Oglas aktivan. Cena: skija + vez = 440eura!
Pogled za štampanje
Prodato za 430€!
Cisto da razjasnim ostalim korisnicima ovog foruma koji budu dolazili u kontakt sa gospodinom prodavcem,da znaju sa kim imaju posla.
Pre par dana kontaktirao sam gospodina sa namerom da kupim skije iz oglasa.Rekao sam mu da cu mu se javiti i nakon par dana sam mu rekao da mogu da mu dam za skije 400E i da cu mu ih platiti preko racuna(a vidim da sada u novim oglasima istice i mogucnost takvog nacina placanja).Gospodin prodavac je prihvatio,ja sam pozajmio 150E koliko mi je falilo,prebacio na svoj racun i dogovorili smo da u utorak posalje po prijateljima skije za beograd i da ja nakon pregleda skija,zajedno sa njegovim prijateljem u banci pustim nalog za prenos sredstava.Ali...u sredu se gospodin nije javljao na telefon tokom celog dana,vec me je juce obavestio sms-om da ''mu je slab domet na kosovu i da mi se javlja sutra oko slanja skija'', da bi me danas pozvao njegov prijatelj koji me je obavestio da ima iste daske,po istoj ceni,samo sa BOLJIM VEZOVIMA OD NJEGOVIH,RACE DEPARTMENT VEZOVIMA KOJI SE FABRICKI STAVLJAJU NA RD DASKE,VOZENE 20 DANA,i da mogu da kupim od njega jer je gospodinu prodavcu ''naleteo'' kupac kome je skije dan ranije,dakle dana kada mu je ''bio slab domet na kosovu'' prodao...Gospodine prodavce,za lazno oglasavanje i dovodjenje u zabludu u pogledu predmeta prodaje se popija lepa tuzba koju bi ste cisto iz principa fasovali i vi da na zalost ili na srecu(obzirom da zivite na svetoj srbskoj zemlji) zivite na teritoriji centralne srbije!Obraz je nesto sto vredi mnogo vise od 10,20,30,50,100 EUR-a,ali vi gospodine prodavce na zalost to nikada necete shvatiti,vec cete biti i ostati slepac koji nema dovoljno dostojanstva da barem drugu ugovornu stranu obavesti o ''promenjenim okolnostima'' u vezi sa cenom predmeta prodaje.Zelim vam da vasih 30 E koje ste ucarili u sreci potrosite u nasoj/vasoj zvecanskoj poslasticarnici.Sa ''postovanjem''!
Da razjasnimo, skija je bila na prodaju mesecima, imao sam oko 15 ponuda. Dogovor je bio 400eu. Jedan od ranijih kupaca se u medjuvremenu javio, ponudio vise i naravno dobio skiju. Ne znam sta tu ima nejasno? Da ste vi "gospodine" uplatili depozit za skiju pa da sam vas ja prevario ja bih razumeo vasu ljutnju ali ne i ovakvo bezobrazno ponasanje i vredjanje koje mozemo resiti na drugi nacin i na drugom mestu. Sto se vase tuzbe tice slobodno me tuzite ja sam u svakom momentu dostupan svim drzavnim organima i misljenja sam da je Zvecan gde sam rodjen i KiM jos uvek deo Srbije iako bi vi to voleli da nije. S druge strane, zvao vas je moj brat jer ja nisam bio u mogucnosti, razumeli vi to ili ne u nameri da dobijete skiju koju sta trazili za isti novac + Fischer ski torbu. Neverovatno je da ste njemu rekli da nemate novac i ponudili Atomic + nesto novca.
Sto se nase Sheherzade (poslasticare) tice dobrodosli su svi ljubitelji skijanja na kolace i bozu.
Ledenja, iskuliraj sve. I mene su tako prozivali. Izgleda da je ljudima tako lakse. Ko prvi devojci, njegova devoka i tako je i s opremom. Pogotovo ako neko ponudi vise para. Ti ili ja ili bilo ko kao prodavac bira kome ce dati svoju opremu a nezadovoljnih kupaca ce uvek biti
Normalno, navikli ljudi da za 20-30e ispadnu jajare i umesto da ćute oni još racionalizuju da je to normalna stvar i pozivaju se na patriotizam i srbstvo.
Eh da....Vi posteni i muceni-CITAJ MOJ POTPIS:cug:
Moj savet PRODAVCIMA: Ako ste vec nesto prodali OBAVESTITE ODMAH coveka s kim ste se prethodno dogovorili uz IZVINJENJE jer niste ispostovali DOGOVOR i u 99% slucajeva nece biti problema (krecem od mog iskustva i vozanja sa @Grazer-om....da mi se javio KAD je prodao i rekao sorry covek dao vise...jbg...ovako jok-natera me da iznesem staru narodnu umotvorinu u svoj potpis)
Evo kao pravnik da se umešam citiranjem Zakona o obligacionim odnosima:
"Član 31
Ugovor je zaključen onog časa kad ponudilac primi izjavu
ponuđenog da prihvata ponudu.
Član 32
Ponuda je predlog za zaključenje ugovora učinjen
određenom licu, koji sadrži sve bitne sastojke ugovora tako da bi
se njegovim prihvatanjem mogao zaključiti ugovor.
Član 41
Ako ponuđeni izjavi da prihvata ponudu i istovremeno predloži
da se ona u nečemu izmeni ili dopuni, smatra se da je ponudu
odbio i da je sa svoje strane učinio drugu ponudu svome ranijem
ponudiocu."
Dakle, u vašem slučaju ugovor je zaključen (iako nije pismen). Ledenjak ima obavezu predaje stvari a Reakcija obavezu plaćanja cene i preuzimanja stvari.
"Član 124
U dvostranim ugovorima, kad jedna strana ne ispuni svoju obavezu, druga strana može, ako nije što drugo određeno, zahtevati ispunjenje obaveza ili, pod uslovima predviđenim u idućim članovima, raskinuti ugovor prostom izjavom, ako raskid ugovora ne nastupa po samom zakonu, a u svakom slučaju ima pravo na naknadu štete."
Pogresili ste forum, vratite se na B92.