I PONOVO stativa:glavaozid...mora se radit' a dan PREDIVAN.:sm017:.Jutarnja temperatura -11, dnevna -6, visina snega oko 60 cm, staze sjajne
Pogled za štampanje
I PONOVO stativa:glavaozid...mora se radit' a dan PREDIVAN.:sm017:.Jutarnja temperatura -11, dnevna -6, visina snega oko 60 cm, staze sjajne
Drugar, ja ne znam zašto je tebi u interesu da pljuješ, ali ja sam bio u tom periodu 7 dana na Jahorini i vrhunski sam se iskijao. Prvi put mogu reći da su ljudi tamo naučili da rade staze, uprkos realnom nedostatku snega. Staze su bile daleko od katastrofe, i svako jutro su bile pripremljene najbolje što mogu (po meni). Topovi su, za tvoju informaciju, radili svaku noć, i svukli su nivo vode u akumulaciji do pola, za tih 5-6 dana. Realan problem jeste i nedostatak vode (topovi nisu dovoljni, treba i voda).
Sve u svemu, odlično skijanje, uz par neizbežnih razderotina baze (uspomene sa donjeg dela Prače).
Normalno da cu kritikovati kada nisam zadovoljan. 100 ljudi 100 cudi. Nas 10 je bila ekipa (sve ljudi koji su naucili skijati i zive u inostranstvu) i mi smo bili nezadovolji. Ja imam vece prohtjeve izgleda od tebe nemanja i to je to. Pa svako od nas ima svoje zelje i zahtjeve, zar ne?
Donji deo prace je bio katastrofa, praca se nije mogla skijati. Poljice isto katastrofa. Zeljo i Olimpik su jedini bili ok za skijanje.
Kad su to palili topove? Bio sam smesten u Lavini, znaci na stazi, svako vece lutao po planini i ni jedno vece topovi nisu radili (od subote do srede).
Sto ste bre takvi pa "pokvariste" fotku danasnjeg dana...sad moram opet..:awm2:
Pitanje je samo sta ocekujes od skijalista...
Jahorina je svake zime sve bolja i to je fakat...sad, da li je dovoljno dobra, mislim da se tu vec vracamo na prvu recenicu.
Sigurno da mi nije prijalo da preko sat vremena cekam u redu da kupim ski pas u Nedelju ujutru :sm022:....Ali sve ukupno delim Nemanjino mišljenje i lepo sam se naskijao tih dana oko Nove Godine.
Kada i ako dnevni pas bude kao na skijalistima u inostranstvu imacu pravo da zahtevam isti nivo usluge...do tada, skijam i trudim se da se ne nerviram previše oko tih nedostataka koji su evidentni.
Po meni je najveci nedostak, povecanje kapaciteta liftova bez povecanja kapaciteta staza..sto je vrlo opasno po bezbednost, a bilo je očigledno u Nedelju.
Momci iz GSS kazu da su tada imali preko 40 intervencija :hair:, a u Ponedeljak samo 1 :ok:
Procenite sami trenutno stanje na Jahorini https://plus.google.com/u/1/10978200...ts/HzYMqWKfkZv
Izvini ali i meni upade u oci tvoje vec standardno kritizerstvo po pitanju Jahorine kao ski centra iz sezone u sezonu i strasno je iritantno. Ja se stvarno pitam na sta ste ti i tvoja ekipa navikli negdje drugdje i sta to ocekujete od Jahorine?
Neki dan se cujem sa prijateljem, sa kojim inace skijam povremeno, a koji i sam zivi u inostranstvu. Bio na Jahorini u periodu katolickog Bozica i Nove godine; pitam ga kako je bilo, kaze odlicno! Odskijo finih 4,5 dana dok su uslovi na stazi dozvoljavali, covjek pravo zadovoljan.
E sad nisam ja bio gore, pa ne znam, ali se pozivam na nekoga sa kim sam blizak, znam da je realan i kao covjek i kao skijas, a koji je: a) nad prosjecno dobar rekreativni skijas b) nije prosjecni gastarbajter, nego ima standard zivota, koji je nadprosjecno visok i po Zapadnim mjerilima c) svake sezone zadnjih 10 godina zimovanja, sto sa porodicom sto solo ili sa drustvom, provodi u ski-centrima tipa Zermat, Verbier, St.Anton, Madonna, Val disere...dakle ne u ‘’kokuznim’’ franscukim ski-centrima. Ne navodim ove centre da bih impresionirao tudjim standardom,nego se stvarno pitam, na kakve si ti to specijalne uslove navikao da bi toliko kritikovao Jahorinu i kolko tvoja kritika ima ikakvog smisla, da li je iole zasnovana na realnim mogucnostima i ocekivanjima? jer ako neko ko zimovanja provodi na top ski destinacijama i navikao je na top uslugu u svako pogledu, nema sta posebno da zamjeri Jahorini? (i nije jedini Sarajlija kojeg poznajem, koji zivi u inostranstvu, a redovno oko nove godine dodje gore skijat, koji isto gleda na realno stanje stvari u tom centru).
Jedino sto meni pada na pamet kao moguci odgovor na ova moja pitanja je da se kod tebe radi tezem obliku pokondirenosti.
Slazem se u jednom sa tobom; percepcija stvarnosti je svakoj individui razlicita;Eto, ti na primjer u jednom topiku mjesto koje se zove Le2alp nazivas gradom, a za mene je to klasicna ski stanica, turisticko seoce.
Ps
Jedina ‘’zamjerka’’ koju mi je pomenuo je da toj planini fali jedno 200,300mnv da bude perfektno skijaliste; inace na topove i ostalu infrasturkturu nije imao zamjerki, (a nedosatak snjega na Praci i prevojnicam niko dobronamjeran nikad i ne pominje u sezonama kad na Jahorini nema toliko padavina, jer takve stvari se podrazumjevaju).
ps.
i ko sto to krejzi fino rece; kad cjena skipas-a bude ko na Zapadu, onda treba ocekivati i zapadne standarde na i oko skijalista.
nas bivsi forumski kolega Tataratira je Jahorinu fino zvao ''ferijalno-radnickim skijalistem''; perferktan centar za sve one koji nemaju previse luksuzna ocekivanje u bilo kom pogledu. A ima nas srecom dovoljno koji je znamo cjeniti.
Hajde Sapa molim te reci mi da jahorina nema evropske cene?! Ski pass dnevni kosta 33Km tj 17eur! u zemlji gde je prosecna plata 350KM:glavaozid
Daj molim te! Sta nude? 17Km staza, upitno.:sm006: Postavili 3 nova 6oseda i ne neke lokacije topove koje pale svake presudne godine. Ja licno dosada nisam nikada video te topove upaljene. U restoranima nemA OBROKA ispod 10KM, nema. Solja caja od 3 do 5Km. ?????? Za nase plate, na nase cjene i standard.
KATASTROFA. I onda me napadate sto pljujem jahorinu. 30god nisu nove staze probili a jedva i ove odrzavaju.
Ja u Austriji za 30eur kupim ski pass za dvostruku i trostruko vece centre od jahorine ali tamo je prosecna plata 2000eur. U Austriji ima ski centara gde je ski pas oko 20eur (uz studenski popust) a ne zaostaju nesto preterano velicinom za jahorinom.Staze petostruko upeglanije a topovi se ne gase i sta sve jos ne.
Na jahorini se minimalno ulaze u infrastruktutu a pokusava se max zaraditi sve preko ledja skijasa.
Svako ima pravo na svoje misljenje a moje je da zasto bih ja ostavljao pare na jahorinu gde me niko ne cjene i ja i moje zadovoljstvo smo im nebitni. radje onda skijam u inostranstvu za iste ili nesto vece pare.
Nigde u svetu nema da zbog magle radi samo jedna zica (skocine) a naplacuje se cena punog ski pasa. A ovo smo verujem svi doziveli.
sad sam bio 4 dana na Jahorini i skrsio sam para (samo smestaj i ski pas) koliko ce me kostati 7 dana francuske.
Jahorina treba jos dvostruku infrastrukturu da poboljsa i da se prosiri i onda mogu da naplacuju trenutne cjene a do tada za mene ce biti lopovi
Cijena onog dopelmyera ili leitnera je bogami ista koliku god skijaši imali platu i koje god skijalište ga nabavlja
Ajde, koliko bi ti da košta ski pas na Jahorini? 10 €? Ne sprdaj se.
Potpuno netačno. Ali potpuno.
Gdje bi ti s tom infrastrukturom? Na Romaniju? Jahorina u odnosu na prirodne potencijale ima sada solidnu infrastrukturu. Pogledaj region, ne možeš računati kao da si planinu izmjestio u Austriju, pa porediš.... Kopaonik, Jahorina, Bjelasica, Bjelašnica, Stara Planina, Durmitor, Brezovica, Kupres... to se poredi a ne skijalište sa 30 km staza podno Alpa...