Ja sam poručio Duke preko SportConrada (trebalo je iz US da dobijem - ali sam promenio porudžbinu :D) i ispao me je 200E (veliki popust kada se uzima uz skiju!), tako da je ispao veoma povoljno ;) (koliko sam gledao po 340E ga prodaju u EU).
Pogled za štampanje
Ja sam poručio Duke preko SportConrada (trebalo je iz US da dobijem - ali sam promenio porudžbinu :D) i ispao me je 200E (veliki popust kada se uzima uz skiju!), tako da je ispao veoma povoljno ;) (koliko sam gledao po 340E ga prodaju u EU).
In other words, you're the owner of a pair Seths mounted with Duke AT- bindings?????Citirati:
Ja sam poručio Duke preko SportConrada (trebalo je iz US da dobijem - ali sam promenio porudžbinu ) i ispao me je 200E (veliki popust kada se uzima uz skiju!), tako da je ispao veoma povoljno (koliko sam gledao po 340E ga prodaju u EU).
ako je tako..........CESTITAM, sve si nas preHebo.:sm019:
Kolko je ispalo u totalu? 500?
Hvala. Poručio sam ih pre par dana (kada sam iskombinovao prebacivanje ;), ispalo je 500E), trebalo bi da stignu do drugara u CH, pa onda da on šalje dalje :).
Nadam se da će stići za 2-3 nedelje da ih testiram u ovoj sezoni :).
Iz US kasnije treba da mi stigne skin (GlideLite STS), pa se nadam da ću organizovati neko prolećno skijanje kasnije ;).
odlican izbor BD skin nema govora o istima svuda samo sve najbolje
to bi bio i moj licni izbor
a skije ce da ti dodju taman u pravo vrijeme
na proljetno skijanje
mislim da je to najbolje vrijeme da se zapocne bavlkjenje tim sportom
Stigao Seth+Duke danas :dziveli: . Sad još da ih testiram :D pa javljam utiske :).
Vizuelno izgleda super.
Cestitam, wlad, cestitam.
Ja sam kupio vezove marker comp 1400.Jos samo da nadjem tt.
cestitke wlad nadam se da ces biti zadovoljan sa izborom:yay: :dziveli:
i isprobavaj to sto prije moguce po svim uslovima
Hvala svima. Evo se već dogovaramo da odemo u utorak na par dana na skijanje - nadam se da će biti dovoljno snega :ok: . Montirani su vezovi na +5 pa ćemo da vidimo :).
ma plus 5 to je prava mjera za tu skiju tu nema brige i uzivaj
Skije su testirane :). Bio sam tri dana na Kopu, "tanak" sneg ali može da se skija, prva dva dana sunce, treći magla i (mokar) sneg koji pada...
Super smo se naskijali, iako treba još da padne snega da bude pravi "osećaj za filing" ;).
Ja sam prezadovoljan sa debeljucama, iako je skija 189cm (efektivno kraća za ne-znam-ja-koliko pošto je TT) okretna je neviđeno za svoje gabarite, možda ima veze sa +5 montažom, a možda i nešto drugo (TT) ali skija se "obrće" veoma lako.
Prvo sam je vozio samo po stazi, staze su ujutro bile tvrđe i ponegde led, popodne se smekšaju pa na kraju kačamak. Skija ide odlično kroz sve te terene, doduđe nisam skijao po stazi koja je većim delom zaleđena (samo kratke komade) tako da ne znam kako se ponaša po ledu - verovatno lošije - ali nije mi ni bitno iskreno. Skija "prolazi" kroz sve prepreke a krbe "upija" jako lepo - može da se skija i preko njih bez problema.
Van staze je bio mokar i težak sneg, ali sa ovim skijama može i to da se skija sa širim zavojima. Kao test polje sam koristio levu stranu od gvozdca (levo od sidra) a kasnije (mnogo lepšu) desnu stranu između malog drveća je bilo uživanje. Skija ide super i po takvom veoma teškom snegu. Ostaje da se proba i po lepom dubljem snegu - ali tu očekujem da mora da se ponaša super sa ovakvom okretnošću i širinom (98mm ispod cipele).
U skoku se skija ponaša izuzetno stabilno, bilo je par delova sa odsečenim snegom i propadanjem po pola metra-metar i u vazduhu nema nikakve tendencije da idu nazad ili napred pa se skokovi izvode sa lakoćom - nema šta da misliš da će skije da ti pobegnu.
Jedino što sam primetio na početku je da ne smem da se nagnem previše napred - da legnem na skiju napred pošto imaš mali osećaj nestabilnosti - ali posle jednog dana skijanja to nisam više osećao. Prvi dan sam došao popodne pa je odmah na nekim delovima staze bio mokar sneg - pa te "zakoči" i ako si napred zaljujaš se - to je kasnije nestajalo - verovatno sam našao poziciju tela za tih par dana skijanja pošto sam juče leteo svuda po stazi i svim terenima :).
Kojom god brzinom da sam se kretao skija nije klaparala ili vibrirala, moram da priznam da se nisam zaletao previše (nisam tražio maksimum).
Interesantno je da skija iako ima velik radijus i veliku dužinu ipak hvata zavoje kada se nagne na rub (za razliku od onog čisto freeride fišera koji se ponašao kao flat skija), dakle vide se i karving karakteristike - nije čista daska :D.
Skija može da se vozi različitim stilovima ali naravno najviše voli šire zavoje - veleslalom itd. Može da se vozi i u užim zavojima bez problema - zato što je izuzetno okretna i živahna skija - naravno uz veći "rad" nogu tj. napor ;).
Sve u svemu sjajna skija za sve terene (osim verovatno čistog leda).
U nedelju idemo ponovo na skijanje da proširimo vidike...