će trajati 365 dana
Ljetnji sjaj "gorskih očiju"
Nije ovo novembar, ovo je maj... Proljećnih petnaestak stepeni na platou Jezerine donosi jednako svježine ali i topline. Svježina koja se potvrđuje i toplina koja se tek najavljuje. Na polaznoj stranici bjelasičkih skijaških uzbuđenja je sve kopno. Kroz pogled, koji otvara pravac žičare "Ćupovi" gore u visine Bjelasice, vidi se snijeg...
Juče smo se skijali na Ključu. I to baš izmeračili. Gore ima snijega i do pet metara visine, priča Miloš Medenica, šef skijališta na Bjelasici.
...
...
Nove žičare i staze
...
Wlad ne pricas dali se poduzimaju kakvi pjesacki poduhvati
jer tvoje vrijeme tek dolazi...
Ne ove sezone, tek sledeće :(. Ove sezone sam ceo kraj iskoristio za posao (koji još traje), tj. u gužvu na poslu...
Leto ću da iskoristim da skrojim skinove i pripremim sve za (pred)sezonu :ok: . Možda leti odem do CG da obiđem Bjelasičke terene pešice....
Ganc New Ski Centar Kolashin:eek:
No more drugs for this woman :hair:
Gledao sam ovu slikicu negdje :smoke:
kasnoprolecno visokotemperaturna depresija me uhvatila pa pokusavam da prekratim ove tople dane listajuci sve i svasta...nesto mi je zapalo za oko, pa da priupitam Wlada...
ovo meni izgleda kao manja lavina...jesi li je video kako dejstvuje ili samo posledice??? jesu li na Bjelasici one (lavine) ceste ??? jeste da ova ne izgleda ozbiljno ali...
http://jezerine.org/slike/jezerine20.../wlad00005.jpg
http://jezerine.org/slike/jezerine20.../wlad00006.jpg
Tadija, evo da i ja odgovorim.. Ja licno nisam cuo, a ni vidjeo neku lavinu na Bjelasici.. Al drug Wlad je mnogo iskusniji, pa neka on detaljnije odgovori ..
Evo me, tu sam :). Izvinjavam se na zakasnelom odgovoru, obaveze ;).
To što je na slikama nije lavina - srećom :), ja nisam čuo da je bilo lavine na Jezerinama, do sada, a nadam se da neće ni biti. Naravno, mislim na skijalište, na Bjelasici generalno sigurno da ima lavina/lavinoznih padina...
To gore na slikama je posledica "razgrtavanja" ratraga. Naime u to vreme je bila ogromna količina snega na Ključu, pa su morali da otrpaju trasu tanjira kao i prolaz na stazu. U tom pravljenju puta kroz sneg je "višak" ;) otišao dole praveći prizor na slikama..
Nadam se da će sledeće godine cele sezone biti potrebe da se razgrće sneg ne bi li došli do žičara i tanjira :dziveli:
Pa planina je to, naravno da ima lavina ;)
samo mi ovo izgledalo nesto bas blizu skijalistu...
i ja se nadam da ce sledece godine jedva uspeti da pronadju zice ;)
Izvor: jezerine.org (07.06.2008)
Prijatelji iz MAMA produkcije poslali su nam video koji su snimili i producirali o skijanju krajem aprila na Bjelasici. Uživajte!
http://www.jezerine.org/info/#mama_video_26
Red je da se u Januaru overi i ovo skijaliste...jel tako...tako je!
:sm021:
tako je :D:D
za bratstvo i jedinstvo svih nasih naroda i narodnosti , a sve zbog napretka nase socijalisticke zajednice :D
obilazimo sva skijalista SFRJ :D:D
Tour de SFRJ od Januara moze da pocne...Od Kolasina do Kopaonika...kujemo planove za narednu godinicu i odlazak do Hrvatije i bratske nam Slovenije.
Inizi senza estremità...:dziveli:
P.S.Ko ima neki dobar smestaj za preporuku neka vice.
cccc....a ti trosis pare u ovim kapitalisticko imperijalistickim zemljama...za sat vremena nekog sutanja nekakve lopte moz da obidjes pola lepe nam drzave :D
Pored Kolašina, obavezno obiđite i Durmitor, to sve možete pre januara, decembar pre nove godine :). U CG može da se nađe jeftin a dobar smeštaj/hrana.
I da, pre neki dan prolazim kolima pored Bjelasice (magistralom na jug ;)), kad ono snega ima gore - lepo se vidi - divota :).
pa ne znam za Durmitor...nekako mi Bjelasica privlacnija zbog onih livada sa tvojih slika...a i voz ide direktno do Kolasina...Durmitor mi je nesto manje privlacan...dosao bih u dilemu da li da se spustim ispod Savinog Kuka 2 :D:D:D...a tamo vec bila lavina :(...+ sto u decembru necu(necemo) imati vremena zbog skole...ma mozda bude i to...ko zna