Hvala macak011... Uslovi su bas kako treba a najavljuju nove padavine do februara. I mi jedva cekamo 6. februar...
Pogled za štampanje
Hvala macak011... Uslovi su bas kako treba a najavljuju nove padavine do februara. I mi jedva cekamo 6. februar...
PRVI SKIJASI NA KONJARNIKU OVE SEZONE.... SKIJALISTE RADI PUNIM KAPACITETOM
http://i66.tinypic.com/34yct2x.jpg
E nek je sa srecom, pa da potraje do aprila :)
Da sve radi... napokon
@macak011
Da li planiras ove godine Staru planinu"
Na Torniku sam 1-6. Feb sa porodicom, a na BZ cu doci neki wkd ako se "steknu uslovi" ... ;) Javljam se ako budem dolazio.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...b5bb8c3465.jpg
Koliko ja vidim Konjarnik nije u funkciji.
Gore se vidi u koliko sati je napravljen screenshot sajta Skijalistasrbije.rs
Ja sam video na kamerama danas skijase na Konjarniku tako da mislim da nije update radjen na sajtu.
Kazu da je bio u funkciji cetvorosed:
http://www.skijalistasrbije.rs/sr/sk...brezovica#stpl
Koliko vidim sve je u funkciji osim one neuredjene na Konjarniku i jednog kraka cetvoroseda Babin zub.
Da li neko ima informaciju koliko je snega palo i koliko je utabanog na stazama...
macak011
Ne posustaj... izgleda mi da ce ove godine biti lepog skijanja
Da to znam ali stoji da je otvorena. I oni ljudi sto rade tamo otvore ili zatvore stazu sa onom narandzastom mrezom. Hvala za info a od ponedeljka nove padavine...
Danas jako hladno, ali bez daska vetra i suncano. Staze odlicne od pocetka do kraja. Uzivanje...
da li neko moze da napise kakvo je stanje na bz, koje staze rade I slicno...
trebao bih sledece nedelje sa decom malo gore...
Nisam gore ali stoji da sve instalacije rade, a nisu pustene staze free ride na Konjarniku i jedan krak na cetvorosedu Babin zub ( 5a). Bilo je poprilicno hladno ovih dana a i sneg je padao do skora...
Medjutim od sutra se najavljuje znacajnije otopljenje i tako narednih nekoliko dana, dnevna temperatura ima kazu da ide i do plus 6 ..........
U petak i subotu je valjda neki snowboard kup.... moguce da ce konjarnik biti samo za takmicare...jos uvek nema detaljnih informacija
Upravo objavljena zvanicna informacija: snowboard kup se odrzava na jednoj od staza na Jabuckom ravnistu kod gondole tako da Konjarnik i Suncana mogu slobodno da koriste svi skijasi.... sto se tice prognoze,idealno vreme predstoji,gore vec sunce dominira uveliko :)
kako stvari stoje konjarnik i suncana ce biti zatvorene od 3 do 5.02., a 31.01. konjarnik
i to bas u vreme raspusta skolaraca.
ja nemam komentar...
Kako su u pitanju takmičenja Evropskog karaktera i vrlo su bitni za razvoj i promociju Stare planine zahvaljujemo se na razumevanju korisnicima i posetiocima .
i sada bi kao trebali njih da razumemo. naravno da cenu ski pass nece da spuste iako su staze zatvorene a u funkciji. cini mi se da stara planina jedino preko nasih ledja moze da se razvija i promovise...
da li moze neko da napise kako stoje stvari sa stazama?
nas uvek nesto mora da iznenadi, ili je sneg usred zime ili je temperature u plusu u januaru...
Meni se stalno cini da ima malo snega ili me vara kamera na novom cetvorosedu...
cini ti se druze ima ga dovoljno
Malopre sam stigao sa stare planine,stvari stoje ovako:
prepodne prelepo vreme a od 13h magla kao testo cak i na jabuckom ravnistu....
bio je snowboard kup pa je jedna staza bila zatvorena.Sneg mokar i staze su drzale otprilike do 12h ,posle toga vise mucenje nego skijanje.Konjarnik i suncana u gornjem delu osteceni,donji deo vec druga prica.Sneg se naglo topi i pitanje kako ce ososobiti ove staze a narednih dana ima i puno takmicenja pa ce pola skijalista biti zatvoreno.Sve u svemu solidno skijanje i iskoriscen dan a svakako da je moglo i bolje.U povratku naravno Kamiondzije u Svrljigu za kvalitetnu klopu i relaksaciju :) Posle ubacujem i koju fotku :)
Novi momenti:
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija....nav_id=1091680
Stari momenti:
http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/1...%BD%D0%B5.html
da li neko ima najnovije informacije sa staza, kakvo je stanje snega I ostalog....
Koliko sam video na kamerama, sneg nestaje kao da ga neko gumicom brise. I Suncana i Konjarnik su "progledali" na vise mesta...
Takodje stoji da Suncana i Konjarnik nisu prohodne. Nadam se da su zatvorene zbog takmicenja, mada na kameri ne vidim kapije...
Informacija je da ce biti zatvorene od 1. do 5. februara.
Sinoc sam zvao naseg druga Djelu, za one koji ne znaju Djela upravlja gondolom, i informacije su sledece... juce je duvao strasan vetar tako da su vec oko 13.30 pogasili sve instalacije. Preko dana jeste plus ali nocu padne dobar mraz te je u najavi da ce vestacki osnezivati staze. Pored staza sneg deluje siromasno ali utabanog snega ima dosta a ocekuju krajem nedelje jos 10-20cm padavina. Konjarnik i Suncana bice zatvorene do petka zbog takmicenja. Ne ocekuju probleme u smislu nedostatka snega...
Ovo je sve iz prve ruke...
Od jutros je poceo sneg da provejava. Nadam se da ce se pretvoriti u vejavicu...
@Roman
Hvala za ove vesti iz prve ruke! Meni, a verujem i drugima koji prate stanje - dosta znače.
Veliki pozdrav
Boga mi, padalo je celu noc... U ataru sela Crni vrh je palo 5cm a na skijalistu vise, sto se i vidi na kamerama Skijalista Srbija... Ono sto me je zbunilo to je da na Konjarniku ratrakt nije ni prosao. Najveca promena je na cetvorosedu Babin zub gde se vise ne vidi trava.
Inace mi sutra mi idemo put planine, ako nekome treba pomoc ili ne daj boze nadje se u nevolji nalazimo se tik pored crkve u selu Crni vrh...
Zna li neko kakav je put od Svrljiga do Kalne. Mislim, znam da je loš, ali da li ga makar redovno čiste ?
Idem za vikend na planinu pa se nešto mislim da posle dužeg vremena ponovo prođem tim putem.
Palo je oko 13cm novog snega.....
@antiR3ality@
Taj put se ne cisti uopste... Ja licno volim da tuda idem ali je malo zajebano kada ima snega. Jednostavno ne razlikujes krivinu od pravca i zavrsis u jarku ili livadi, a pri tom nema s signala za mobilni tel. Ja ti preporucujem auto putem do Paracina, preko Cestobrodice na Zajecar pa Knjazevac, Kalna i uz planinu. Cestobrodica se dobro odrzava a put je kompletno nov, moze brzo da se vozi a i jeftinije je zbog putarine... ipak odluka je tvoja, sretan put pa se mozda vidimo na planini...
Samo pratiš travčice u snegu, one su pokazatelj ivice puta i uključi navigaciju da najavi krivinu... ;)