Evo par sa Mamuta od prosle nedelje
Pogled za štampanje
Evo par sa Mamuta od prosle nedelje
.......... ..
Nema veze, važno je da se skija, a ako se ubode 3-4 dana godišnje dobro off-piste skijanje ja sam zadovoljan :ok:, a pored toga ako se izleti malo van staze sve je to plus.
Imam iskustvo od prošle godine, ovde je sunčano vreme jako često što je super za on-piste skijanje. A upravo zato što je sunčano, sneg je star po 15-20 dana i nije nikakav za off-piste. Ako bi se uboo neki dan da padne frišak sneg to bi bilo super - ali do sada što sam bio ovde (i prošle godine) nije padao sneg. Prođem ja pored staze malo ponekad da vidim kakav je sneg (sa on-piste skijama) i uglavnom je "loš", retko se nađe neka deonica od 50m da valja... To jedino ovde lokalci mogu da iskoriste uživanje - a ima terena kol'ko oćeš, ali džaba kad je sneg tvrd/od vetra izduvan/retko gde mehk. Mi smo u rifugio-u ove godine smešteni, na 2137m (tako piše na njemu) i pored ima jako lepih terena, da ne kažem da ispod žica pored njega je sve neiskijano - e tu da padne 10tak cm svežeg snega pa da se bačiš u nirvanu :D. Imam na krovu auta Seth koji je tu ako ustreba, ali gledajući prognozu deluje da će da spava tamo (inače uvek nosim oba para skija, kao i svu opremu, "zlu ne trebalo" :D).
10x za tip - rutu, inače komšije pored rifuđa - kuća, ima parkiran hilihopter već danima, ali izgleda samo idu u razgledanje ovih dana (čujem ga povremeno kako proleće).
70cm svjezeg u montafonu :)
Nije montafon al jes Durmitor. Preko metar ga ima na stazi, kažu uglavnom neutaban. Gornja žica zatrpana, ne radi.
Da li ići atomicom ili iznajmiti nešto šire :sm006:
Teško ćeš iznajmiti nešto šire u CG, najšire što imaju je neki all-round model možda, koji je preuzak za metar snega ;). Ali opet, i sa tim vredi ići pa učiti :). Sa Atomic-om možeš isto u dubok sneg ali ako si iskusan u dubokom i odličan skijaš - osim ako se ne radi o Atomic freeride modelu (što znam da nije slučaj). Što često kažu na forumu, nije bitna marka nego model :ok:
imam atomic sweet dady i mogu vam reci da mi se odlicno ponasaju u dubokom snegu. 8 cm u struku potaman. treba malo vece ubrzanje al kad uhvatis ritam bash je osecaj kao da lebdis...zehon
danas sam zasukao pantalone iznad kolena iako su mi otvorene ventilacije i inace je flis papir. 20 stepeni je bilo na dnu zice, mislim da sam komotno mogao u sorcu i majci na nizim delovima, jer nije bilo vetra,
a juce sam gacao bos po snegu
hehehe, 2 u 1, bord i surf:)