Da, nesto sam i ja cuo o tome. Valjda bi trebalo da jedna od novih instalacija bude i taj cetvorosed, kako negde cuh, trebalo bi da bude negde blizu Zmajevca. :D
Pogled za štampanje
Je l' skijao neko danas, kakve su staze?
U ski centru Tornik na Zlatiboru planirano je postavljanje četvorosedne žičare umesto ski lifta Bandera, koji će biti izmešten na lokaciju Stankova ravan. Na ovoj lokaciji su planirane i nove staze, a biće proširen i sistem za veštačko osnežavanje. Ski centar će u naredne dve godie biti bogatiji za još jedan ski lift tipa sidro.
U ovom centru planirano je proširenje letnjih sadržaja, tako da će uz postojeći tjubing biti izgrađen gym park, bob na šinama, veštačka stena, ali i fun park
http://www.skijalistasrbije.rs/sr/pl...rima-za-201314
Veći deo instalacije za novi četvorosed "Bandera" bi bio prenet sa Kopaonika od sadašnjeg četvoroseda Mali Karaman.
Skijao sam ja za vikend, losija priprema staza u odnosu na proslu godinu.
Al dobro par sati bude zanimljivo, taman da se malo razgiba covek.
Izvol'te , veliki-mali Tole! :yay:
Trebao si da dodjes kada je manje ljudi, npr. radnim danom. Tad ima manje ljudi tako da su staze mnogo ocuvanije. Mislim da to nije krivica skijalista nego kada je mnogo ljudi staza sama od sebe postane nepodnosljiva. :) Vozi radnim danom, kada nema drugih da nam unistavaju stazu :D
Znam sve sto pricas, doduse i prosle godine sam dolazio vikendima, svakako ima veze i sa brijem skijasa.
Sad zameram na vecoj kolicini leda koja je bila na stazama, toga nije bilo prosle godine.
Prosle godine u par navrata, pred kraj sezone, bilo je perfektno stanje.
Klocina leda je proporcionalna kolicini vestackog snega, tako da kako ove godine slabije stojimo sa prirodnim, normalno je da su staze "ledenije"