Originalno postavljeno od
Bojan87
Evo ja skijam vec 16 godina i meni je Kopaonik svake godine sve bolji. Od prosle godine redara je na svakom cosku i vidi se da se vodi racuna o bezbednosti. Od prosle godine na stazama ne postoje divljaci sa motornim sankama. Staze se sredjuju mnogo bolje, siri se mreza vestackog snega ( bez koga ove godine jos uvek ne bi bilo skijanja na kopu ), Staze se prosiruju i grade se nove. Sve sedezne zicare su zamenjene novim ( suncana ce valjda sledece godine dobiti zicu sa karamana, ako sam dobro razumeo ).
Naravno mane i tekako postoje, ali one se sve manje odnose na samo skijanje i pretezno su usmerene ka uredjenju neskijaskog prostora. U ovo spada lopatarenje, djubre, kultura i ne kultura turistickih radnika, usluga u hotelima... Ali i ovo ce se vremenom promeniti, jer su promene svake godine sve ociglednije.
Moje prvo skijanje na kopu bilo je 94 i sledecih 10tak godina nije bilo nikakvih pomaka, ski centar se polako ali sigurno raspadao sve do trenutka kada su poceli sa renoviranjem ski centra i zamenom i izgradnom infrastrukture.
Ako bi uopredio stanje staza prve godine kada je zamenjena zicara KG i sadasnje stanje to je kao da poredite nebo i zemlju. Guzva na zicama nema, zice su brze i pouzdane, 5 staza ne zavisi od prirodnog snega, staze se mnogo bolje odrzavaju, postoje zastitne ograde i staze su bolje obelezene, prodaja i koriscenje ski pasa je maksimalno pojednostavljeno,...
Naravno jos smo daleko od idealno uredjenog skijalista, ali svake godine smo sve blizi tom cilju. Ali mentalitet naseg naroda je takav da mu je sve nase glupavo i ruzno, a da je tudje bolje i lepse.
Evo jedno pitanje za sve, da li neko moze da mi navede stavku koja se tice ski staza i ski infrastrukture koja se od pocetka renoviranja ski centra pogorsala u odnosu na fazu ski centra pre renoviranja ?